Gissa-leken

Jag går in i min lägenhet, och börjar gissa. Har en mindre bomb råkat sig in? Kanske audition till Sveriges skitigaste hem? Lång festhelg?

Eller bara två inneboende som jobbar, varav den ena är sjuk, några hästar att ta hand om och väldigt litet städintresse?

Baka baka liten kaka

Jag, som trots mycket stor begränsning i material och utrymme, älskar att baka. Dock sker det helst hos mamma, där både riktigt kök, alla maskiner och de flesta ingredienser finns utan att man behöver tänka på det.

Eftersom jag snart flyttar alldeles för långt bort för att hälsa på henne (våldgästa eller vad man nu än vill kalla det) varje gång suget sätter in behöver jag lite egna grejor. Coolstuff har en del väldigt trevligt, som de har samlat på den här sidan http://www.coolstuff.se/tag/Baktillbehor

Kanske http://www.coolstuff.se/Mikrovagskakformar passar bra för en student? Fast helst vill jag nog ha den klassiska kakformen, fast lite mer 2010-tal http://www.coolstuff.se/S-XL_Kakform
Jag vet ju direkt vilken bit pappa hade siktat in sig på, haha

Läsa och lyssna

Trött, febrig och lite arg på alla kristna som inte förstår att jag inte vill ha några böner eller lovsång.

Dagen har spenderats med böcker, i olika form.
Antingen som pocket, och då är det "Skynda att älska" av Alex Schulman som står för underhållningen. Är en bra bok, så långt jag har hunnit i alla fall. Kom gratis hem till brevlådan tack vare www.bloggenomgratis.se - något jag bara måste klicka in på ett par gånger om dagen. Juden i mig är ju ändå ganska stor, trots att ingen vill erkänna något äkta släktskap med någon. Alla skyller den snåla Rämö-genen på syskonens mormor (vars gamla stålsäng fortfarande finns sparad och är ruskigt skön att sova i) och vad vet jag egentligen om världen?

Den andra formen av bok kommer ur min cd-spelare, och är Ringens brödraskap, första delen i Ringarnas Herre och alltså ny-översättningen av klassikern Sagan om Ringen. Kära sambon hatar både bok och uppläsare, vilket gör det hela ytterligare lite bättre.

Efter att ha lyssnat på mästerverket Hobbiten (också känt under namnet "Bilbo") sådär femtio gånger var jag ju bara tvungen att köpa Ringarnas herre också. Samma uppläsare, och översatt så som författaren själv önskat. Det blir faktiskt bättre, även om jag gärna lägger vantarna på första utgåvan av Hobbien på svenska - den med illustrationer av Tove Jansson. Säkerligen mycket sevärt.


Annars händer ingenting spännande. Ska ta och skölja ner mina nyinköpta värktabletter (gött med receptfritt på Konsum!) med cola och sova. Igen.

Häng gud

Ja, han finns inte.
Vill ni tro på sagor långt mer skrämmande än något jag skulle berätta för mina barn, varsågod.

MEN LÅT MIG VARA I FRED!

Uddevallabibeln

Ja, igår morse fick vi ett ganska tjockt häfte in i brevinkastet. Inte bara fick vi ett abrupt uppvaknande, det var en religiös skrift trots att vi på en tydlig skylt på dörren avsagt oss all önskan om denna idioti.

Därför skrev jag idag ett mail till en av utgivarna; pingstkyrkan i Uddevalla.

"Hej!

Jag börjar ifrågasätta er kristnas läskunnighet, eftersom vi har en stor, tydlig skylt på vår dörr där det står "Ingen religion, tack" och ändå får vi den såkallade Uddevallabibeln in i brevinkastet. Ingen av personerna i vårat hushåll är intresserade av religion, utan är ateister och trivs väldigt bra med det.

Tror ni verkligen att folk önskar att gå över till er religion när de tvingas på ett budskap de inte bara inte tror på, utan klart och tydligt avsagt sig.

Reklam får inte delas ut till brevlådor där texten "Ingen reklam" står på, ni borde följa samma etiska budskap och respektera våran önskan om att slippa religion.

Mvh Katarina Rämö och Tobias Petterson"


Undra vad svaret blir?


RSS 2.0