Fjärde fredagen

Idag är det vår fjärde fredag på BRS, och vi är inne på den femte veckan. Handlade massa mat idag, som vanligt. Jag har en mystisk förmåga att alltid vara hungrig på det här stället..

Red Port Quin på morgonen, gick helt ok men inte jättebra. Hästen var precis som en ponny, svinstark och kort hals (som han självklart körde rätt upp så att jag hade hans öra i munnen, ungefär.) miss Denness tyckte det såg bra ut i alla fall och jag är nöjd (även om jag red med handbromsen i typ hela tiden). Andra turen satt jag på Scarborough Flyer, och jisses vad fort det gick! Med intruktionerna att "inte bråka med honom och ignorera tempot" förstår ni att det gick ganska snabbt.. Men jag precis som hon sa och efteråt var hon nöjd med mig så jag är jättenöjd!

Sömnen däremot, den har fått ge vika åt min helt underbara bok; Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet. 
Strax blir det blockjobs, så det är dags gå upp med datorn till rummet nu.. och där finns tyvärr inget internet, så hejdå!


Trött torsdag

Det blev lite sent igår, och det kommer bli sent idag också. Blockjobs efter rommchecks, som börjar 20.30.
Jag hatar att min sömn blir förskjuten.

Ridningen har gått bra, red samma hästar som igår, men red lite bättre.

Annars är jag mest trött, skönt med fredag imorgon.

Liten ordlista

Här kommer en liten ordlista med saker som är bra att kunna:

Fina ord:

Kort (samlad) galopp - en mycket trevlig form av ridning som tyvärr inte inträffar så ofta.
Dressyrsadel - Sägs vara väldigt bekväm och man slipper stå upp. Finns inte alls här.
Pulla upp - Då du får stanna hästen utan att någon skäller på dig.
Lunchrast - En av få gånger på dagen då du faktiskt är ledig. Inträffar mellan 12.00 och 13.55. Många passar på att sova lite under denna tid.


Fula ord:

Mocksäck - Presenning som gör att du kan bära skit eller andra tunga saker på ryggen, mycket otrevligt.
Boxcheck - Något som kan göra att du missar frukosten, väldigt fruktat då vem som helst kan drabbas (som inte mockat precis som de vill helt utan minsta fel)
Blockjobs - Inträffar alldeles för sent och innebär att du städar upp efter någon annan. Stör kvällsmat och sömn.
Muzzle - Engelska ordet för munkorg, betyder att hästen du har att göra med oftast inte är så trevlig.

Fort, fortare - Katarina

Idag har jag ridit Taylor´s Tailor för första gången (försök säga det namnet snabbt om ni kan!), en väldigt fin och snäll häst. Lite mesig när vi var ute på den stora ängen, han ville absolut inte vara själv. Lösningen var enkel - jag följde efter en annan häst. När vi sedan skulle av fältet och ut på rundbanan började Katies häst mesa sig, och helt plötsligt hade min lilla pålle förvandlats till en bockmaskin som ville dra iväg. Det fick han dock inte.

Sedan, självklart, hamnade jag i samma grupp som Katie när vi skulle cantra.. Åhnej tänkte jag faktiskt, inget emot henne men lite emot hästen, och vips så hade han stuckit. Det gick jättejättefort, och när jag försöker sakta ner min häst till en lite mer normal galopp (Katie var redan ett halvt varv framför mig, ungefär) så säger Mrs Denness att jag ska rida ikapp. Inte direkt det jag ville höra just då, men det var ju bara att lyda.. Inte riktigt flatout (då hästen springer väldigt fort och aningens okontrollerat), men ganska nära. Farttårarna strömmade och jag hörde ingenting på grund av blåsten.
Men visst, vi kom ikapp!

Och sedan händer det som gör att jag ändå sitter här väldigt nöjd, vi lyckades pulla upp (sakta av alltså) i tid båda två.

Det där var alltså det fortaste jag ridit någonsin - och kunnat sakta av på rätt ställe.

Andra turen fick Vanderlin äran att bli riden, eller hästen utan namn som han också kallas. (Anledningen till smeknamnet är att han inte har någon boxskylt alls, och inte ens namnbricka på grimman, man måste veta vem det är för att hitta honom). Vanderlin är en raring (fast springer på snedden innan man kommit igång på riktigt), enda problemet var att Jenny, som jag red med, inte hade en lika snäll häst. Vi kom ett varv, sedan var hon avbockad och jag fick order om att fortsätta själv. Inte det jag var mest sugen på med en löshäst som sprang omkring, men det gick bra ändå.
Vi fick ut på banan en gång till i slutet, men bara ett varv, och då gick det jättebra!


Annars har jag ont i halsen, läst brev, pratat med mamma, skrivit engelskaprov, somnat på engelskaprovet, haft fitness - löpning var det idag, och läst en jättebra bok (som tur är har jag mycket kvar!) - Den bortglömda konsten att bevara en hemlighet. Helt underbar.

Märklig måndag

Idag blir vi advanced, nya beginners har kommit och de gamla åkt.
Kommer kännas lite läskigt med massa nytt folk, men vi är ett steg närmare slutet på vår kurs!

Har inte kunnat rida idag, hade huvudvärk hela natten och sov i princip ingenting.. Mockade bara ut imorse, sen har jag sovit efter det och till frukost, och sedan mellan frukost och lunch, så eftermiddagen borde jag förhoppningsvis klara av.

Förhoppningsvis har vi ingen lektion i stallet idag, för vi måste mocka de gamla advanceds hästar, beginnersarna börjar nämligen inte jobba ordentligt förens imorgon..

Men det blir säkert bra.

Munkorgshästar

Attention!
This horse may bite or kick
Tie him up and muzzle before handling

Fin varningsskylt.

Susangus, 27 år.
Precis den skylten man vill se utanför sin nya passhäst..

Dagens outfit

Fick ju köpa nya kläder eftersom jag inte kunnat tvätta..

En My Little Pony-tröja med rosa text.

Visst ser jag precis ut som en modebloggare?!

Dagens shopping

Turen till Newmarket ledde till lite shopping. Ett nytt läppglans (jag vet att jag har hur många som helst, men vad hjälper de när de är kvar hemma i Sverige?), en lite söt fickspegel/minttablettask, ett par alldeles för stora trosor (men jätteläckra i boxermodell) och en ny t-shirt (jag stod inför valet att panik-tvätta eller köpa nytt).

Dagens travtur rund rundbanan blev förresten på Arius. Snäll att rida, men munkorgshäst så uppsadlingen var lite intressant.

Åt gjorde vi också i Newmarket (jag är så sjukt trött på alla baugetter vi får till lunch ungerfär varje dag nu för tiden), Five cheese bacon pasta - med vitlöksbröd. Åt den första gången när Tobias var här, och det är verkligen sjukt gott. Hamnade dock i familjeavdelningen, så det var vi och massa småbarn, men Pizzaexpress var ju helt fullbokat så vi var glada att vi fick mat någonstans överhuvudtaget.

Hittade även ett otroligt fint brevskrivar-set som låg i ett läderfodral, men det hade jag naturligtvis inte riktigt råd med.. Fick bli några söta vykort istället, men jag avslöjar inte till vem!


Som vanligt

Fredag igen och lite lugnare då helgen tjuvstartar.

Annars går rutinerna på som vanligt,  mockar, rider, äter, rider, har lektioner, mockar och allt sånt.
Hade Risky Venture första turen som gick bra, red på rundbanan och han la sig bara en gång (Risky gör det, nästan varje gång han är ute..) Andra turen fick Susangus äran, väldigt snäll pålle och allt kändes jättebra.


Fredagar går vi till Tesco och tar en taxi hem (då vi inte har tid eller ork att bära). Har lyckats skära ner på mina kostnader till runt 17 £ - vår "veckopeng" ligger på 15.. Men nu behöver jag inte köpa varken tée eller nutella eller pringles på ett tag (Tesco har alltid massa 2 till priset av.. ja, lite billigare i alla fall) så jag har ett litet lager nu.


Sovmorgon imorgon, stallet börjar först 07.30! Är ändå jättetrött just nu.. så, god natt!

Snälla hästar

Idag skyndade sig vår lilla grupp på morgonen, och lyckades gå ut en halvtimma innan alla andra så att vi hade rundbanan för oss själva en stund. Jag satt, precis som igår, på Free to Roam. Vi gjorde även samma övning idag - en galopperade runt medans vi andra skrittade på banan. Lagom till att den andra gruppen dök upp gav vi oss ut på ett stort fäl - the 50 acers. Där galopperade vi runt en och en på vår egna lilla volt på snälla och lugna hästar, hur trevligt som helst!

Nästa tur fick jag Harlov - Bettans passhäst (alltså hästen hon mockar och tar hand om). Det var en väldigt, väldigt snäll fuxpojk. Vi var återigen ute och galopperade på det stora fältet, och allt gick utmärkt tills Naomis häst stack med henne. Eftersom vi red var och en för oss själva så påverkades inte våra hästar alls av att kompisen försvann in i fjärran, men vi ryttare blev lite uppskrämda. Allting slutar dock lyckligt och vi tre som var kvar på fältet fortsatte och rida när det visat sig att allt gått bra med Naomi.

Jag galopperade runt där på det 50 hektar stora fältet med nästan helt långa tyglar (hade kontakt nog att styra hästen), på en galopphäst som tävlat och måste driva honom! Väldigt konstig känsla, men trevligt. Kommer nog inte hända någon mer gång på det här stället..


Imorgon finns inte vår lilla grupp längre, utan vi ska börja rida med de andra igen.. Det kommer bli både roligt och nervöst! Idag hade nämligen flera utav dem åkt av, hästarna sticker lite hej vilt, hästar börjar rulla sig och allt annat omöjligt händer.


Dagarna går verkligen fort här! Imorgon är det fredag igen, och då börjar helgen!

Just det, semle-vykortet jag fick igår hänger nu på min fina anslagstavla och gör mig lika sugen varje gång jag går in i rummet..


Första turen på rundbanan!

Sisådär nästan en vecka efter alla andra gjorde jag idag min första tur på rundbanan, och det var verkligen jätteroligt!
Vi började i ridhuset, där jag red både min häst Free to Roam och Laurens häst Drumochter (vi bytte och galopperade ett par varv på varandras hästar), sedan gick vi ut.
Jag och Free to Roam (min kompis, den där hästen) gick först och vi skrittade runt rundbanan, den första hästen travade iväg lite och sen galopperade den ikapp de andra som fortsatt skritta. Väldigt bra övning som gick helt utan problem, alla skötte sig utmärkt!

De filmade ritten och min stil var inte så jättebra (händerna för högt upp och förstor brygga, men det visste jag redan då), men då vår tränare Mrs Donnolly sagt åt oss att bara ta ett varv i lugn galopp för att känna på banan lite så är jag jättenöjd, för det gick lugnt och fint till. Free var på väg att öka ett par gånger, men jag tog tillbaka honom lite med typ en halvhalt (eller liknande iaf) och han lyssnade jättebra.

Imorgon ska vi ge oss ut redan vi sju för att hinna rida på rundbanan själva innan de andra kommer.


Första turen hade jag Quiet Reading, och eftersom det bara är jag som rider honom just nu (han har vart sjuk och stått) så var han lite övertaggad idag. Hoppade, bockade och mesade sig gjorde han..
Säg till honom sa vår tränare, och jag sparkade till (vilket känns väldigt, väldigt fel på en galopphäst) - och det funkade! Sedan stack han med mig en sväng och helvete vad arg jag blev! HÄSTJÄVEL skrek jag, så det är tur att Mrs Donnelly inte pratar svenska, men sen stack han inte mer (även om han allt hade velat).

Du är stark sa hon sen, jag är inte stark, jag är arg svarade jag, men herregud vad trött jag var sen! Armar, ben, allt var helt skakigt! Men så gick hästen fint resten av lektionen, så det var värt att bli både arg och trött!

Vilken härlig dag!

Idag var en helt underbar dag! (eller ja, ridningen alltså. mockning är aldrig underbart)
Första turen red jag Quiet Reading igen, och han var lika fin och känslig som igår. Nästan lite seg ibland, men hellre en galopphäst som man får driva lite än en som skenar iväg med en..
Sedan bytte vi hästar, så jag red Leggies Legacy och Ulundi också, där Ulundi var sådan att han lätt blev lite stark och svår - om man inte gjorde helt rätt. När det blev rätt däremot, då var han en dröm att rida!
Jag börjar få in den rätta tekniken nu, och det är så himla skönt när man kan få bevis på att man faktiskt gör allt rätt!

Andra turen hoppade vi!

Det var nog det roligaste jag gjort under hela tiden här, även om det inte riktigt är samma sak att hoppa en galopphäst som att hoppa en som kan hoppa och har lite teknik. Hindren var väl inte riktigt heller något att skryta om, hade nog knappt använt dem som uppvärmning hemma (så små var de!), men det spelade ingen roll, det var jätteroligt ändå.
Äntligen gjorde vi någonting som jag kan på riktigt!
Red Free to Roam, men sedan fick Naomi honom (hennes häst var lite stark och hon hade aldrig hoppat innan), så då red jag Tammuz istället. Han var väldigt stark och lite halvjobbig, så det kändes typ som att rida Benny i början (;


Ingen kvällsmockning idag heller, vi har fortfarande Keyskills.. Men jag fick klart matten idag i alla fall.
Duscha hann jag också att göra - i varmvatten!
För att göra dagen ännu bättre fick jag brev hemifrån också, duktiga, älskade mamma skriver massor till mig!

Hoppas att ni har det bra där hemma, här har hela dagen varit underbar!


Måndag morgon

Det här möter oss precis innan vår tjej-korridor börjar.
..och mitt huvud är så tungt, som min mamma brukade sjunga ungefär en gång i veckan.
Måndagar på BRS är alltid lite intressanta, mest eftersom hästarna har vilat en hel dag (och vila på det här stället är att stå i boxen 24 timmar istället för 20). "The horses are a bit fresh", som lärarna säger här, och med min fina tur fick jag en häst som inte bara vilat hela söndagen, utan haft boxvila i flera dagar innan dess (som om de gör någonting annat annars), och var lite mer fresh än de andra. Quiet Reading är hästens namn, och jag tyckte riktigt bra om honom när han slutat bråka med mig.

Vi är tre tjejer som frivilligt stannat kvar inne och tränar istället för att vara ute på rundbanan och leka kamikaze-piloter, och idag tränade vi på något så trevligt som kort galopp. Riktigt bra gick det också!
Andra turen red jag The Eens, och som vår tränare så snällt valt ut för att vi skulle träna på att rida starka hästar (och det hade hon lyckats pricka helt rätt!) Efter en ganska kort lektion i ridhuset fick vi lämna tillbaka monstren i sina boxar och testa samma sak på plasthästarna istället - de var mycket mer lätthanterade!

Annars var det en ganska bra måndag, vi hade matte-grejs (typ inlämningsarbete, kallas key-skills) istället för eveningstables, så vi mockade bara en gång idag! Lite ringrostig kände jag mig allt, trots betyg i matte D.

Vår fitness-lektion var däremot jobbig, vi sprang typ idioten på parkeringen utanför skolan (som verkligen är sjukt upplyst). Inget varmvatten har vi heller, så alla är svettiga och fina. Vi får väl försöka duscha lite imorgon, efter lunch eller så. Lika lortiga är vi allihopa i alla fall!


En lite rolig sak med BRS är att de är fruktansvärt stolta över sig själva; här kommer lite bilder..

så här ser trappan till tjejernas våning ut.

Trappan upp till vår våning.

Det här möter oss precis innan vår tjej-korridor börjar.

Och denna skylt möter oss när vi väl kommit upp..

Ett helt vanligt fönster.

Inte ens ett helt vanligt fönster slipper undan, tänk om vi glömmer bort var vi är?

Fast lite roligare blir det allt..

Men lite humor har de i alla fall, för detta är vår dammsugare!

Weekend-off

Under en hel helg (nästan) är vi tillåtna att lämna skolan för att kunna åka hem till familjen, en så kallad weekend-off. Eftersom det är ganska långt till Sverige kom min underbara pojkvän hit istället (med min dator i handbagaget). Jag bytte vårat hostel mot ett riktigt hotell (med både varmvatten och badkar!) och allt var i allmänhet väldigt lyckat.

Vår stammis-pub.


Jag och pojkvännen  har redan fått en stammis-krog, Horses and Waggons. De har god och billig öl, plus galoppsport på tvn hela tiden. Helt i vår smak.

En av de största genom tiderna.

Den givna mötesplatsen i Newmarket är givetvis utanför Hyperion, som står staty i naturlig storlek utanför The National Racing Museum, beläget på huvudgatan High Street.


Anslagstavla i Newmarket

Från en anslagstavla i Newmarket.

This i Newmarket.

Vinter i Newmarket

Ar faktiskt inte alls sa daligt som det later. Idag ar det sadar lagom krispigt kallt och stralande sol. Hur fint som helst, och en perfekt dag for att spana in rakbanan och se vart den slutade, samt var rundbanan egentligen lag, sa det gjorde jag.

Sprang faktiskt litegrann ocksa, valdigt duktigt av mig! Tiden for en furlong (200 m enligt Amie) blev 1.02.20 - inte sa illa (jag ar trots allt ganska otranad och det var faktiskt lite motvind!) Forhoppningsvis ar det lika fint vader i veckan, for da ska jag forsoka ge mig ut igen.

Amie och pojkarna

Det finns tre pojkar i min grupp och typ fyra-fem i advanced och nastan halften ar kara i Amie. Jattekul tycker vi andra, mindre roligt tycker Amie (forutom da de hjalper henne med halm och vattenhinkar och sant, da far de va hur kara de vill)

Amies blogg heter forresten amiesbetraktelser.worldpress.com, kika garna in dar.


Annars hor min labrador Elisabeth till en av favoriterna, det ar hon som ater upp alla brodkanter, kakor och annat som man inte riktigt orkar..


Idag har jag faktiskt lyckats borsta tanderna efter (den andra) frukosten ocksa, i normala fall brukar jag bara borsta direkt nar jag kommer upp ur sangen eftersom jag inte har tid senare, sa det var trevligt :)


Hittade en annons pa Gibsons igar (en hastaffar i Newmarket) om att de sokte personal till ett hoppstall med tavlingsmojligheter.. Blev lite jattesugen! Tank att fa sitta upp ordentligt, ha tyglarna ovanfor manken pa hasten och gora ett riktigt markarbete for en gangs skull. Eller att hoppa en bana.. Eller bara sitta i en ordentlig sadel!
Men jag haller mig nog till min nodlosning - stuteri.

I slutet pa nasta vecka ska vi (troligtvis) ut och rida pa rundbanan, sa jag antar att det ar da mitt ode forseglas (i alla fall nar det galler om man vagar rida sa fort eller inte)



Forutom att lagga in massa massa ny halm i min halmbox idag sa har jag stadat hela toaletten i vart rum - grundligt. (Verkade som den knappt vart stadad alls innan..) sa jag har vart jatteduktig. Kommer nog belona mig sjalv med en bra bok eller en tupplur och lite godis snart (ja, det blir ratt mycket godis pa det har stallet..)


For ovrigt ar vi den 226:e NVQ 2 foundation-kursen sedan skolan startade 1983. Lite coolt.


Lite pund fattigare..

Nu ar det helg igen (vi gar egentligen bara fyra hela dagar, sedan smygstartar helgen pa fredag och sondagar ar vi nastan helt lediga pa!) Vid lunchen pa fredagar far vi varan "veckopeng" av skolan, men jag kan saga att jag gar back anda (; Forra helgen kopte jag mat och nya skor, denna har jag kopt mat (vi maste ju ha nagot att ata som forsta frukost och kvallsmat) och lite nya ridklader (ett par allvadersbyxor som ar typ vattentata, en ny ridtroja, Kyrka K-sockar och understallstroja) En skal att ata frukost ur (det finns ingen "allmann" service eller bestick har), lite nya trosor och sockar.
15 £ i veckan racker inte sa langt!

Vagar knappt tanka pa sen nar jag ska ha egen ridhjalm och sakerhetsvast..

Annars har bade vi och hastarna fatt sovmorgon, och bara en ridtur idag (da vi travar runt i manegen bara).


Fotbollen igar gick ratt bra, vi slutade tvaa av tre lag ( vann mot det andra laget fran skolan och forlorade mot ett stall-lag som typ har tranat massor och har battre kondition och kanner varandra) Inte illa anda for tva traningar bara, sjalv var jag malvakt och fick faktiskt ganska mycket berom!


Just nu ar jag sjukttrott och har i Commonroom spelas massa dalig musik pa tvn - jattehogt! Funderar starkt pa att ga upp till mig igen och typ lasa lite eller natt..

Liten rolig detalj ar anda att vi tranat pa en sak har som vi nar jag red pa ridskola kallade for "galoppleken", man travar pa ett ganska tajt led ocksa galopperar den forsta hasten i vag for att bli den sista hasten, om  ni forstar. Skitbra traning pa att halla hastarna (aven om alla inte ar lika latte ;)

Just det, forsta svenska tjejen har gett upp och akte hem igar.. Jattetrakigt tycker jag, verkligen trevlig tjej, men hon kande att hon inte riktigt orkade med tempot (och att hon var vegetarian och den maten inte var tipptopp hjalpe val inte till heller.) Innan har en engelsk tjej ocksa akt hem, men vi som ar kvar verkar stanna i alla fall :)


Vid "tea-time" igar (inte for att de serverar te men, ja) fick vi vara BRS-jackor och t-shirts sa nu ser bade vi och advanced (de som ar lite langre in i kursen) lika dana ut och vi har blivit BRSare pa riktigt!

Hade visst fatt mina 100 ord om att vaga publicerade pa lunar ocksa, lite ovantat :)


Kallt var det i alla fall imorse, rakade spilla lite vatten nar jag skulle byta i hinkarna - det fros direkt! Tur att solen lag pa under dagen sa att det hann tina lite, vissa vattenkranar hade ocksa frusit imorse.


Nae, det hander verkligen massor har, men jag kan ju inte ens skriva halften! Nu ska jag lamna denna disco-liknande hala for att mysa lite pa rummet istallet.

Antligen helg!

Det ar nog helgerna som ar bast pa BRS. Igar tranade vi fotboll och ikvall ska vi spela mot andra lag fran olika stall.
Har hunnit rida McCracken, Dalcross, bli sparkad pa knaet och handlat mat. Nu ska jag ata och speed-sova.

Berattar hur manga matcher vi vinner senare!

Varfor BRS?

For att det inte finns nagonting som liknar detta i Sverige, sa klart!

Vi far mat, boende, lektioner och viss utrustning helt gratis - de ger oss till och med fickpengar varje fredag! Det kravs ingen direkt galopperfarenhet for att komma in pa BRS, bara ratt installning (och vikt). Vi far lara oss allting fran grunden och inget forbises. Alla som slutar kursen ar garanterade ett jobb inom galoppsporten. Vi har de som upptackt att det dar med att rida sa fort visst inte var deras grej - de kommer att komma till ett stuteri sen istallet for ett traningsstall (och rider inte langre pa skolan, gor bara det dar andra och mockar ett par boxar extra).

The British Racing School ar valkand med fruktansvart bra rykte - det sags att Sir Mark Prescott himself brukar komma hit och valja ut tva personer varje ar (oftast svenskar).

Hela utbildningen tar ungefar ett ar, forst nio veckor pa skolan och sedan resten jobbandes i ett stall. Fruktansvart bra alternativ till aupair for alla hasttokiga, forutom massa erfarenhet sa far du ett yrke - arbetsryttare.


Ar du nyfiken pa galopp, men inte riktigt har mojligheten att bli arbetsryttare pa ett "vanligt" satt (genom att hjalpa till i ett stall och langsamt avancera eller jobba massa utan lon), ar ute efter ett aventyr och gillar hastar pa riktigt - da ar BRS nagor for dig!

Rutinerna pa the British Racing School

ar lite annorlunda an de hemma. Till och borja med gar inte hastarna ut. De lyckligt lottade kommer ut i nagon hage eller walker - men bara pa helgerna. Vi mockar alltsa med hastarna inne i stallet (inte sa nyttigt om du fragar mig).

Annars sa borjar dagen med mockning av tva boxar - som skall ske pa skolans speciella satt. Man har en spanbox och en halmbox (fast man kan raka ut for papper ocksa). Meningen ar att man ska lagga 15 min pa spanboxen - och da ska man byta vatten, mocka rent, skaka upp kanterna och lagga in nytt om det behovs (typ varannan dag eller sa). Efter det ska du pa 45 minuter gora iordning halmboxen - samma sak dar, vatten, mockning, skaka upp vallarna och lagga in nytt. Dar efter ar vi ungefar tio minuter sena.

Sedan ar det dags att gora iordning hasten man ska rida, det tar kanske runt 15-20 minuter. Borsta, kratsa hovar, transa (maste goras forst) och sadla. Innan vi gor ut for ridningen skall hastens ho eller hosilage laggas in i boxen.

Ridning, gora iordning hasten efter ridning, plocka in utrustningen, putsa transet efter andra ridningen.

Sedan ar de lite lektioner emellan, ocksa yardjobs - da varje person far ett utrymme att stada i och runt stallen.

Eveningstables - da vi mockar och byter vatten igen, tvattar krubban, borstar hasten ordentligt och lagger in kvallshoet.
Efter det ar vi klara i stallet, men middag och kvallslektioner vantar!

Upp och ner

Dagen borjade verkligen uselt. Sovit daligt, lite ont i magen och ridningen ska vi inte tala om. Forsta dagen vi cantrade och jag har nog inte ridit sa daligt pa flera ar. Till raga pa allt filmades det ocksa. Efter den turen ville jag bara grata och bestalla flygbiljett hem.

Men efter frukost hande nagonting,Kadeem hade ett litet pep-talk med mig, jag fick en hast jag ridit forut och plotsligt gick allt jattebra! (Tur det, annars hade jag nog gett upp.. kanske.)

Showings - nar vi visar upp hastarna och boxarna i deras boxar gick ocksa bra, enda anmarkningen var att jag kunde haft mer halm i boxen och vikt en handduk.

Dagarna gar upp och ner, det galler bara att sluta pa upp!


Nar muspekaren ar en galopperade hast - da vet man att man ar pa ratt stalle!

Skog och sno

Idag har vi varit i skogen pa teambuilding i skogen, ganska kul men jattekallt! Hade nog behovt thermoklader och tumvantar for att inte frysa.. Det borjade namnligen snoa, inte massor men litegrann. Ingenting jag ar sa sugen pa egentligen.. Mackor till lunch (hm, ja) men varm choklad att dricka till var jattegott iaf.
The Small ones, mitt lag alltsa, vann tavlingen vi hade (ga pa jattelanga "skidor" tillsammans och ta sig runt en inte-nudda-marken-bana) sa vi kommer att fa Wheelbarrel-cookies - typ som baddare men runda och med mer kex i, jattegoda iaf.

Missade eveningstables ocksa (advanced var inte sa glada over det, de fick typ fem boxar var att mocka..) sa det har vart en ganska trevlig dag, har bara mockat tva boxar!

Langtar val inte sa jattemycket till mandag morgon, det blir liksom inte riktigt roligt forens efter frukost da vi rider andra turen. Innan dess ar det mest mockning och stressigt, men det ar bara att bita ihop. Blir tidig laggdags ikvall i alla fall, om jag kan slita mig fran min bok.. Har borjat lasa Tusen stralande solar, och den ar riktigt bra!


Nae, nu vill nasta person ha datorn och jag har tvatt att titta till. Hejsalange!

RSS 2.0