Fotoalbum

Vart sjuk och sovit hela dagen, har dock piggnat till nu på kvällen som tur är. Just nu ser vi på Sagan om Konungens Återkomst med Tobias lillebror, eller ja, jag vågar ju bara se de bitarna utan Frodo och utan krigen. Kanske dags att läsa om böckerna, de kommer säkert bli mycket bättre nu när jag har hört på Bilbo

Håller på och gör ett fotoalbum med bilderna från Curacao, kommer bli jätteroligt när det blir klart men ack så jobbigt att göra.. Massa minnen, nästan så att man kan känna värmen (eller så börjar jag få feber igen, haha).
Ja, så här kunde det se ut..

Trött men vaken ändå

Riktigt trött, men har hållt mig vaken genom att städa. Har moppat golvet i badrummet och köket, diskat efter maten, dammtorkat golvlister och gjort rent hela micron (fastän det inte är jag som stökat ner den!). Nu börjar det bli ont om saker att städa, som är lagom jobbiga alltså. Egentligen är det nog bara moppning av golvet i hallen och rummet kvar, till och med min garderob är organiserad! Moppa mer kan jag inte göra utan att dammsuga först, och det tror jag verkligen inte att grannarna skulle gilla.. Därför låter jag bli.

Dvdn funkar inte (vilket betyder att varken strömsladden eller scart-kabeln sitter i) och det är bara gamla dåliga filmer på tv. Inte det minsta som Inglorious Bastards som vi såg på bio i början av veckan. Riktigt ruggigt bra film! Tarantino har gjort det igen..

Om ni är trötta på städ-tjat så kan jag rekommendera "Galoppskolan del 1 - hur man sadlar med träningssadel"http://teaaftereight.blogg.se. Kan vara skoj.


Ska nog äta nu och gå och lägga mig ändå, börjar få lite smått huvudvärk eftersom jag är så trött..

Storstädning i lägenheten

Som nämnts i tidigare inlägg har jag storstädat badrummet, och det hela avslutades idag genom att jag moppade hela golvet. Vår städambition tog dock inte slut där, i början på veckan storstädade jag och Tobias hela lägenheten.
Det var faktiskt han som börjad, med ett försök att organisera sina cd-skivor.

Såhär blev resultatet:
Hittills har den vart att lita på, frågan är bara om den pallar trycket..

Skivor ståendes i bokstavsordning, alla dvd-skivor och böcker i hyllan istället för drällandes runt lite överallt i lägenheten.. Medans Tobias pillade med det där (för det var en massa pillande) höll jag på och dammtorkade och slängde och sorterade och la saker i lådor. Det blev verkligen fint här hemma, och mycket mer lättstädat i framtiden. Nu är det väl egentligen bara golvet och köket kvar..

Den eftermiddagen fick Harrys stå för maten, vi var alldeles för trötta för att ställa oss och laga någonting, dessutom var vi väl värda en belöning!

En vuxenbiljett, tack

Då Västtrafik har det konstigaste biljettsystemet jag någonsin träffat på (exempel; hos Västtrafik åker du som ungdom fram tills du fyller 16, hos SJ fram tills du blir 25) har jag enligt dem vart vuxen länge, men idag tog jag ett steg som jag räknar som ett stort kliv mot vuxenlivet.

Den sista september flyttar jag hemifrån. Ja, officiellt alltså. Annars har jag hunnit att bo i vår lägenhet och lite i England på heltid det senaste året. Nu är det gjort i alla fall, snart kommer min post att levereras direkt till mig, genom ett hål i dörren. Lite skrämmande, måste jag erkänna, men nu är det gjort. Jag kommer inte längre behöva åka hem till mamma och pappa för att hämta Coop-tidningen och kontoutdrag. Dock kommer jag nog fortsätta utnyttja deras brevlåda när lite större varor skall inhandlas (typ när man köper sadlar från E-bay eller Alice Cooper-sminkade gosedjur), det får trots allt inte plats så mycket i ett hål i dörren.

Jag är helt enkelt mitt i mellan. Vuxen enligt Västtrafik, men en ungdom om man frågar SJ. Det är jag ganska glad över, eftersom långresor nästan uteslutande sker med tåg.

Humor?

Ibland ser man diverse bloggar där det visas bilder i kategorin "Bilder tagna i rätt ögonblick".
Jag vill inte vara sämre, och publicerar därför mitt bidrag. Inte en snygg, fram-googlad bild från någon toppfotograf, däremot en bild som cirkulerat bland diverse vänner på msn.En bild säger mer än tusen ord?

Student 2010?

Välkommen som bostadssökande hos Uppsalahem.

Planen att börja studera 2010 känns lite mer verklig nu. Jag har ställt mig i bostadskö.
Nästa steg mot målet är högskoleprovet, men det behöver jag inte fundera på än på ett tag.

Någon mer som har studieplaner?

Good Night in Nifelheim

Sovdags

Jag i min pyjamas, snart sovdags.

(Har precis installerat min webcam igen, och var bara tvungen att testa den. Tack för julklappen, älskling :)

Drömmar

Inatt drömde jag att jag köpte två shetlandsponnier av Joakim Thåström. En skäck och en helfärgad, tror jag att det var.

Det lustiga är att vi åkte hiss, jag och ponnierna. Kommer inte riktigt ihåg om det var från Thåströms lägenhet och ner (ja, han hade dem i lägenheten), eller om vårt stall av någon konstig anledning låg på andra våningen i en byggnad.


Jag har uppenbarligen väldigt bra fantasi.


Men å andra sidan, vem skulle inte vilja ha en shetlandsponny eller två?

Englandsresan: Plasthästar i rörelse

Sista dagens morgon när vi vaknat upp på the British Racing School står ridning på programmet, på helt bockfria plasthästar. Skolans jockey-coachn (som vi märkligt nog aldrig träffade när vi var där) var dagens instruktör.
Duktig kille, och här kommer lite bilder.Det första han gjorde var att plocka av tyglarna med orden "de här behövs inte" och jissis vilken balansträning det blev! Mycket mer rekommenderat än att träna på en vanlig häst utan tyglar.. Finns inga bilder på mig (inte som jag har iaf) men jag fick beröm för att jag hade en bra position!
Riktigt kul att höra, speciellt eftersom jag inte hade ridit galopp på typ ett halvår och knappast hörde något om det när jag själv var på skolan.. Detta kommer jag leva på länge!

Snuskigt dyr sådan.

Detta är den mest avancerade racing-simulator som jag någonsin sett, kanske i hela världen. Snuskigt dyr så klart, så det finns inte ett enda exemplar i Sverige än. Känsligare(?) eller i alla fall minst lika känslig som en riktig häst ska jockeysarna kunna träna på bland annat finish-ridning i en kontrollerad miljö.

Just här rider Kevin ett lopp på Ascot (som han förövrigt vinner, haha), jag bara funderade på om de hade kameror på alla jockeys i det loppet, eller om de var så säkra på att just den hästen skulle vinna..

Och nej, jag vågade mig aldrig på den.

Ska man göra något..

..Så ska det göras ordentligt.

Därför har jag nu städat badrummet. Ordentligt. Varje vrå är skrubbad och putsad, alla flaskor och smink och grejer dammtorkat och uppställt snyggt. Frågan är bara hur det ser ut efter att pojkvännen kommit hem från jobbet i natt..

Tack gode gud finns ingen

Och ja, det är Metallica som hänger på väggen. Fråga mig inte varför.

Englandsresan: Morgonträning på Warren Hill

En utav de absoluta måstena när man besöker Newmarket är ju morgonträningarna på Warren Hill. Här samlas inte bara de dyraste och finaste hästarna och de bästa ryttarna, utan nästan alla tränare i området kommer hit någon eller alla dagar i veckan. Jag och de andra Ung Galopparna var såklart också där, tillsammans med tränare, hästägare och säkert ett och annat spelproffs.Stiligast var det nog när Fly Emirates (från sheiken av Dubais stall) dök upp, alla i vitt och blått. Och ja, det var sådär dimmigt och engelskt på kullarna denna morgonen.Ett ganska fint exempel på hur det ska se ut bjöd detta ekipage på.Ser det inte underbart ut? Jag hade gärna bytt, om de satt på snälla hästar (;Hästkrafter på riktigt. Imponerad, någon?

Englandsresan: Ung Galopp släpps lösa!

På morgonen min andra hela dag i England tar jag bussen ner till Stansted för att möta allt folk som var med på Ung Galopps studieresa. Hittar de andra efter ett par timmars väntan, och sedan drar vi iväg mot Shadwell Stud.

Dock var det inte varmvatten hästen stod i..

Först besökte vi Shadwells rehabiliteringsdel, och där hittade vi bland annat den här hästen, som står i ett fotbad ungefär, med massa bubblande vatten. Dock var det kallvatten i tanken, så man var inte så sugen att hoppa i ändå.Poolen var under uppbyggnad, men som ni ser på bilderna kan det inte vara så lång tid kvar innan den kan tas i bruk.. Och nej, inte heller denna är till för att sköterna ska kunna svalka sig (;Entrén till stallet där Shadwells finaste hingstar står uppstallade. Kan väl dock poängtera att inga hästar går genom glasdörrarna..Avelshingsten Act One.

De ställde upp visade oss och berättade lite alla hingstar. Det var bara de allra finaste som stod i detta stallet, fyra eller fem stycken tror jag att det var.

Stor som min lägenhet, ungefär..

Selkammaren. På selhängarna satt en mässningsplatta med hinstens namn på, och ovanför satt ett fotografi.
Någonting att drömma om tills man själv bygger stall..


Sista bilden från Shadwell blir från ridhuset på deras pre-training yard, där de rider in unghästarna.

Mark was here

Tårta hörde till traditionen där precis som hemma om man ramlade av. Utmärkandet av platsen kom som en extra bonus.

Kvällen avslutas på Pizza Express där vi äter middag och efterrätt i glada vänners sällskap.

Nya tävlingsstövlarna?

Seriöst, min stövel är ju finast!

www.ridstovel.se/?boot=27262

Tävlingsjunkien i mig har hittat ännu ett sätt att eventuellt bli lite prylar rikare..

Englandsresan: Katter och hundarEfter frukost, inne på Jennys rum. Hör hovklapper och tar fram kameran. Vem rider förbi om inte min gamla BRS-kompis Nora?Amie hade lurat med mig att titta på deras morgonträning, och det är här katterna och hundarna kommer in.
De regnade nämligen. Kameran var mindre glad men vi bet ihop båda två..

Kanske inte det bästa martini-glaset jag sett, men å andra sidan är hon ju bara arbetsryttare och inte jockey (;Efter ridningen fick Amie kratta och mocka, jag höll mig mest undan för regnet..

Underbara plasthästar!

Eftermiddagen spenderades i glada vänners sällskap på galoppmuseét, där vi lekte med deras plasthäst. Som ni ser på bilden här (med Amie som ryttare än en gång) går det ganska fort (;

Swedes?

Tillbaka i Sverige igen.

Shoppat mycket mindre än jag trodde att jag skulle göra (duktig Katarina!) och nästan haft roligare än vad jag trodde var möjligt. Har sett så sjukt mycket fina hästar och stall, svårt att inte bli lite avundsjuk...

Datorn var rensad och fixad när jag kom hem också, så jag har ingenting utom internet på den just nu, men den fungerar tillfredsställande igen iaf :)

Fortfarande lite slö, fler inlägg med några av alla hundratals bilder kommer senare.Och varför är det jätteoartigt att kalla svenskar för swedes?


Fran Stansted

Sitter pa Stansted airport och vantar pa att Unggalopp-folket ska dyka upp.

Har haft ett par sjukt roliga dagar, men ar lite trott just nu. Jag och Amie var ute ganska sent igar och traffade nagon svensk veterinarstuden som var i stan, och hans ungerska kompis. Kulkul.

Jenny bor gott mitt i stan, med Nora i samma hus. Har hunnit besoka Amie i stallet och kikat pa deras traning, sjalvklart med kameran med. Ridit plasthast pa Racing Museet  - sa himla roligt!!

Jag vill ocksa ha en plasthast hemma...!

Upptackte att min galoppsadel tydligen ar fran Australien, sa nu vet jag hur den funkar :)
Sovit lunch har jag gjort varje dag nar Jenny vart i stallet, det ar ju anda semester.. Sa det enda jag har shoppat an sa lange var en aningens dyr kuvertvaska har pa flygplatsen, men jisses vad snygg den ar.

Fem minuter kvar av dator tiden, och eftersom jag behover besoka internetbanken lite sa far det vara nog nu.


Snart dags att fly landet

Resväskan är packad, även om den innehåller betydligen mycket mer än vad jag skulle önska. Systemkameran tar alldeles för mycket plats, men jag kan inte tänka mig att åka utan den..
Tandborste och hårborste ska snart läggas till.


Av förklarliga skäl (där brist på dator snarare än semester är huvudorsaken) så kommer jag blogga på ett tag. Biljetten för hemfärd är bokad till söndag eftermiddag, så om jag skriver något på kvällen får vi se.
Ledig de första dagarna på nästa vecka också, vilket är riktigt skönt.


Hej då så länge, och håll tummarna för att jag får jätteroligt i England!

Långväga besök av en återvändare

Den största delen av denna dag har tillbringats med Anna, min kära vän som äntligen återvänt från Tyskland. Tyvärr är hon redan påväg härifrån, fast till Luleå denna gången. Lite närmare iaf..

Då min resa till England självklart ligger mitt i den vecka hon var hemma så kommer vi inte träffas mer nu på ett tag, men så fort sommaren är slut och hon installerat sig där uppe i norr så kommer jag, som ett e-mail i inkorgen!


Nu ska jag försöka packa för resan. Har begränsat mig till halva handbagaget, och plockat fram allting jag vill ha med mig. Planen är att rensa bort hälften.

Fortsättning följer.


På jakt efter det blåa guldet

Efter att ha virrat runt i små skogsbeklädda områden på denna sidan staden styrde min vän upp oss på ett berg, och trots mina tvivel fick vi äntligen napp! Den medhavda burkensbotten började täckas och de ynkliga stackare som låg där sedan tidigare fick nu inte bara sällskap, utan blev helt enkelt begravda i fränder.

På grund av våra stora mödor och aldrig sviktande mod ligger det nu en liten burk med blåa bär i tryggt förvar i min frys.
Min vän Katarina som var med på denna mission fick till och med några trattkantareller att ta med sig hem.

Trötta i fötterna och väldigt varma av den kvava luften, men ändå väldigt nöjda efter dagens strapatser.Jobbat åtta timmar, fikat med föräldrarna, checkat in till flyget och hämtat resväskan har jag också hunnit med.

Semester

Imorgon är det åtta timmars jobb kvar, sen får jag semester!

Som grädde på moset har mobilen kommit hem igen, utan att jag behövde betala ett öre! Tack snälla pappa som hämtade den åt mig :)

Semester ja, på tisdag flyger jag till England igen. Ska bli jätteroligt att se alla vänner, men lite skrämmande att komma tillbaka till skolan. Såg att vi skulle träna på plasthäst enligt schemat, och jag som inte har ridit galopp sen jag åkte därifrån.. Och jag var inte speciellt bra då heller! Ska nog försöka smita undan på något bra sätt..

Annars hoppas jag på trevligt folk och att Boyzone inte håller på allt för länge, jag är nämligen ganska säker på att den konserten inte kommer bli något att skryta om i framtiden.

Kameran åker självklart med, och förhoppningsvis får jag lite bilder från den här turen, när jag inte längre är mitt upp i allt. Men som sagt, åtta timmer imorgon kvar. Dags att göra matlåda nu med andra ord, sedan blir det sängen.

Slutkörd?

Gåuppgåtilljobbetjobbajobbaätalunch,sammasakhänderimorgon

Igår jobbade jag min sista vardagsnatt för denna sommaren, och det märks att vi närmar oss slutet. Snart går Sotenäs i dvala igen. Sov bara fyra och en halv timma i natt igen, vänder på dygnet som ett barn som skakar på ett timglas.

Stallet idag, kändes riktigt bra. Både häst och ryttare blev svettiga.

Vart med pappa på banken och växlat pengar, så nu har jag pund att ta mig till Newmarket med i alla fall. En bra början.
Tio timmars jobb imorgon, åtta imorgon och sen är det semester. Så många måsten innan bara, så mycket att göra och så mycket att ha koll på.

Bilen är sönder så det ser ut som om jag måste ta buss till flyget. Är väl egentligen inget problem, men med fyra-fem byten blir det genast mycket krångligare än om någon kunnat köra ner mig..

Jaja, nästa veckas problem. Ska lägga mig nu strax, upp tidigt imorgon. Som vanligt.

Ett par varv runt jorden

..men nu går vår bil snart inte så mycket längre.

En del av ljuddämparen har lossnat och hänger nu fast med hjälp av lite ståltråd. Läget är ganska akut och vi letar nu efter en bilverkstad som inte ska ruinera oss totalt.

Tur att pappa och jag fick hissat upp bilen och kikat hur det stod till egentligen där under.

Tvättat den fick vi också gjort, duktiga oss.


Nu ska jag sova lite och sen är det jobb igen, sista vardagsnatten för denna sommaren.


Tiden går fort när man har roligt

Jag har hunnit vara på Liseberg, stått i oändliga köer, vunnit stjärnvinsten på filmhjulet (precis som förra året), vunnit lite småpriser (som förra året), spöat Tobias i ett skicklighetsspel och fått en liten bil för besväret, fått enormt med spö i luftgevär (träffade nog bara tavlan två gånger), vart i stallet hos en häst med 2 skor för lite, putsat massa läder, och jobbat, jobbat, jobbat.

RSS 2.0