En perfekt present

Är du som jag, gillar att ha kameran framme och ta kort, men vet inte riktigt vad du ska göra av dina digitala bilder?

Förra året bestämde jag mig för att det var dags att hitta på något fint med några av mina alla bilder, vilket resulterade i en fotobok (eller två rättare sagt, en som jag behöll själv och en som jag gav bort).
Jag gjorde min fotobok i en av de större varianterna, med svart pärm och titel på framsidan.

Den såg riktigt fin ut i datorn, men kändes riktigt lyxig när jag fick den i handen. Bilderna kom verkligen till sin rätt, och det exemplar som jag gav bort blev jätteuppskattat!

En perfekt present, med andra ord. Till din bästa vän på födelsedagen (men du kanske ska skippa de allra pinsammaste bilderna om andra ska få kika i den), bruden efter möhippan (med alla pinsammheter!) eller bara för att samla semesterminnen.
Just semesterbilderna har ju annars en tråkig vana att bara finnas i någon mapp på datorn nu för tiden, istället för fina album med lite text till som man gjorde förr. För hur kul är det egentligen att sätta igång ett bildspel när du ska visa mamma allt roligt du har haft? Nu slipper du bilspelen och att skicka in dem till framkallning (eller ännu värre, skriva ut själv!), drömalbumet är bara ett par klick bort..

Själv gjorde jag och min pojkvän en underbar resa till paradisön Curacao förra året - det kommer att bli min nästa fotobok!


Min fotobok köpte jag hos www.fujidirekt.se/fotobok, och är jättenöjd. Snabb leverans och oslagbart resultat.
Programmet där man skapade sin fotobok var enkelt att förstå och visade hur allt skulle bli när det var färdigt.


OffOn.

Min underbara rosa Nokia har tappat en ytterst viktig funktion - det går inte att ringa.
Eller rättare sagt, den går att ringa från och till, men folk hör mig trots att jag inte hör dem. Den fyller inte sin funktion i alla fall.

Detta ledde till att jag, min pappa och inköpskvittot gick tillbaka till affären där den är köpt. Nu är min underbara rosa telefon på service och jag kommer få tillbaka den om en månad eller så. Har jag tur är den lagad, har jag otur måste jag betala för det och har jag riktigt otur måste jag betala 400:- för ingenting.

Var dessutom tvungen att köpa en ny mobil, den billigaste Nokia jag hittade, bara för att upptäcka att det inte finns ett enda nummer i kontaktboken. Så alla vänner som läser detta och har mitt nummer, smsa ditt namn till mig så blir jag glad.

Varför kan jag inte vara utan mobil då, det handlar ju bara om en månad eller så? Finns flera bra förklaringar till det; nummer ett blir väl om jobbet ringer. Kan vara dumt att missa chansen till cash på grund av att jag är telefonlös. Ingen hemtelefon och Tobias mobil fungerar inte heller (han ska få min skräpmobil sen). Anledning nummer två är minst lika bra, tänk om jag ramlar av i skogen och bryter ett ben? Eller att min ridkompis bryter ett ben? Eller att hästen blir skadad? Jobbigt att inte kunna berätta vart man är eller vad som har hänt..

Allt detta gjorde mig dock väldigt sugen på att fixa hemtelefonabonnemang, jag har ju faktiskt en sprillans ny telefon i garderoben.. Fast å andra sidan är det ju en extra utgift.

Pigg som en mört

Innan klockan åtta idag hade jag ätit en första frukost, laddat fyra tvättmaskiner, hängt två av dem och sprungit en tur runt Sandersdalar. Ibland är det skönt att komma upp på morgonen!

Vem kan motstå detta..?

Seriöst, vem kan motstå denna tävlingen? Inte jag iaf, älskar att tävla om saker.. Nu gäller det bara att hoppas att man vinner (;Nu pågår en tävling hos Julia Berg där du kan vinna en goodiebag fylld med en massa roliga saker! Reglerna är enkla, var med och tävla du med, tryck HÄRSponsorer för tävlingen är: Pärlsmycken, Bambubutiken, Happystore, Glamouren, Wishdesign, Blingit, Beautifulme, Karin Herzog, Girlstuff, Design Atenga, Frozza, Pay less 4 qualityPuss, Bemi Smycken, Smyckespecialisten.

Harry Potter och IKEA

Efter sisådär fyra och en halv timmas sömn tvingade jag mig själv ur sängen och gjorde mig i ordning för att möta mina två vänner Jessica och Johanna på Torp.

Vi skulle ner till Göteborg för att äntligen fått sett Harry Potter filmen, ni som läst tidigare inlägg vet att det inte gick så bra sist. Idag flöt allt dock på som det skulle, till och med Tingstadstunneln gick relativt smidigt!
Kom fram utan allt för mycket besvär, köper lite godis och de obligatoriska popcornen. Sätter oss på våra väldigt trevliga platser (satt vid en kant utan störande folk på utsidan och med jättebra sikt) och sen bar det iväg.

På det stora hela var filmen bra, helt klart sevärd, men i bilen på väg hem kunde vi räkna upp alldeles för många viktiga saker (viktiga enligt mig och Johanna iaf, Jessica slutade läsa när hon hörde att Dumbledor skulle dö) för att det skulle vart riktigt bra.

Vi var dock inte redo att ge upp dagen redan efter filmen (även om klockan hade blivit närmare fem) utan styrde kosan mot IKEA där Johanna hade fått order om att köpa 110 keramikmuggar. De är tydligen fest på gång ute i Dingle (;
Självklart blev det lite köp även för mig, det är ju inte så ofta som jag har vägarna förbi.. Blev en förvaringslösning till kläder som jag verkligen saknat, och lite andra småsaker som jag märkt har fattats här hemma.
Höll mig under 300:- i alla fall, ganska duktigt om jag får säga det själv.

Imorgon blir det garderobsrensning och (förhoppningsvis) ordentlig ordning på kläderna.


Långt bort från luftgevär

Jag har en vän som just nu befinner sig i Afghanistan med den finska arméns utlandsstyrka.
Ni kan hitta hans bilder här; http://jonatan.mydisk.se, Next generation visar de nyaste bilderna.

En vanlig natt

Mitt knä har värkt hela morgonen, jag känner mig som en reumatiker som kan förutspå väder.
Natten har gått bra, mycket att göra men det är något magiskt över att sitta ensam på jobbet. Tills man går ut i köket någon gång vid två-tiden och upptäcker att lampan inte fungerar, då är det bara läskigt.

Soluppgången färgade hela himlens moln rosa, och det var så vackert att se på. Sen började det regna.

När jag kör in på parkeringen möter jag människor på väg till jobbet. Själv är jag på väg till sängen. Det ligger en stor och varm sak i sängen och väntar på mig, snart dags att krypa ner. Bara borsta tänderna först.


Ikväll blir det samma sak igen.

Konst?

Då väggerna i vår lägenhet hemma består av betong försvårar det möjligheterna att sätta upp alla de vackra tavlor jag äger, så dessa har fått ge vika för en något billigare form av konst. Affischer.
De kräver ingen slagborr eller plugg och skruv, lämnar inga hål och är som sagt mycket billigare att köpa in.
Mest är det Tobias saker som hänger uppe, och ja, de flesta är på olika hårdrocksband.

Det finns däremot ett undantag, en bild som utriven ur någon dagstidning hänger och gulnar på vår toalettdörr. En bild jag faktiskt letat efter i större, dyrare formet och som jag inte skulle tveka att borra upp hela väggen om jag hittade.

Såhär ser den ut:

av mästerfotografen WeeGee

WeeGee kallar sig mästerfotografen som tog denna bild, Livräddningsförsök, på Coney Island Beach utanför New York 1940.
Hennes fästman ligger för döden och detta leende borde vara mer berömt än Mona Lisas.


Desperat hemmafru?

Idag har jag sett på massa avsnitt av Desperate Housewives och i princip gjort sånna saker som hemmafruar gör.
Handlat, diskat, lagat mat (från grunden så klart) och städat köket.

Tyvärr är jag ingen hemmafru, utan snart på väg till jobbet, där jag kommer vara till 06.00 imorgon. Min pojkvän är okontaktbar men förhoppningsvis jobbar han och är snart på väg hem. Planen var att han skulle dykt upp för en halvtimma sen eller så.. Middagen får jag nog äta ensam.


Födelsedagspresenter (igen)

Jag har firat min födelsedag aningens utdraget i år, men nu tror jag sista presenterna är öppnade, i det här ämnet i alla fall. På tal om det så är nog ett utraget födelsedagsfirande nästan att föredra, om man som jag älskar presenter.
De sena presenterna kommer ju lite oväntat, som lite extra strössel på glassen, om ni förstår vad jag menar.

Såhär såg en av mina sena presenter ut, in action.

En stjärna till en stjärna?

Det var aningen trixigt att vända på ägget med min stora stekspade, men mycket roligare att äta frukost.
Tack snälla Anna och Johanna, jag bjuder på stjärn-plättar någon dag! (ska bara hitta en plastgaffel eller nått mindre att vända dem med..)

Flyg fula fluga

Vi har två flugor i lägenheten just nu. En har bosatt sig precis i nedkanten av min datorskärm, och den andra flyger in och ut ur Tobias gitarr. Det blir ett ganska speciellt ljud, när han är inne i det där lilla hålet och flyger.. Kanske var den Jimi Hendrix i sitt tidigare liv?

Dock är de inte så lika Hugo, flugan som bodde i mitt och Jennys rum på BRS innan han stilla dog där. Troligtvis av matbrist.. Vad äter flugor egentligen?

Två fågelholkar i en biosalong

Planen var picknick och biobesök, vi hade planerat in i minsta detalj. Muffinsen var nybakta, biljetterna smidigt köpta över nätet och jag stod redo för avfärd.
Kanske borde jag anat att kvällen skulle vända i en liten annan riktning redan då, för regnet börjar ösa ner och överger snabbt tanken på att sitta i Hasselbacken till förmån för min faktiskt ganska rymliga balkong. De tre krukorna med bär och min låda med kryddor fick göra bakgrunden istället för stora träd och välansade rabatter.
Sällskapet var det dock inget fel på, utan vi hade till och med väldigt trevligt.

Sedan över till del två av denna kväll; biobesöket. Harry Potter var filmen vi ämnat se, och trots att vi faktiskt var lite osäkra på dess premiärdatum så hade det inte vart några problem att köpa biljetterna på nätet. Det blev inte de bästa platserna, men ändå helt ok. Så jag drar visakortet i biljettautomaten, de ramlar ut och vi köper popcorn.
Säger till min vän som stod i kassan att vi minsann vart duktiga och köpt biljetterna hemma den här gången..
Det skulle jag inte gjort.

Vi går ner för den röda trappan och håller fram biljetterna. Biljettriverskan ser lite förbryllad ut.
"Det här är biljetter till Harry Potter" säger hon.
Ja, säger vi.
"Alltså till den 15" säger hon.
Jaha, säger vi. När är det då?
"Nästa onsdag"
Eh, nu börjar vi bli lite fundersamma.. Det är nog bara det klassiska "va?" som slipper ur oss i det här läget.
"Ja, filmen har ju inte haft premiär än"
Nähä, säger vi.

Vi beger oss mot kassan som två fågelholkar, min kära vän skrattar åt mig och ordnar ett återköp.
Eftersom vi stod där med våra popcorn och vår dricka väldigt biosugna så får vi biljetter till en annan film som började bara minutrarna senare, The Proposal.

Som tur var tyckte både jag och min vän att filmen var riktigt rolig, men vi är nog lite noggrannare med att kolla datum i fortsättningen..

That extra half an inch

Gårdagen hade egentligen ett Lisebergs-besök inplanerat (favorit i repris, födelsedagspresent från Tobias, precis som förra året), men då vädret såg aningen ostabilt ut valde vi att vänta.
Bra eller dåligt val? Tja, båda var för en gångs skull lediga, men ösregnade det hälften så mycket i Göteborg som här i Uddevalla när skurarna kom så var det nog skönt att vara hemma istället.

Det blev en tur till stan också, satte in lite småpengar på banken (så nu är våra spargrisar sorgligt tomma) och kikade in lite snabbt på Bokia. Fick ett presentkort i födelsedagspresent, som jag passade på att använda på en bok jag sneglat på länge, men inte köpt.

av Victoria Beckham

Bara titeln är ju underbar; that extra half an inch. Så onödig, men så läcker.

Pannkakor till middag, sedan lämnade jag Tobias i Skäleryr där han och några vänner skulle spela musik kvällen lång.
Jag tog en tur till Torp och köpte mig en laptop-cooler (den kemiska varianten, är inte så sugen på en stor grej med massa fläktar som låter) och kikade runt lite på rean på Hööks. Halva rea-priset är ju riktigt bra, men det jag ville ha till hästen fanns bara i ponnystorlek och ridbyxorna jag kikade på var för stora.

Lite senare på kvällen fick jag ett mail från e-bay, en säljare av en galoppsadel hade accepterat mitt bud och efter ett telefonsamtal till mamma så slog jag till. Nu hoppas jag bara att posten inte tar för låg tid på sig, och att tullen jag säkert råkar ut för inte blir för dyr. 168 USD slutade det på, med frakt och allt.

Resten av kvällen ägnade jag åt att städa.


Spikmattan

Jobbjobbjobb. Massor med jobb.

I helgen har jag förutom det ovanstående hunnit med att frosta av frysen (låter väl som en kul helg-syssla?), vart en sväng till stallet (red ut barbacka för första gången med Rebecca) och hälsat på mamma lite.

Den underbara spikmattan som jag fick av bror och hans flickvän i födelsedagspresent har sin givna plats under sängen och jag försöker ligga på den en stund varje kväll. För det mesta börjar jag med en tunn t-shirt på, men igår låg jag säkert tio minuter utan någonting.. Gjorde gaaanska ont i början, men det blev skönt det också tillslut. Man blir liksom helt prickig över hela ryggen, och varm. Det märks att blodet bara forsar fram när man ligger på den, precis som det ska göra. Sen blir jag trött och somnar, haha.

Någon mer som har spikmatta?


Två dagars ledigt

Och tiden har spenderats på shopping, sol och bad, vänner och hästen.

Det har vart två riktigt bra dagar, men idag var det tillbaka till jobbet igen. Kom nyss hem och är väldigt trött och sleten, det har vart mycket att göra. Ska försöka varva ner nu, laga lite mat och småpyssla i lägenheten innan sängdags.

Ett andra födelsedagsfirande

Eftersom hela Tobias familj var på bröllop på min födelsedag så hade hans mamma ordnat med ett andra födelsedagsfirande hemma hos dom, komplett med tårta och allt :)

Jag fick bland annat en balkonglåda med tillhörande växter (jag hade önskat mig ätbara - och det var de allihopa!).

Såhär blev resultatet:
Med sina växter, här har jag precis planterat dem.

Det är Oregano, Mynta, Citron-Basilika och Persilja.

Har hunnit prova att lägga myntan i en kopp med varmt vatten, och det blev ett riktigt gott ört-té av det hela.

Sådär balkong-lagom.

En fin grön vattenkanna i sådär lagom storlek fick jag också.

Varje minut räknas

När man går från jobbet börjar varje minut att räknas, helst ska de tillbringas i solen eller utomhus.

Gick hem igår så fort jag kunde och ringde Katarina på vägen. En tur till Skeppsviken planerades, mat åts i en hast och sedan bar det i väg!

Att jag har badat kan jag dock inte påstå ännu, gick bara i till knäna ungefär.. Trevligt hade vi det i alla fall, tills det började regna och vi drog oss hemåt. Tur var det, för en kvart senare öste regnet ner och det började både blixtra och dundra!

Blev en trevlig eftermiddag/kväll i alla fall, skönt att hon är tillbaka i stan igen :)


RSS 2.0