Den perfekta hemmafrun

Imorse var jag den perfekta hemmafrun. Tvättade all tvätt (och la in alla kläder i garderoben efter jag vikt dem), lagade Tobias jeans (både det som hade hål i grene och den där en knapp fattades) och städade toaletten.

Efter jag åkte jag hem till mamma och åt, för att bege mig mot stallet. När jag kom hem kastade jag mig in i duschen, slängde ihop lite käk och åkte sedan iväg med en vän för att kolla på hennes hoppträning. Hästlivet får ni dock läsa om på http://teaaftereight.blogg.se

Nu ska jag se om jag orkar diska lite, hela köket är fullt så det går snart inte att gå in där längre.. Har dock planerat att vara i stallet igen vid åtta imorgon, har två hästar att rida och skall vara hos mamma för att fixa håret vid halv tre. Ruskigt trött är jag också, så det är väl bäst att jag sätter igång och diskar!


Visst låter jag som en perfekt hemmafru? Om man stryker all tid jag lägger i stallet då..

Paket!

Det kom lite roliga grejer på posten idag, och alla var till mig!



Tre linsfilter - Soft focus, Close-up och skylight. Självklart i olika storlekar eftersom mina objektiv inte har samma radie, men kommer bli himla roligt att testa! Får se om jag hinner imorgon i stallet..



Lite bilder kom det också, men inga till mig. Några skall skickas till England, och de andra ska till olika stall. Har ju vart med massa vänner och fotat dem, hoppas de blir glada över att få lite riktiga bilder!

Det sista paketet hämtade jag på Konsum eftersom det var så stort, men innehållet är inte till mig.. Riktigt nöjd är jag dock, men det kan jag inte visa här eftersom två födelsedagar i familjen är väldigt nära nu, och jag hoppas att de berörda personerna läser min blogg!


Mystiska ljud

Ligger sådär lite halv-vaken i lägenheten när jag plötsligt hör ett konstigt ljud. Försöker spetsa öronen och lokalisera var det hela kommer ifrån. Går upp och kikar ut genom fönstret för att eventuellt få någon ledtråd, men nej, ingenting ovanligt där.

Det låter helt enkelt som om någon av mina grannar har torgmöte i sin lägenhet. Mycket mystiskt.

Annars har jag bara jobbat och ridit i helgen (och som jag har ridit! Träningsvärk så att jag knappt kan röra på mig) och nu är det dags att gå till jobbet igen.


Idolmöte: Rickard Palm

Så här såg det ut när vi träffade honom, nyheternas roligaste kille.



(Tja, jag ser väl inte så snygg ut, men jag har lärt mig att alltid skylla allt på fotografen! Du måste träna Anna!!)



Här är Anna med samma man. Dock en bättre fotograf (mig själv så klart, haha)


Nu vet ni i alla fall att vi verkligen har träffat honom, kungen av youtube!

Det omtalade Svt-besöket

Av en slump gick jag och Anna förbi Svt i Luleå när jag var där uppe, och såg på en skylt att de skulle ha öppet hus dagen där på. Vi knallar dit och det här var det vi såg.



Så här såg det ut. Utanför, alltså.



Den här människan har lyckats skrapa ihop lite fler än de två jag lyckats med (två presspass men till samma ställe alltså, Anna var med även då). Nej jag är inte alls avundsjuk...



Lite längre in i lokalen (på övervåningen, för att vara exakt) inser jag att de är en blandning av min pappa och pojkvän som jobbar där. I alla fall om man ser på böckerna. Kan ni gissa vilka som tillhör vem?



Så här ser det ut när de gör lokalnyheter där uppe i norr. I alla fall sett från kontrollrummet, ser man på tvn istället ser det ju helt annorlunda ut.. Alla som ville fick chansen att stå framför kameran och bli filmade, men vi tackade artigt nej.



Att göra väder var nog mer vår grej. Anna var först ut och kunde knappt slita sig! Jag måste dock säga att det är mycket, mycket svårare än vad det ser ut på tv. De står framför en blue-screeen och kan kika på små monitorer så att de pekar på rätt ställe och inte bara skymmer alltihopa.



Själv skyller jag alla eventuella tillkortakommanden på fotografen. Anna alltså (;

Theather of Death

Två biljetter är bokade. Måndag efter Lucia står det på dem.

Vad vi ska göra? Se och njut.





Och jag har fotat själv, så hands off.

Ensam, någon?

Smakprov från Norrlands-resan:



Det är lite glest mellan folket där uppe...


Ensam i lägenheten just nu, och räknar ut att jag träffar sambon igen om ett par dagar, om allt går bra. Jag jobbar, han jobbar. Ojämt, så klart.

Just nu håller jag på och packar upp min resväska, ser strax på Efterlyst och planerar att inta kvällsmat ungefär samtidigt. Multi-tasking, ni vet (förlåt Tobias, men vad säger man egentligen på svenska?).

Fyra timmars sömn i natt (och verkligen inte i sträck), kommer garanterat ta sov- eller liggvagn nästa gång och inte vara lika snål.

Sista natten hos Anna

Imorgon bär det av till sköna västkusten igen. Fem över halv fem på eftermiddagen stiger jag på tåget i Luleå, och kvart i sju på onsdag morgon kliver jag av i Stockholm. Sedan på ett nytt tåg som går mot Göteborg en halvtimma senare. Räknar med att vara hemma igen lagom till en sen lunch.

Jobbmöte senare på kvällen, och sedan tror jag att det var jobb resten av veckan. Ingen sovplats på tåget imorgon heller, men lite orkar man väl sova ändå får jag hoppas.

Bilder och andra berättelser får ni se sedan när jag kommit hem på riktigt.

En smygtitt

Vad gjorde vi egentligen igår? Ja, här kommer en smygtitt..



För er som inte känner till mannen i den ljusa skjortan, gå in på http://www.youtube.com/ och sök på Richard Palm.

Norrland, del 1

Nästan ett dygn efter att resan från Uddevalla började är jag nu framme i Luleå. Anna har gett sig iväg på föreläsning och undertiden försöker jag komma överrens med hennes dator. Det går lite halv-bra, än så länge.



Så här såg det ut genom kupéfönstret igår eftermiddag. Vi var fem stycken i min sovvagn, tre äldre damer, jag också en tjej till i min ålder. Alla hann försvinna innan jag var framme...



Tidig morgon i en mindre norrländsk by.



Man får se så mycket mer när man åker tåg, och Sverige är faktiskt ganska vackert. Det passerades en hel del sjöar på vägen upp..


Schemat för helgen är fullspäckat, kräftskiva ikväll, jättefest på kåren på lördag och troligtvis utgång på fredag. Anna har ju föreläsningar också, men jag ska nog bara ta det väldigt, väldigt lugnt och sova mycket, det är ju trots allt semester!

Imorgon blir toppen!

Morgondagen kommer bli toppen, först ska jag träffa den här knäppisen:



Tyvärr blir det bara en liten snabbis på Nisse, men vi sågs ju nyss i England.. (och ja, jag gör det här bara för att retas med dig!)


Efter det drar jag med natt-tåg till Norrland för att hälsa på en annan vän, som ser ut såhär:



Sextontimmars tågresa, jag hoppas det kommer vara värt det! Känn pressen för fan (;


Svenska Hollywoodfruar

Efter all reklam gick det ju inte att missa programmet, så här sitter jag. Ensam (sambon hade aldrig gått med på att se på sån "skit") och äter kvällsmat.

Hittills måste jag ju säga att jag gillar hon som arbetar bäst. Ensamstående till två rätt söta killar, och inte lika uppblåst som mrs Anka. Hon är ju bara för mycket, inte alls i min smak. Irriterande röst också, det gör ju inte saken bättre!

Jag hade aldrig kunnat vara en så osjälvständig människa som hon är, "ibland önskar jag att jag kunde stanna hemma, men det alternativet finns inte", och här drog jag till England för att förverkliga en dröm utan minsta tanke på att stanna hemma för någon annans skull.

Diamanter glittrar, men så många mer egenskaper har de inte..


Såg ni kära läsare programmet? Vad tyckte ni?

Äntligen, semstern är samlad

Idag kom fotoboken som jag lagt ner så många timmar på! I ett tidigare inlägg har jag skrivit om Fuji direkts fotoböcker, och som tack för besväret fick jag en rabattkod som gällde för en 24-sidig fotobok. Vårt lilla äventyr gick dock på hela 42 sidor, men då vi bara betalade för porto och extra-sidorna så blev det inte alls dyrt.




Så här ser den ut, "precis som en riktig bok" som min käre sambo uttryckte det hela. Riktigt bra kvalité på det hela, klara och skarpa bilder och fina bakgrunder. Jag är verkligen nöjd med boken, och det var värt allt slit!

Önskar att man hade råd med en liknande resa varje år (eller någon semester tillsammans överhuvudtaget), men vi får nog nöja oss med att bläddra i boken och minnas ett bra tag framöver..

Ghostbusters!

Jobbat och sedan tillbringat alldels för stor del av kvällen i stallet. Ridit lite, tjatat massor och mockat minimalt.

Sitter nu här och äter mat, pratar med en vän och ser på Ghostbusters (andra filmen misstänker jag starkt). De där lustiga spökjägarna med den helt underbara låten till var faktiskt en av mina favoriter när jag var liten. Dock kommer jag inte se klart den filmen i natt, är ruskigt trött just nu, och har massor att göra imorgon - som vanligt.



Vad säger ni, har jag någon talang? Mitt spöke ser inte riktigt lika snällt ut som det riktiga, men jag gillar inte google-bilder. Ni som inte vet hur den ser ut eller vill friska upp minnet - googla själva!

Hästar högt och lågt

Satt på balkongen och läste lite då min vän Rebecca helt plötsligt ringer och frågar om jag inte vill komma upp och rida lite.. Och det erbjudandet kan man ju inte tacka nej till! Så jag och Rebecca red ut en sväng på Nisse och Keira.

Efter det fick jag sms från Fanny och undrade om jag kunde ta hand om Cruzan imorgon, och det kan jag ju. Så har jag Tea på lördag så det blev en massa ridning denna veckan!

Helt underbart väder ute, så när jag kom hem (efter att inte ha mockat, dock fyllde jag på nytt vatten i hagen) satte jag mig på balkongen och solade ett tag :)

Hade bilen inlämnad för att fixas något på också, sedan har jag diskat. Duktiga mig (dock var det Tobias som betalade, duktiga honom!)

En ganska lugn dag dock, och nu ska jag baka pizza bara till mig!

Bjällerklang, bjällerklang..

Hittade en bild på vårt bidrag till Östrabos årliga pepparkakshustävling. Denna är från mitt sista år på gymnasiet, och bygdes av mig och tre vänner. Spana in detaljrikedomen och allt godis!
Själva pepparkakorna bryr vi oss föga om, vår specialité är dekorationer (dvs godis och kristyr eftersom allt ska vara ätbart) och marsipanfigurerna.

Se och njut!



Tema var "rymden" - så vi bygger jultomtens boplats. Han är ju minst sagt en övernaturlig figur, så varför inte? Och ja, hela Rudolf är röd, inte bara mulen.

Till detta kom ett a4-ark som beskrev hela skapelsen och lite till. Självklart så vann vi även detta år. Kan du bygga något bättre?

Nu för tiden är det en tradition som inte får brytas, ingenting kan stå ivägen för pepparkakshusbaket hemma hos Jessica varje vinter. I år sköts det dock upp tills efter jul, och Anna fick bytas ut mot en till Katarina, men bakade gjorde vi!

Muffin

Har passat mamma och pappas hus igen, men nu är hantverkarna äntligen klara. Lite smådetaljer som fattas, sedan har de tre badrum hemma i huset igen!

För att fördriva tiden lästen jag Sveriges Drottningar av Herman Lindqvist, har kommit till Gustav III gemål nu, och bakade muffins. Testade min fina ros-form som jag fick av mamma efter att hon vart i Stockholm, och lite olika smaker. Blev O´boy muffins, vanilj och citron. Vanilj muffinsen fick ett lager mörk choklad och lite strössel ovanpå och citronmuffinsen fick vit choklad med citron i på toppen.

Här kommer ett smakligt bildbevis!




(Dock blev far min lite besviken, han är nämligen bara intresserad av rulltårtor med äpplemos som fyllning)

En tripp till Partille

Stallet tidigt idag, men blev ingen ridning då hästen inte kändes helt hundra.

Efter det tog sambon och jag en lite tripp till Partille, han skulle provspela med ett band som behövde en tillfällig basist till deras Europa-turné.
Lite långtråkigt för mig, men jag var förutseende och underhöll mig ganska bra med en bok, sambon verkade ha haft roligt i alla fall och visst fick han "jobbet".

En ganska stor grej för honom - och mig som helt plötsligt blir ensam här hemma! Har jag aldrig vart längre än en helg innan.. Menmen, det går nog bra det med :)

Ruskigt trött nu, gick upp sex och har hållt igång sedan dess..

Stallet och sånt

Både fredag och lördag har mest spenderats i stallet, igår hos Tea och idag red jag Cruzan. Igår lyckades jag bjuda bort mig själv på middag också, ett riktigt smart drag då jag fick mat och efterrätt, sällskap och slapp diska!

Däremot har jag tagit hand om disken här hemma nu ikväll, och det tog väl en timma eller så i alla fall, skåpen var nästan tomma..

Stallet imorgon igen, hade tänk vara där strax efter sju, sedan ska jag och Tobias till Göteborg så det är nog god natt nu.

Mer nyfiken på hästarna? Kika in http://teaaftereight.blogg.se


Karelska piroger

Idag har jag passat mamma och pappas hus eftersom de hade en mattläggare där, och för att fördriva tiden bakade jag lite karelska piroger. De blir jättegoda som kvällsmat med en kopp the till, fast kokboken rekommenderar lustigt nog öl som matdryck.

Så här gör man:



Steg 1: Skala potatis. Även om det verkligen inte är svårt att göra piroger, är detta nog ändå det klart lättaste momentet.

Steg 2: Koka potatisen och gör mos av den. Krydda precis som vanligt, men lägg till två ägg i moset förutom smör och mjölk.

Steg 3: Rör ihop degen tills den blir fast och smidig. Ingredienserna till degen är 2,5 dl vetemjöl, 2,5 dl rågmjöl, 1-2 tsk salt och 2 dl vatten. Busenkelt! (Karelen var för det mesta ganska fattigt...)



Steg 4: Dela upp degen i små bitar (en deg sägs ge ca 20 piroger) och kavla sedan ut dem tunt.

Steg 5: Lägg de färdigkvalade bitarna på en plåt.

Steg 6: Klicka ut potatismos i mitten av degarna, och vik sedan in kanterna så att de ser ut som små "mockasiner". Se bild.

Steg 7: Sätt in pirogerna i ugnen (som skall vara på 275 grader) och stek tills moset får lite fina bruna fläckar och allt ser färdigt ut.



Steg 8: Lägg över pirogerna på ett galler och pensla/doppa dem med en blandning av smält smör och mjölk. Låt svalna under bakduk.

Nu är de klara! Piroger värms lätt i micro eller ugn på låg värme, och äts med äggsmör (mosade ägg blandat med en klick smör och salt). Hur gott som helst, och framför allt billigt! Varken kött eller mjölk i, om man väljer mjölkfritt smör vill säga.

Englandsresan: The BRS

Då vi bodde en natt på skolan fick hela UngGalopp-gänget en rundvandring på Brs, där vi bland annat var med och kikade lite på när eleverna red.



Såg här såg det ut när de travade på led på väg till rundbanan. Tränaren sitter i bilen så klart.



När de skrittade förbi oss passade jag på att ta ett kort på Rosie, skolans sötaste ponny. Pytteliten och ko-färgad, men det vet inte Rosie om. Nej, hon tror att hon är en "riktig" galopphäst, med massor av energi och en vilja av stål! En av de få hästar som står på papper dock, så det kan inte ha vart så kul att mocka åt henne..

Annars hade vi inte så mycket med skolan att göra, men lite gamla vänner fick jag klappat på i alla fall.


Nyfiken?

Köpte precis den första presenten till min pojkväns födelsedag. Lite tidigt kan tyckas, eftersom han inte fyller år förens november, men ska det bli perfekt så måste man börja i tid!

Jag har börjat fundera på julklappar också.

Det är egentligen väldigt taktiskt alltihopa, man sprider ut kostnaderna på flera månader istället för att ta allting i december, och man slipper den där jobbiga stressen som bara leder till alldeled för dyra presenter alternativt dåliga felköp.

Egentligen blir det mesta mycket bättre om man låter det ta lite tid. Leta efter bra erbjudanden, hinna surfa runt på e-bay och faktiskt få hem sakerna i tid till den stora dagen. Ett par födelsedagar skall dock klaras av innan vi börjar närma oss julen på riktigt. Sambon tror jag att jag kan hitta på några fler bra saker till, och när det gäller föräldrarna får väl jag och bror min slå våra kloka huvuden ihop..


Är du nyfiken, älskling?


Lite sent..

Men bättre än aldrig!

Det blev visst en liten fest här ikväll, först hängde en basist med hem från Harrys, sedan dök Pelle och Ulrika upp, och sen två till av Tobias kompisar. Har dock vart helt nykter hela kvällen, men nästan somnat ett par gånger..

Här kommer de utlovade bilderna, första är på min nya hårfärg.

Snyggt?

Kanske inte den bästa av bilder, men det syns att jag inte är helt blond längre. Färgen blev väldigt lyckad faktiskt (som allt annat hår mamma lägger händerna på), fräsch utan att vara för mörk.


Och nu till balkongen;
Min gröna oas på balkongen

Mitt gröna hörn på balkongen, kryddor och bär. Alla mår ganska bra faktiskt, det växer så det knakar!

Lite sent bara

Bildbeviset på att mina smultron har börjat blomma - igen! Sist bar de ingen direkt frukt (till skillnad från jordgubbarna som kom i överflöd), så vi får se hur det går denna gången.. Meningen är att de snart ska slippa sina krukor och grävas ner i en av mammas rabatter, för bättre chans att klara vintern. Kryddorna åker nog in i växthuset, men först ska jag försöka hitta någon bra sida där det står hur man torkar dem. Persiljan vet jag att man kan frysa (visst är det den man fryser?) men resten då?

Någon som har några bra tips?

Som en ny människa?

På väg till morsan strax för att fixa håret, resultat kommer.
Kanske blir det som en helt ny människa?

Annars skiner solen så förmiddagen har spenderats på balkongen, älskade balkong.
Den kommer ni också att få se sen, utvalda delar av den i alla fall.

RSS 2.0