Vad har hänt?

Vad har egentligen hänt med Tre Kronor? Förlust igår i en match de borde vunnit och ligger under stort mot USA idag..Seriöst, vilken besvikelse!
Efter att ha sett Färjestads underbara finalserie och sen kommer det här, jag ska nog börja heja på Finland istället, är ju lika mycket finne..

Så, vi dissar Tre Kronor och HYVÄ SOUMI!

-------------------

fast nu, typ sju-åtta minuter senare har de hunnit göra två mål.. Haha, får väl heja på båda! (;

-------------------

Okey, riktigt läskigt spännande just nu.. Som i FBKs näst-sista match mot HV.. Ligga under, hämta upp, ligga lika och sedan förlängning. Hoppas bara att de lyckas peta in den nu, straffar verkar ju inte vara Sveriges grej..

------------------

YES! 6-5 blev det efter ett par minuters spel i förlängningen bara, hejahejaheja!

Låt balkongen blomma!

Mitt härjande i pappas gräsmatta (som numera är mitt grönsaksland) har smittat av sig, och av rädslan för att mördarsniglarna ska äta upp alla ärtor innan jag eller pappa hinner dit har jag skaffat mig en backup - balkong bär!

Åkte till min gamla granne - Nisses Växter, och köpte på mig lite jord och andra trevliga saker. Kom hem med två jordgubbsplantor och en smultron. Tog några krukor av mamma som jag hittade i garaget (det största jag hittade!) och begav mig hemåt.

Såhär blev resultatet, och nu hoppas jag snart på skörd!

Ja, hoppas kan man ju alltid!

(Krukan längst till höger på bilden i samma kant har min kära mor gjort en gång i tiden, ganska snygg tycker jag själv ;)

(Jag har faktiskt hört att pojkvänsskjortan var mode nu. Okdå, kanske inte den i flanell och med tomte-röd färg..)

Goda grönsaker?

Alla som känner mig vet att grönsaker inte är någon favorit, och förutom den obligatoriska löken (vi gör ganska mycket köttfärssås hemma..) så hittar man endast i nödfall en stackars gurka i kylskåpet. Dock brukar den inte längre vara i ätligt skick. Därför kommer det nog som en överraskning att jag ska börja odla grönsaker.

Ärtor, närmare bestämt. Pappa mutade mig med en hundring (och växeln som blev över då) om jag köpte ärtor och odlade åt honom. Med pris på 10:- per ärtpåse tyckte jag att jag gjort en riktigt bra affär, tills jag insåg att jag måste gräva upp hela odlingsplatsen..

Nåja, så här ser det ut hittills i alla fall:

Full fart i trädgårdslandet!

Har grävt upp landet (eller gräsmattan kanske jag borde skriva), tagit bort en massa jobbiga rötter och väntar nu på att det ska bli rätt temperatur för ärt-plantering.

Händelserik dag

Hela morgonen spenderade i min mammas frisersalong, väntandes på att hon skulle få tid för mig. "Kom förbi strax efter nio" sa hon igår, men det blev inte riktigt så. Först gjorde hennes elev en permanent på henne (fast det slutade med att jag fick plocka ur spolarna och skölja) sedan kom några betalande kunder på drop in.

Till slut blev det dock min tur, och jag fick både klippt mig och färgat utväxten innan jag åkte hem igen.

Slängde ihop en snabb brunch (lunch för mig, frukost för Tobias) och åkte sen och hämtade Johanna, en gammal klasskompis från gymnasiet. Vi åt glass på Rådhuscaféet (som har stans bästa uteservering men bara konstiga glass-sorter) och gick en liten sväng på stan. Trevligt att få träffas och skvallar lite!

Efter det tog jag en tur till stallet, tömkörde Janni och red ut med Rebecca på Nisse.

Nu har jag hunnit äta kvällsmat och se klart hockeyn (sicken förlust.. inte bra.)
Börjar bli dags för sängen, ögonlocken trillar snart ner..

Tidsfördriv och drinkar

Alla soliga mornar sitter jag vanligtvis på min balkong och läser ungefär allt jag kan komma över. Samtidigt ligger pojkvännen i sängen och sover (vi har lite olika dygnsrytm, tyvärr), och ute på balkongen stör jag honom inte.

Eftersom det brukar vara varmt i solen efter ett tag så blir jag lätt törstig, och brukar jag slänga ihop en liten "drink" att svalka mig med.

Fast av den nyttiga sorten.

Denna drink är dock av den nyttiga sorten, och består av frysta hallon, vatten och massa is!
Vill man ha mer hallon-smak så rekommenderar jag att krossa dem lite, blir toppengott!


Lektion 1: Hur man tvättar fönster

Eftersom få ungdomar idag investerar i klassiska fönstertvättar-saker (eller inte vet vad man brukar använda, som i mitt fall) så tager man vad man haver.

I mitt fall var det en hink (som Tobias en gång fick biltvätts-saker i) och en vanlig golvmopp. Plus fönsterskrapan, då.

Steg ett:

Steg ett.

Man fyller hinken med varmt vatten och lite diskmedel, sedan sätter man igång!
Tänk på att inte snåla med vattnet och verkligen se till att all skit försvinner.

Steg två:

Steg två

Här behövs en fönsterskrapa, såndär med gummilist och handtag. Funkar till lite allt möjligt, vi har den för att få bort vattnet från golvet i duschen.

I detta steget gäller det att verkligen få bort allt vatten ganska snabbt, innan det torkar i solen och lämnar ränder.


Sedan har man skinande blanka fönster i alla fall en vecka!

Turist i Stockholm

ja, jag vet att jag ligger ett par dagar efter, men försöker faktiskt ta igen det nu.

Annandag påsk skulle min bror åkte tillbaka till Stockholm igen efter ett besök här hemma, så jag och pojkvännen åkte med och tog en spontantripp till huvudstaden. Vi gick hårt ut i äkta turist-style och besökte Livrustkammaren, slottets paradvåningar, Skattkammaren och muséet Tre Kronor, som ligger i en riktigt gammal del av Stockholms slott.
Vi är riktiga historie-nördar, och Livrustkammaren var nog klart bäst (i alla fall om man frågar Tobias). Förutom att det inte fanns någon temporär utställning, alltså var bara halva muséet öppet, men det kostar lika mycket. Dåligt, tycker jag!

Tre Kronor var också  riktigt intressant, fast vi hade en hel del problem med att hitta dit.. Där inne kunde man se hur slottet såg ut förr, och de visade riktiga utgrävningar som gjorts på plats och fynden man hittat där.


Streiff heter hästen på skylten.

Skylten till Livrustkammaren, hästen på bilden heter Streiff och var med vid slaget vid Lützen. Historien om honom är rätt unik, överlevde bland annat branden i Stockholms slott - som uppstoppad.Här är det vaktavlösning inne på borggården. Det var rätt varmt den där dagen, så han som fick gå därifrån var nog ganska glad över det.

En tur i Gamla Stan blev det självklart också. Middag åt vi på en uteservering, solen lyste hela dagen och det var riktigt varmt och skönt.


Dag två, som också var hemresedagen, hann vi bara med Armémuséet. Också lite knepigt att hitta till (i alla fall helt utan karta), men vi lyckades med det också. Vägen dit gick vi förbi Riksdagen, Segerskapalatset och en helt del kungar (statyer, alltså).

Tobias, som hela tiden klagat på att jag hade med mig teleobjektivet till kameran, kan dock inte förneka att man inte få denna bilden så snygg med något annat..

Precis som riksdagen beslutat att han skulle kallas.

Gustav Adolf den Store.
Jag framför sockeln till samma staty.


FBK i mitt hjärta

Tja, det var väl en två veckor sedan nu, men jag lyckades få tag på en biljett till det som skulle bli Färjestads näst sista match i detta års elitserie. Tog tåget upp till Karlstad, träffade moster och cyklade till arenan.

Fick bara tag på en biljett så jag satt ensam (men på en sjukt bra plats) och träffade Sara i pauserna.

Matchen var nervbitande och alldeles för spännande, klacken helt underbar och stämningen på topp.
Linda Bengtzing sjöng Nationalsången och klacken sjöng På den sköld du klär.

Den roligaste detaljen var nog dock att pressfotograferna som stod vid avbytarbänken hade hockeyhjälmar på sig..

Det som blev sista matchen såg jag dock på pappas stora platt-tv tillsammans med föräldrarna och en bit mat.

I Löfbers Lila Arena, av Linda Bengtzing.

Visst älskar vi mobilbilder?

Teambuildning och sno

Bara morgonmockningen idag, sedan var det ut i skogen for teambuildning. The small ones - mitt lag alltsa, vann igen sa vi ska fa Wheelbarrel-cookies, skitgoda :D

Annars var det mest kallt och det borjade snoa.

Har segat lite pa rummet, last min bok, Tusen stralande solar. Riktigt bra faktiskt

Rambo Waltzer

Under min tid på BRS hade jag lite olika passhästar, men alltid Rambo Waltzer. En ganska stor brun häst vars man aldrig ville ligga stilla på off-sidan. Han var fruktansvärt snäll och gillade att bli kliad i pannan. Ganska lättmockad var han också, det mesta låg mest i mitten, mwn jag behövde bygga en ny bank nästan varje dag.

Pengar hade han vunnit i sina dar också, en sisådär £120.000 har jag för mig att det var.

Och nu har jag fått veta att han är borta.
Det är lite sorgligt, måste jag medge. Han var en stor del av mitt liv en väldigt intensiv period, och det är tråkigt att han inte fick sluta sina dagar med ett riktigt hästliv, med gröna hagar att gå i varje dag.

Nu slipper han i alla fall att stå i fönstret och längta ut..
Amie har tagit en fin bild på mig när jag kratsar Rambos hovar.

Jag och Rambo när det begav sig. Vi håller på med evening stables och jag är strax klar, ska bara kratsa klart hovarna och rykta lite. Det verkar vara helg, eftersom hovoljan inte är framme. Amie är den som håller i kameran.

Bohuslänsk kallpressad Rapsolja

Och till alla er som läste pizza-inlägget, ignorera oljan på bilden.

Den enda man ska använda är ju Ekologisk kallpressad rapsolja från Bohuslän, Bärby Östergård för att vara mer exakt.
Kallpressad olja är den nyttigaste sorten, och raps är ju gult och fint.Bilden är helt snodd från http://www.barbyoster.se/?sida=main, och jag hoppas att de inte stämmer mig.
Går att köpa på de flesta Coop-affärer (dock inte min på Skogslyckan, f´låt f´låt). Annars finns en vägbeskrivning till gårdsbuktiken på hemsidan. Funkar även helt utmärkt som hovolja!

Bloggen, var god dröj

Det finns inga nya texter just nu.

Var god försök igen senare.

Betan på besök

Idag var min kära vän Elisabet på besök hos mig, och det var verkligen jätteroligt att ses igen!

Jag visade henne min stora, välstädade lägenhet (hm, ja, jag kunde haft en sån iaf) och Uddevallas livliga stadskärna (som faktiskt var livlig för en gångs skull, både påsklov och torghandel gör visst susen).


Det blev en mjukglass med chokladsås (på det enda stället som har mjukglass i stan nu på "vintern") sedan hittade Betan en jättebra bok med massa ridövningar på alla nivåer, som vi självklart köpte ett exemplar var av. Två sura godisremmar ( sur cola och sur jordgubb) hann jag också med innan det var dags att följa henne till tåget hem igen. Stan visade sig från den strålande sidan och solen sken hela tiden (även om det blåste ganska mycket)

När jag kom hem satt jag och läste lite i solen på balkongen, lagade mat och läste Hästfocus. Efter två artiklar om arabstuterier blev jag väldigt sugen på en fuxfärgad liten ökenhäst (vad jag skulle med den till är ju en annan fråga).


En pizzabagare här bor i staden..

Vaknade drastiskt till mobilen som sjöng om Jolly Bob från Aberdeen, och som vanligt handlade det om jobb.

Så, vad gör man då när man kommer hem från jobbet, så hungrig att man knappt kan stå upp?
Ställer sig och bakar pizza, naturligtvis.

Ja, allt som behövs.

Receptet?

Tja, man tar 2 dl mjöl, 1 msk olivolja, 1 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt och 0.75-1 dl mjölk.
Blandar, och sedan är det bara fyllningen kvar, som varieras efter smak!


Andra april

(Ja, titeln är totalstulen från Novembers andra skiva - Andra November. Fast tekniskt sett är det tredje april idag)

Hela första halvan av dagen tillbringades i stallet, och lite till. Det underbara vädret ledde till en skritt-tur i skogen med sällskap och hästen skötte sig överlag mycket bra. Sedan blev det hoppning av ponnyn och ordentlig rykt. Eftersom ponnyn är alldeles för liten för att bli riden av mig, och vanlig löshoppning är för besvärligt att ställa i ordning så satte jag helt enkelt bara upp ett hinder längs staketet och smackade lite. Sedan hoppade hon helt själv en bra massa varv innan kondisen hann i kapp henne.. Underbara älskade ponny! Jag är så kär i henne, hon är väldigt snygg (och tjock!)
(men som vanligt, mer om detta på http://teaaftereight.blogg.se - där finns det bilder också!)

Under ridturen dök vårens första fjäril upp, en helt lysande gul citronfjäril! Samtidigt lärde jag mig att om den första fjärilen man ser är ljus så betyder det tur, och visst red vi hela vägen hem också!


Vrålhungrig kom jag hem till pannkakor som smakade ljuvligt.


Resten av dagen då? Jo, då var jag på Torp (köpcentrat en bit utanför staden) och fixade ny prenumeration på vår morgontidning (Bohusläningen) och shoppade massor! (Ok då, inte så jättemycket)

Det blev skor till min bröllopsoutfit (bara gäst, än så länge), ett par rosa med höga klackar och rosett fram och ett vitt sidenband till klänningen för samma tillfälle (det bandet som satt på matchar bara inte riktigt). Även om skorna var höjdpunkten (och dessutom på 20% rabatt), så blev det även en dvd-film (The Dark Knight - och ja, jag såg hela. Med bara två pauser), en Monty Roberts-bok (Hästarna i mitt liv - halva rea-priset) och en liten liten påskprydnad (även om tomten jag fick av mormor fortfarande står framme)


Och nu antar jag att ingen vill se en outfit-bild, därför kommer en.Byxer - Vita, Någonstans i Finland
Tröja - Aerosmith, e-bay
T-shirt - Aerosmith, e-bay
Skärp - Någon dålig marknad någonstans i Sverige
Hår - Störigt oborstat
Gardiner - Sydda av mamma, tyg från Tygladan

Det är vår i luften

Idag har det vart underbart väder hela dagen, det är verkligen vår i luften!
Var flera timmar i stallet (http://teaaftereight.blogg.se), longerade, red, borstade och motionerade ponny plus allt det där vanliga jobbet. Gick i t-shirt hela tiden när jag var i solen, så himla gott väder!

Annars började dagen med någonting jag aldrig skulle inträffa - Katarina gymmade!
Min söta vän Linda lurade iväg mig, och jag kan ju inte säga nej till henne.. Så det bar iväg till Friskis&Svettis sådär lagom tidigt innan så många andra hittat dit, också satte vi igång! Linda fick agera personlig tränare och visa massa roliga maskiner (löpbandet och den där grejen man tränade rumpan med blev favoriterna, men det blev lite arm- & magträning också) En timma var väldigt lagom, men det var faktiskt roligt! Får väl se när vi kommer iväg nästa gång..
Kanske slutar med att jag köper gymkort också, man vet aldrig..
Lite armmuskler hade ju inte skadat..

Hoppas bara att jag lyckades strecha bra också, så att jag inte är helt död av träningsvärk imorgon, tanken är ju att jag ska rida då med..


Näe, nu börjar snart tredje perioden. HV71 leder tyvärr med 2-0 mot FBK, men vi har inte tappat modet än! I värsta fall får vi ge dem storstryk i nästa match - då är vi hemma i Karlstad!

RSS 2.0