Mors lilla dag

En av presenterna mamma fick idag var ett kort med följande text, kan ni gissa vad det är?

Bli inte ledsen än, presenten kommer sen.
Släkt med kaktus den kanske är, taggig men utan blom och bär.
Ryggen din kommer må så bra, bara du still ligga!

När vi firar någonting i vår familj (som vi gärna gör när tillfället ges) så brukar vi fira ordentligt. Mors (och fars) dag är inget undantag. Jag bakade tårta, pappa hjälpte till att koka kaffe och garnera, och sedan bjöd vi mamma på altanen.
Paket blev det också, två stora (finansierade av pappa..) och tre små (tror jag det var) plus kortet då, där själva presenten kommer i början av veckan :)


Annars har jag mest städat här hemma i lägenheten. Utgång igår men tidigt uppvaknande ändå idag. Solat och läst på balkongen har jag också hunnit med lite mellan varven.


Lördagskvällen bubblar det i blodet..

Målar naglarna blodröda och bloggar medans det torkar.

Tobias är på Kôrpehôla, men jag och Linda satsar nog på Trädgårn. Så himla fint väder, och jag som suttit inne och jobbat hela dagen är gärna utomhus lite..

Blir min svarta klänning ikväll med dragkedja och de röda höga klackarna tillsammans med tröjan jag fick av bror i julklapp. Det röda nitarmbandet skulle nog också sitta bra, halsbandsproblemet blir dock lite klurigar att lösa. Jaja, angenäma bekymmer! Förfest hos mig ikväll i alla fall.


Partymusik i denna lägenheten innefattar troligtvis:

W.A.S.P - Animal
Twisted Sister - Under the Blade
T.Rex - Ride a White Swan
Nationalteatern - Sent en Lördag kväll
Kiss - Love it Loud


(går)Dagens outfit



(går)Dagens outfit:

Linne - H&M
Kjol - Arvgods från brorsans tjej

Morgonstund..

Då jag måste gå upp 05.40 varje lördag då det är dags att jobba resulterar det att jag måste börja vakna tidigt senast på onsdag morgon för att inte komma ur rytm. Fredag ställs klockan på 06, men någon halvtimmas snoozande är okey. Då sambon jobbar natt och helst sover till minst tolv på dagen leder detta till några smärre störningar.

Vi äter inte frukost tillsammans, och när jag sedan är vrålhungrig är han knappt sugen på lunch. När jag går upp tidigt på morgonen blir det varken tv eller musik, och när jag lägger mig jättetidigt på kvällen får han stänga av ljudet på datorn.

Jag har dock kommit på små knep för att underlätta. Lagom till lunch (ja, frukost för honom då) så gör jag pannkakor. Briljant, eller hur?

Normalt är min plan varje morgon efter frukost att börja göra någoting nyttigt, men som ändå är tyst. Ungefär att dammtorka eller städa toaletten eller diska lite försiktigt kanske. Dock inträffar detta ytterst sällan. Idag var det faktiskt solens (och lite Roger Moores fel) att det inte är skinande blankt när han vaknar. Det är nämligen fruktansvärt fint väder ute, och det är ju så skönt att sitta där i solen på balkongen och läsa en bok och när det liksom bara fläktar sådär skönt och lagom ibland..

Har i alla fall plockat in all ren tvätt i garderoben, så lite nyttig är jag allt.

Att göra-lista

- Städa och rensa badrummet, slänga allt som inte används (Varför tar det emot så att slänga smink? Fastän det är gammal och inte använt på evigheter..)

-
Tvätta sminkborstarna (Förklaring överflödig)

- Rensa ur garderoben (Även här finns massa som inte används. Tobias grejer behöver nog också kollas igenom..)

- Dammtorka (riktigt noga!) och städa lägenheten, slänga allt som är trasigt och inte används. (Kommer hit en container i slutet av vecka, ska utnyttja den lite)

- Försöka hitta på någon bra förvaring för alla småsaker (Helst något som gör det lättare att dammtorka)

-
Organisera garderoberna bättre (Läget just nu beskrivs bäst som halv-katastrofalt, hos både mig och Tobias)

-
Köpa bröllopspresent till Viktoria och Magnus (Deadline fredag 5/5)

- Skriva brev/vykort till Anna, Betan och Ronja (Och inte glömma att sätta på frimärke..)


Ja, det var det jag kom på just nu. Det intressanta ligger i hur lång tid det tar att genomföra..


Tillägg:

- Bättra på hudfärgen (det är ju trots allt ett sommarbröllop jag ska på)


Blodigt värre

Jag har haft en del problem med ilningar i tänderna, och eftersom min tandläkare inte kunde se någon direkt orsak (typ hål) , så gjorde han precis som i tv-reklamen "Ja, du kan ju testa att borsta med sensodyn morgon och kväll", vilket är precis vad jag gör. Fungerar ibland, men just nu inte.

Nu pratar vi inte om ilningar typ "jag-har-ätit-en-kall-glass", utan mer värk-i-halva-munnen-så-att-man-ligger-vaken. Ganska jobbigt med andra ord, och dyrt med tanke på alla värktabletter jag äter ju nu.. Både jag och Tobias har funderat på om bitskenan har något med saker att göra, och idag fick jag ett nytt "symptom".

Blod.

Blod i bitskenan och blod i handfatet. Och tillräckligt mycket blod för att börja bli lite smått oroad.
Kanske dags att ringa tandläkaren?

Ganska mycket mer än hälften

http://www.barnensbokklubb.se/bbk2/boknordstestet/
Jag blev 69% boknörd. 

Vill ju leva upp till ryktet, så nu ska jag ta med min deckare ut till solen och blåsten på balkongen.

Min favorithjälte.

Afghanistan nästa

Igår träffade jag min vän Jonatan (även kallad Lillen eller "han-som-cyklade-till-Finland"), han har permis just nu och passade på att åka hem till Sverige en sväng (gör Lumpen i Finland just nu annars). Han ringde alldeles för tidigt på morgonen och beställde frukost, så det var bara att panikstäda lite här hemma och kila iväg till Konsum för att köpa något ätbart.

Flyttade ut matbordet till balkongen, så vi åt vår första frukost där ute i solen. Helt underbart, förutom alla små tussar som flyger runt i luften och landar i smöret, Nutellan och mitt the..

Efter det hängde jag och Tobias med till Göteborg som sällskap, Jonatan skulle köpa en Mac och vi andra skulle... ehh.. äta glass. Blev en marängschviss på McDonalds i alla fall, och massa trevligt sällskap!

Resten av dagen igår spenderades i stallet, precis som dagen idag.

Just det, stackars Lillen blir skickad till Afghanistan någon gång i juli, så vi får väl hålla tummarna på att det går lugnt till.

Jobb(ig) dag

Imorse ringde väckarklockan 05.40, och sedan väntade jobb i tio timmar. Blir aldrig riktigt stressigt på lördagarna, men nog så segt ibland..

Kunde som tur var åka hem till mamma och äta (älgstek med klyftpotatis), för jag var lite för trött och oinspirerad till att laga mat själv. Sambon som egentligen var ledig blev inringd och får jobba för två (bokstavligt talat.)

Ska iväg på hopptävling imorgon (som fotograf alltså) och borde därför gå och lägga mig, men jag har en vän som nyss fyllt år (något jag självklart glömde, men får väl skylla på att det vart rätt mycket just nu) och en som tar studenten, och måste ju komma på bra presenter.. Har surfat runt på lite olika sajter, och kommit fram till att ett armband kan vara trevligt att ge. Hittade ett som skulle passa perfekt, men eftersom sidan tar 24:- i frakt så tvekar jag..

Min favoritsida när det gäller smycket än www.cocoo.se, bra utbud och framför allt fraktfritt! Tyvärr har inte www.bracy.se lika bra erbjudande, men det är där jag har hittat armbandet. Vet inte riktigt hur jag ska göra, men letar vidare så länge.

Typiskt, varför kan inte alla ha fraktfritt?


Hur gammal sa du att du var?

Kände mig oerhört ung och attraktiv när jag var på apoteket idag och köpte rengöringstabletter för tandproteser.


Fast någon tandprotes har jag som tur är inte. Bara en sånhär; vilket gör att man ser ut som en pimpad ishockeyspelare varje kväll då det är läggdags.. Blir tydligen lite groteskare när det är färg på grejerna, allt enligt min pojkvän.


...

Livet har tagit en ofrivillig paus.

Trött dag

Om gårdagen var händelserik så har jag idag mest vart trött. Jag håller på och vända dygnet igen, från nattjobb till att börja tidigt på morgonen.. Nackdelen med mitt jobb!

Vaknade vid sju-tiden, men gick inte upp förens vid åtta.. Sedan fördrev jag tiden så tyst som möjligt (allt medans sambon låg och sov, han jobbar natten inatt) satt vid datorn och kikade på bilderna från igår, läste lite på balkongen och annat trevligt. När jag stod och lagade sambons frukostpannkakor ringer det på dörren och två byggpojkar står utanför för att installera fibernät i lägenheten. Inga problem tänker vi, tills det visar sig att vi måste flytta alla möbler vi har från två av våra tre väggar.



Frukosten fick vänta, det blev väldigt stressigt att flytta alla möbler och trycka ihop dem på mitten. Gick dock tillslut, och efter att ha grejat i hallen en halvtimma gick byggpojkarna på lunch. Då passade vi på att göra oss i ordning och fly fältet! Tobias åkte för att renovera replokalen, och jag åkte till Torp med Linda. Hittade dock inget roligt (inte som jag hade råd med iaf) och kom bara hem med en kasse mat.. Trevligt hade vi i alla fall!

Väl hemma var det bara att börja flytta tillbaka möbler och städa upp lite. Har vikt och lagt in tvätten från igår också, så jag känner mig riktigt duktig!  Blir nog kvällsmat och sängen snart, ska upp vid sex imorgon..

Händelserik dag

Gårdagen spenderades helt och hållet med min vän Rebecca, och stackars pojkvännen blev ensam hemma med tvätten..
Först åkte vi ut till Listadskogen och hälsade på Rebeccas avelssto och hennes föl som står där lite tillfälligt. Vi fick en massa fina bilderna av hästarna i hagen (här finns bilder - http://teaaftereight.blogg.se) innan vi åkte vidare för att fota "puls" - ett arbete hon gjorde för någon kurs i skolan. Förhoppningsvis duger bilderna - fem bra bilder borde går att hitta bland över 130.. Efter det då? Jo, då åkte vi hem till mig, lagade lite snabb lunch, och begav oss sedan mot salongen för att avlägsna lite hår.

När vi skiljts åt (tillfälligt i alla fall) stannade jag till hos mamma för lite middag (som blev färdig precis då jag klev innan för dörren - snacka om flyt), bytte om och åkte till stallet där jag träffade Rebecca igen (;

Väl hemma nästan ramlade jag i sängen efter kvällsmaten, men det var det värt!

Jobbigt jobb?

En av puls-bilderna visar hur jobbigt det är att vara byggarbetare.



Fast det här blev ändå min favorit. Rullatorn, glassen, bananerna i bakgrunden, helt klockrent.

Vitamin Well

Hittade en tävling i bloggen http://mogis.se där man kunde vinna ett helt kylskåp av Vitamin Wells! Trots att vi har ett ganska litet kylskåp borde det gå att klämma in några stycken i alla fall, så självklart blev jag sugen!


bild från bloggen; mogis.se

Trots att jag tränar en hel del (och framför allt gör långa dagar i stallet) och vet precis hur man ska äta för att äta rätt, så gör jag det knappast.. Grönsaker har en förmåga att ruttna bort i vårt kylskåp innan det når tallriken, och frukt har knappast en given plats i vårt skafferi. Vi är helt enkelt två lata jäklar, min pojkvän och jag, som i bästa fall köper hem lite apelsinjuice. Förutom att Vitamin Wells ser oerhört läckra ut så skulle de definitivt täcka ett behov här hemma! Vore ju lite pinsamt att komma till vårdcentralen med skörbjugg på 2000-talet..

Nu hoppas jag bara på turen, och att Mogi snart fixar ett fyllt kylskåp åt mig (kommer i så fall bli första gången det stället är fullt sedan vi flyttade in och mamma betalade, haha)


Människohamn på balkongen

Hela morgonen (och förmiddagen) idag har jag suttit på balkongen. Lyckades hitta en oläst bok i vår Billy-bokhylla som inte är oläst längre. Precis lagom varmt för att sola var det också, så litegrann har färget bättrats på.

Fjärde boken av John Ajvide Lindqvist.

Människohamn är John Ajvide Lindqvists fjärde bok, och har alltså stått i min bokhylla sen den kom ut, ungefär. Hans tidigare böcker har jag slukat så fort jag fick dem i min hand, men inte denna. Tidigare försök att läsa boken har misslyckats, och inte heller ljudboken har lockat mig.
Det är som vanligt riktigt ruggiga böcker, men med människorna och relationerna i fokus. Och han gör det riktigt bra. Boken behövde bara stå och mogna till sig lite.

Och fy vad svårt jag hade att somna igår natt! Började redan då, Tobias var inte hemma och jag var uttråkad. Tyvärr var den alldeles för svår att lägga ifrån sig och gav mig hela tiden en känsla av olust, men jag antar att det är så en bra bok skall vara. Beställde två nya böcker igår (jag vet att jag egentligen inte har råd just nu, men man fick tredubbla Coop-poäng!), den nya Harry Bosch-deckaren (min absoluta favorit! dock inte den allra nyaste, den finns bara på engelska än så länge och knappt det) och Roger Moores biografi. Hörde om den sistnämda boken på radion, och det är ju en kul prick som borde ha mycket att berätta om livet..

Bokmärket som jag fick från Bokia i påskas har annars legat lite varstans runt här hemma, och lett till en hel del hot och dålig humor.

Annars var nog dagens bästa att jag äntligen fick Tobias att toppa håret, vilken kamp det har vart! ..för några ynka sm. Mamma var alldeles för snäll mot honom.


Statusrapport: Smultron

Jag har i tidigare inlägg beskrivit hur jag planterat jordgubbar och smultron i tre krukor här på balkongen, och nu börjar det hända grejer..

En liten blomma och jag kunde inte vara stoltare.

Det har nämligen dykt upp en smultronblomma! En hel, utslagen blomma. Jag är otroligt stolt över mig själv (alla andra blommor i denna lägenhet har antingen inte vattnats alls eller för mycket) och hoppas nu bara på att det dyker upp lite smultron i sommar.


Så var helgen över..

Hockeylandslaget har hunnit förlora semifinalen och vinna brons. Jag har hunnit träffa Linda, vart på treårstestet på Nuntorp, jobbat och ridit Tea.

Nu är helgen över.



Och helgens bästa var nog Carinas katt. Den har ett par klor för mycket på varje tass (Skeppskatter kallas de visst för), som enligt Anders gör att den klättrar väldigt bra. På väggar och sånt. Lilla katten verkade tycka bra om mig i alla fall, följde efter mig till soffan och la sig i knäet och spann loss. Funderade lite på att kidnappa den, men Carina trodde inte att den skulle tycka om att bo i lägenhet..


Nybakat och hockey

Tog nyss ur muffinsen ur ugnen, syns inte utifrån men de innehåller riven choklas och mini choklad-linser. Kommer bli hur gott som helst!

Hockey på tvn nu, hejar på Sverige och hoppas att Linda kommer hit snart och hejar med mig!



Delfiner



En helt otrolig vecka på en ö i Västindien.
Mamma och bebis-delfin, vattnet var precis så blått som det ser ut.


och ja, bättre header och design kommer. Ska bara få lite inspiration och mitt nya photoshop först.

Muffins

Är det någonting jag verkligen gillar så är det muffins. Går snabbt att baka och kan varieras i oändlighet!
Senast jag bakade muffins var när vi firade Katarinas födelsedag (en gammal klasskompis, inte mig själv). Då blev det vanliga muffins (utan någon speciell smak alltså) som vi dekorerade lite med grädde, Never-stop, riven choklad och strössel! Blev jättegott ^^




Vi fick i oss ganska många innan det tog stopp..

Imorgon har jag planerat att baka igen, fast denna gången med mini Non-stop i, som jag köpte på godisfabriken. Kommer bli toppen!

Någon som har dörr till salu?

Jag är så sjukt trött på våran ytterdörr just nu, den har inget kikhål och ingen ljudisolering..
Så, idag vaknade vi till ljudet av en byggarbetade som sjöng "Kommer du ihåg hur det var förra sommarn", och ja, det var ju inte Globen nästa direkt.. Efter det drog de igång att borra. Våra väggar är i betong, resten kan ni ju klura ut själva..
Min pojkvän som jobbat natten var väl inte så jätteglad..

Funderar starkt på att köpa ny dörr. Helst en såndär som på reklamen, om den är så bra som de lovar.


Tävlingsfreak som jag är hittade jag en tävling i en blogg, kika in vettja: http://alltomthehills.blogg.se/2009/may/tavling-balenciaga-motorcycle-bag.html - riktigt skönt pris måste jag säga..



Och nu började idioten sjuga igen. Han borde få stryk.

Vi töck om Töcksfors

Igår eftermiddag åkte jag och mamma upp till mormor och morfar i Töcksfors. Lånade pappas bil och hämtade mamma direkt från jobbet, så vi var framme strax efter sju.

Mormor vet precis vad jag tycker om och hade gjort risgrynsgröt!


Idag har jag och mamma hjälpt mormor att putsa fönstren på verandan (och eftersom det var inomhus gick det inte riktigt till som när jag beskrev det i ett tidigare inlägg) och var med mormor och handlade.
En liten sväng på shoppingcentrat gick vi också, alla handlade kläder utom jag.. Hittade en perfekt kofta till bröllopet, men självklart var den i fel färg.. Bara att leta vidare!

Dagens höjdpunkt var nog ändå när vi såg ekorren.. Han var riktigt stor och sprang runt och klättra på allt.. Försökte sig på både flaggstång och lyktstolpe, men halkade snabbt ner igen.. Söt som socker, tyvärr hann jag inte springa efter kameran.

Vi var bara uppe en snabbis och åkte hem direkt efter lunch, jag skulle på hoppträning med Carina och mamma hade en husvisning att gå på. Lite tråkigt att inte stanna längre, men allt är bättre än inget.


Färskt och jättegott - fabriksförsäljning is the shit.

Stopp på godisfabriken i Bengtsfors blev det också..


Spargrisar

Tobias fick den vänstra spargrisen i julklapp av mig (de har faktiskt jättroliga texter!), men eftersom den nu är full har han fått en ny att spara i.

Spara med stil. 

Så, pojkvän som kommer bli både rockstjärna och miljonär - kan det bli bättre?

Snäckskalsbankarna

Snäckskalsbankarna i Uddevalla är en av världens största, och sevärdighet redan på Carl von Linnés tid.
Idag finns bara ca en tiondel kvar (enligt en av informationsskyltarna), men det är fortfarande sevärt och har en helt unik, kalkrik, miljö.



Såhär ser det ut på lite avstånd. Ett helt berg av snäckskal!

Där finns massa kul snäckor.

Skalbanksmuséet ligger också här, litet med har det mesta.
I sjön går det att fiska karp, om man har fiskekort vill säga.

Enligt lag, alltså.

Ställer är fridlyst också. Enligt lag.



En gärdsgård hittade vi när vi gick upp en bit i skogen.



Mamma var mest intresserad av blommorna. Denna satt på ett träd, tror jag.

Jag leker paparazzi.

Hittade mina föräldrars hus också, där bor de!


En klassiker

70-tal, någon?

Idag var jag på Pingstkyrkans loppis (tillsammans med pojkvännen och lite annat löst folk) och hittade denna klenod. Hemma hos mina föräldrar står en exakt lika dan, och skall vara inköpt i slutet på 70-talet eller början av 80.

Vår trotjänare har vart med om en hel del reparationer, men far min (som uppenbarligen gillar att laga saker) vägrar att köpa en ny. Den rostar ju trots att i alla fall ena sidan av brödet..

Annars får man ju en ny för 40 kr.

Back to Newmarket!

Jag sedan länge anmält mig till Ung Galopps resa till Newmarket, men de flyger från Skavsta och Göteborg är det som ligger mig närmast.

Dessutom stannar de bara i tre dagar och har ett fullspäckat schema!

För att hinna umgås lite med mina kära vänner som stannat kvar i stan (de är ju trots allt tre stycken!) så har jag nu bokat biljett från Göteborg på tisdagen samma vecka och hem igen på söndag (istället för torsdag-lördag). Underbara Ryanair gjorde att jag bara betalade en femma för själva biljetterna (flygskatten och det där kom dock så klart till).

Nu är det definitivt klart i alla fall. Ska bara betala Ung Galopp också... Får nog bli nästa månad..

Äntligen i jorden

Idag var det äntligen dags, ärtorna är i jorden!


Så här går det till.

Jag har lagt på mer jord (mammas fina blomjord), gödslat med hönsgödsel (som dunderhonung, sa pappa), gjort två rader att så i (3-5 cm djupa, men inte alls 40 cm ifrån varann) petat ner ärtorna (typ överallt istället för fem till åtta cm ifrån varann, och två hela påsar istället för en) och petat över jorden igen.

Efter det vattnades det duktigt, så nu väntar jag bara på att solen ska sköta resten (;

Rock n´Roll



Dagens outfit:
Trash t-shirt - från turnéen i Kanada, e-bay

Grymt snygg, om ni frågar mig.

Matgrafitti

En taggad pannkaka.





Snyggt och gott.

RSS 2.0