Hur gör de?

Efter som jag fortfarande är typ arbetslös den mesta tiden spenderas en del här framför datorn, och det händer att jag surfar in på lite andra folks bloggar, oftast de största (eftersom de har snabblänkar på blogg.se's inloggningssida) och en sak slår mig, en sak de alla har gemensamt.

De har alla bilder tagna på sig sälva. Helkroppsbilder.

En bild på sig själv är inget konstigt, men helkroppsbilder däremot är en helt annan sak (alltså en bild med hela kroppen på - ingen arm som håller i en kamera fattas, händer och allt är med). Outfit-bilderna som de tar hemma går ju att lösa med en kamera med en tidsinställd fjärrutlösare, men hur gör de på alla bilder de har när de är ute och går/rastar hunden/ sitter på restaurang/står vid ett skyltfönster.

Jag förstår helt enkelt inte, är de aldrig ensamma? Är deras vänners största hobby att ta kort på dem till deras bloggar?
HUR GÖR DE?!

Jag har absolut ingenting emot dessa bilder, jag förstår helt enkelt bara inte hur de kommer till.

Snälla, någon med insyn i detta, berätta för mig. För jag är faktiskt nyfiken, på riktigt.

Den omtalade tavlan

Som egentligen skulle vara en förlovningspresent, som kom lite tidigt

Den omtalade tavlan som egentligen var en förlovningspresent, fast tidig sådan. Färgerna är ännu bättre i verkligeheten, och jag älskar att det är något av det första jag ser på morgonen.


Måndag är tvättdag

Och medans jag väntar på att maskinerna ska bli klara läser jag min bok om Northern Dancer, en inflytelserik galopphingst som återfinns i min hästs stamtavla. Tänkte försöka leta svar på några funderingar kring vårt sto, och endel finns faktiskt att hitta i stammen..


På promenad i stan, del 2

På 50 och 60-talet blommade Uddevalla upp, stadens befolkning ökade drastiskt på grund av att varvet expanderade och detta ledde till att en hel del nya stadsdelar blommade upp. De flesta blev aldrig roligare än en större samling höghus med någon mataffär och post i mitten. Då de flesta mataffärer är nedlaggda och ersatta av pizzerior finns det lite anledning att besöka dessa invandrartäta områden, förutom ett. Det finns ett ställe som fortfarande har något att erbjuda - Tureborg. Och det var självklart dit jag släpade pojkvännen en solig dag i mars.

Varför är du Tureborg så unikt? Jo, för att det har en borgruin högt upp på ett berg, byggd efter inspiration av medeltida borgar i Tyskland, och självklart utrustad med ett torn.

Aningens kallare och lite mindre soligt än väntat.

Tyvärr är vägen dit lång och brant..Då man kommer från norr är detta det första man ser av själva borgen.Efter det kommer den norra porten, och tornet blir synligt.Från söder är synen istället denna. Vinkällaren med dess gallerklädda fönster är fortfarande intakt, och det var från detta håller jag kom ridande en dag för längesedan - och kände mig väldigt mycket som Ronja Rövardotter. Dock satt jag på en fläckig shettis istället för en fuxfärgad islandshäst, men det är ju bara detaljer.

05.13

Tipptipptipp lät det när jag gick genom den tysta och mörka korridoren mot lunchrummet. Det är helt otroligt hur fort öväsendet och telefonerna dör bort, och när man är framme är det helt tyst. Tyst och mörkt, vi firade Earth Hour hela natten.

Nu är jag hemma igen, efter första natten på jobbet. Lönehelg, men inga nya bokare så det gick bra ändå. Vissa ställen var kaos som vanligt, andra lugna. Tyvärr var jag väl inte helt på hugget, trots försöka att sitta uppe igår natt har jag inte lyckats ställa om kroppen till att jobba natt igen istället för tidig morgon..


Och det första jag såg när jag kom hem var vår tv, där det visades maskar som åt på en död gris klädd i människokläder.

Hard work work

Också inträffade det tillslut, samtalet jag både fruktat och väntat på. Chefen ringde. Fick några tider i april, mest nätter.
Sedan ringer det en gång till, lite senare på dagen. "Kan du jobba imorgon?" Så nu sitter jag här och försöker vända på dygnet - av arbetsskäl. Inte så jätteroligt om man börjar nicka till där vid tre-tiden på natten..


Annars har jag vaknat upp med Anna i lägenheten (händer alldeles för sällan nu för tiden), slappat runt i pyjamas, läst galoppmagasinet, vart i stallet och mockat (hästen fortfarande skadad och oskodd), sett min kära väns lägenhet för första gången, vart på krogen med samma kära vän, träffat gamla klasskompisar som jag inte sett sen jag slutade nian (tycker fortfarande det är konstigt att alla alltid känner igen mig) och kommit hem igen lite mindre nykter än när jag åkte.


Vi har fått föl!

Imorse kom det ett sms jag väntat på - vi har fått föl!

Ett fint litet sto blev det och allt hade gått bra, räkna med bilder så fort pållarna blir utsläppta! (Boxbilder har en tendens att inte bli så fina, så det kan man lika gärna skippa)

Eller ja, vi och vi.. Kompisen som har grannstallet vore väl egentligen mer rätt att skriva, men det blir så långt... Jag har trots allt ridit mamman en gång eller två (;

Bröllop!

I början av sommaren skall jag och min kära pojkvän på bröllop, och bruden råkar vara hans syster.

Ett bröllop är ju inte bara en lycklig tillställning för de som ska gifta sig, utan även för oss tjejer som får shoppa snygga klänningar! Just nu håller jag på och dammsuger nätet efter den perfekta klänningen.
Min första tanke var att använda min balklänning igen, men då klädkoden var kavaj skulle balklänningen bli alldeles för uppklätt. Det skall alltså vara festbetonat, men inte för fint, och absolut inte vitt! Dessutom skall det passa min pojkvän också, då det vore tråkigt om han skulle behöva skämmas för mig (själv skäms jag väldigt sällan).


Just nu kikar jag på asos.com, och har hittat lite intressanta saker..


Skattgömma, förråd eller lägenhet?

Ibland får jag känslan av att vi egentligen bor i ett förråd. Man kan hitta en massa konstiga, halvfungerade saker här inne, om man bara öppnar lite skåp eller letar på höga hyllor. Det mesta tillhör min kära kusin, som hade lägenheten innan oss (dock bodde han aldrig här).

Bättre är de gångerna då man upptäcker att det egentligen är en skattgömma.

Min kära dvd-spelare har nästan kastat in handduken, den visar skivorna utan problem (nåja, oftast i alla fall), men med en fin grön ton över hela bilden istället för alla vanliga färger. Svart/grönt, liksom.
Inte alltför roligt alltid..

Därför blev jag ytterst glad när vi omstrukturerade lite här hemma och jag finner en dvd-spelare längst in i ett skåp, men fjärrkontroll och allt! Borde väl kanske inte ropa hej ännu, jag har trots allt inte hunnit prova den..


Förhoppningen är dock att allt fungerar, vi ska bara hitta ett ställe att ha den på först..

Ett förtydligande..

Jag skriver om det jag vet mest om; mig själv.

Min England vs. Sverige lista var skriven ur humoristisk synvinkel för att upplysa mina kära vänner som är kvar på BRS hur jag har det nu när jag åkt hem. Ganska mycket skrivs till dem, och min kära före detta rumskamrat verkade ha fattat galoppen i alla fall. Jag är fullt medveten om att alla stall i England inte är som på skolan, och vet mycket väl att få stall i Sverige är som vårt här hemma.Och just det, Amie ska nog ha lite cred för att jag snor lite av hennes fina bilder. Läs hennes blogg också; amiesbetraktelser.wordpress.com

På promenad i stan, del 1

En solig dag i slutet av mars gick jag och min pojkvän på promenad upp till ett berg i närheten, där i från har man en utsikt över hela staden. Berget vi besökte ligger precis vid hamnen, och nära mynningen till den å som rinner igenom staden.Hamnen med dess kranar, lager och pojkvän. Den berömda Uddevalla-bron syns i bakgrunden.Den lilla pricken i det högra hörnet, mitt i skogen, är tornet på den medeltida borg som gett stadsdelen Tureborg sitt namn. Efter en förödande brand står dock endast stengrunderna och tornet kvar av den en gång maffiga byggnaden.

Staden och kyrkan.

Staden och kyrktornet, ännu en ovanlighet som man finner i vår stad. (Det ovanliga är att torn och kyrka inte sitter ihop)


Tre hästar

Vi har just nu tre hästar i vårat stall, varav två är mina. När jag red idag var det dock den tredje som fick följa med ut..
Tea gick en stund i paddocken utan täcke (och rullade sig såklart!), så hon fick två ryktomgångar medans Janni fick nöja sig med en.

Efter en massa timmar i stallet kom jag hem till en full lägenhet (Tobias föräldrar var på besök) och semlor! Jag som älskar semlor! Sen försvann allihopa efter en stund så nu är jag ensam hemma (igen) med en massa disk (igen!)

Ser lite slött på nya Robinson på tv4 (ni utlandssvenskar missar ingenting direkt) och funderar på om jag ska diska eller ignorera..

England vs. Sverige

En liten ordlista med häst- & stallord och deras betydelse i de olika länderna.

Stress
England: Det du vaknar med och som förvärras när du fått reda på att du har en extra häst att ta hand om, men inte mer tid.
Sverige: Inträffar väldigt sällan, kan dock uppstå när du är sen till bussen och nästan inte går förens om en kvart. Går ibland att hitta i ett stall när en häst inte vill lastas.

Sadel
England: Den minimala läderbit som stiglädrena är fastsatta i.
Sverige: Det hjälpmedel du har mellan dig och hästens rygg. Finns i många olika färger och utformanden, gemensamt för alla är dock att de har stoppning och mjukt säte.

Hoppsadel (Sverige)
En vanlig hoppsadel i ljusbrunt läder.

Träningssadel (England)
Vanlig träningssadel i mörkbrunt läder.

Mocksäck
England: Det hjälpmedel du har under mockning, bra när du har en halmbox, mindre bra när du har häst på spån. Kräver en vän när du ska ha upp den på ryggen.
Sverige: Mycket ovanlig företeelse som troligtvis skulle användas till miljöträning i händerna på en svensk. Den svenska motsvarigheten är en skottkärra.

Såhär ser det ut när man bär en mocksäck:
Se och lär!

Hage
England: Staketomgärdade fält där hästarna får gå ungefär en gång varannan månad i några timmar. Finns även så kallade rasthagar, som är som en stor, gruslagd box utan tak.
Sverige: Dit man släpper ut hästarna tidigt på morgonen och tar in från på kvällen. Ofta en blanding av lera och gräs under större delar av året.

Hästar i hage (Sverige)
Hästar som springer fritt i en gräshage.

Borstar
England: De tre utvalda redskap som ligger i en speciell påse. Varje borste har ett bestämt användningsområde och hovkratsen sitter fast i påsen. Har ditt speciella nummer på sig så att du inte blandar ihop den med någon annans.
Sverige: Hittas i en ryktlåda/rykthink/groomingväska. Finns i flera olika sorter, ofta färgmatchade eller i naturmaterial. Hovkrats och mankam hittas också här, liksom broddnycklar och gummisnoddar kan dyka upp. Här får du hålla reda på alla saker själv, även om det förekommer namn på borstarna i större stall.

Påsen där borstarna hittas ser ut såhär: (England)
Där dina tre borstar förvaras, tillsammans med svampar och den fastsatta hovkratsen.

Grimma
England: Det som används för att binda upp hästen med när man är i boxen. Används aldrig utanför stallet.
Sverige: Används när man leder hästen till och från hagen/stallet, eller när man binder upp hästen i stallgången.


Här kommer även förklaringar på några ord utanför stallet:

Dator
England: Det föremål du hittar i ena hörnet av commonroom, ofta hårt bevakad.
Sverige: Manicken som ständigt är påslagen. Finns i var sitt hörn av rummet, men har olika ägare och funktion.

Kök
England: Där maten tillagas, gissningsvis. Behöver aldrig besökas.
Sverige: Den stora garderoben som innehåller kylskåp, diskbänk, lite skåp, lådor och en spis. Ständigt fyllt med odiskad disk.

Skor
England: De par du har i stallet, de par du har utanför och ev. ett par som används till fitness.
Sverige: Skor? Precisera lite tack. Menar du vanliga, joggingskor, högklackade eller stövlar? Någon speciell färg du är ute efter? Matchas nästan alltid med kläder eller handväska.

Högklackade skor (Sverige)
Mina fina party-skor!

Sömn
England: Det du ständigt jagar och aldrig får tillräckligt av. Bristen på sömn leder oftast till huvudvärk framåt kvällen.
Sverige: Stadiet du befinner dig i mellan det att du går och lägger dig tills det att du vaknar.

Fredagskväll

Vad gör då Katarina när hon är ensam hemma en fredagskväll?

Lagar alldeles för mycket mat (inte så lätt när man är van att alltid laga till två), skriver vykort, ser på Så ska det Låta (bra låt för en gångs skull; Kiss - Heavans on Fire), läser Amies blogg (amiesbetraktelser.worldpress.com - femtioelftegången, men det har fortfarande inte hänt något) diskar, nätshoppar (inte till mig den här gången! födelsedagspresenter, faktiskt! JAG HAR VITTNEN!) städar lägenheten, surfar bröllopsgästkläder (men hittar mest party-outfits) tröstäter chokladpudding (fast jag är i göra-chokladpudding-stadiet just nu) och är allmänt ledsen.

Katarina är ingen person som trivs med att bo ensam.
Internatlivet med Jenny var ändå väldans trevligt. Hon var inlåst och kunde inte gå ut på fredagskvällarna :)
Kunde inte låta bli, men det hade blivit en snygg klänning till bröllopet!

Heldag i stallet

Idag har jag, för första gången sen jag lämnade BRS, mockat. Inte riktigt enligt samma standard, men helt klart godkänt. Torv blir ju trots allt aldrig riktigt lika vitt som spån...

Visade kompisen hur hon skulle mocka sin halmbox lite effektivare - hon kommer ju trots allt behöva ha hästen på halm i alla fall en gång om året nu och framåt. Tjock är den i alla fall, och vi bara väntar på att fölet ska ploppa ut, det kan ske vilken sekund som helst nu! (Fast veterinären beräknade till på söndag)

Åkte upp vid nio och kom hem runt fem, så det blev en heldag i stallet.Nu är jag ensam hemma, Tobias åkte vid tolv-tiden och kommer hem någongång sent i natt - han har spelning i Åmål ikväll. Meningen var att jag skulle följt med, men så fick jag ju hästarna..

Jaja, får försöka lura hit Linda så jag får lite sällskap!

Storstädning

Sedan jag kom hem har jag fått höra att jag bara stökar ner, och aldrig städar.. Kanske inte allt för osant, men nu när pojkvännen är ut vägen har jag minsann satt igång!

Dammsugit hela lägenheten (vilket i och för sig inte är så jobbigt, vi bor ju trots allt i en skokarton - för barnskor), och nu har jag gett mig på garderoben. Städade enligt Katarina-metoden: slängde ut alla kläder på golvet (det är ju faktiskt rent nu!) och nu håller jag på att lägga tillbaka det som jag ska ha kvar och slänga det som är gammalt/fult/inte passar. Kläderna i garderoben, med mindre utrymme än vad jag hade på BRS, blir självklart färgsorterade.

 

Kom igen, jag vet att ni är imponerade!

Bara diska och laga kvällsmat kvar..


Pannkakor

Frukost idag (min andra, Tobias första) bestod av pannkakor, något jag verkligen saknat!
Med riktigt grädde till.. mmm..

Ser ni de ekologiska äggen (;

Annars var jag en snabbis i stallet och träffade Carina innan hon försvinner iväg till fjällen igen och lämnar mig ensam med pållarna. Så här snygg var Tea idag:Men mer om henne på teaaftereight.blogg.se !


Rubriker i mellanmjölkens land!

För er stackars utomjordingar, förlåt, utlanssvenskar, har jag lite koll på nyheterna.

Stor rubrik på aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4682623.ab
ÅHJAKOMMERSÅKÖPADENBARAFÖRATT!


Tänk nu på allt ni missar där långt borta i det lilla tätbefolkade landet med ett uppskattat kungahus och bra shopping!Annars har jag gjort lite mer än surfat på aftonbladet.se; nämligen solat på balkonen, skickat vykort till England (slåss nu inte om det flickor!)  hjälpt mamma att handla, bakat semlebullar, ätit torskfilé (skeppargryta - underbart gott!), ätit semlor, försökt handlat jeans till min pojkvän (misslyckades!), handlat mat, fixat prenumeration på Galoppmagasinet och Traderat på ett par sjukt snygga stövlar.

Sista minuten-shopping

Min sista minuten-shopping på flygplatsen bestod av något jag tror att jag kommer sakna:

Det ultimata godiset! Fungerar till både häst och människa.

POLO!

Förutom den klassiska gröna smaken fanns även en turkos med spearmint-smak och en lila med fruktsmak. Har dock inte hunnit prova de nya smakerna ännu..

Idag fick hon ett sms..

"Hej. Är det bra att vara hemma igen? När du blir ridsugen får du höra av dig. Tea har skött sig bra den sista veckan. Inga bockar - inget bus. Jag är borta fredag-söndag, du får gärna rida om du vill.."
 
Ja, ungefär så stod det i smset jag fick idag, så det är bara att dra på sig ridbyxorna igen efter några dagars vila - jag är med häst igen!

Några fler inlägg kommer det dock att bli här, jag har inte riktigt skrivit av mig efter allt som hände i England, men vill ni läsa om Tea och allt som händer här hemma finns det en annan blogg att läsa; teaaftereight.blogg.se

Sedan har hon..

..sovit helt utan ringklockor och alarm, ätit gott, köpt (och ätit!) lösgodis, sett på film, somnat mitt i en film (Lock, Stock, and two smoking barrels), träffat sin bästaste vän (i hela Uddevalla!), gått Strandpromenaden, vart på bokrean (rea på rean - enda inköpet blev dock Nya stora etikettboken av Magdalena Ribbing), ätit semla, stökat till det hemma, ätit mammas hembakade bröd, haft feber, lekt med systemkameran och inte mockat en enda box!

Vy från Hästepallarna, med hjälp av ett teleobjektiv.


Hur gick hemresan?

04.12 på söndagsmorgonen ljöd Jolly Bob från Aberdeen genom rum nummer 20 på the British Racing Schools hostel och Katarina steg upp. Borstade tänderna, klädde på sig, pratade lite med Jenny, bar ut väskor i hallen och nedför trappan. Efter det var planen att äta frukosten som hon sparat i Commonroom, lite yoghurt, chokladbarerna och the.
Tyvärr var rummet låst, och all frukost honfick i mig var en chokladbit som hittades i en ficka, plus lite smaksatt vatten från drickmaskinen. Taxin kom i tid, och resan genom Newmarketnatten bjöd inte på en enda häst, men en massa kaniner.

Efter lite släpande och letande hittar jag och mina tre stora väskor incheckningsautomaten och börjar knappa in bokningsnumret. Det är då meddelandet man aldrig vill se kommer "Du behöver söka upp någon i personalen för hjälp".
Visst, inga problem tänker jag. Letar upp en av de som jobbar där, och får svaret att jag måste ställa mig i kön där man köper nya biljetter. Den är väldigt lång och jag börjar känna mig lite tidspressad.
Eftersom jag dock inte är britt smiter jag lite fint före en massa människor (på ett diskret och snyggt sätt) med mina tre stora väskor, träffar en konstig kille som hjälper mig smita före (vilket han själv också gjorde - irländare), funderar på om han stoppar knark i min väska (inte för att jag förstår varför - vi skulle inte ens till samma ställe men han pratar konstant med mig och var nog fortfarande onykter), lyckas komma fram till kassan (ännumer tidspressad och sjukt varm i mina två tjocka tröjor plus vinterjacka) - där hon efter ungefär tio sekunder säger att allt är klart och att jag kan gå tillbaka till självincheckningen.

Med biljetterna i hand kommer nästa utmaning - klarar jag mig undan övervikt? Med 15.1 kg vid inresan (tillåtna vikt är 15 kg), plus massa shopping (inklusive nya skor, ny ridhjälm, säkerhetsväst och en dator) var det aningens tveksamt. Vågen pendlade mellan 18.5 och 19.2, Katarina börjar plocka fram plånboken och funderar över hur mycket det blir egentligen (avgiften är £12/kg). Sedan märker hon att ingenting mer händer.. Efter två sekunders betänketid ler hon, tar sitt pass och går vidare mot gaten.

Säkerhetskontrollen var.. långsam. Hon tar av sig två tjocktröjor, nitbältet, jackan, stövlarna (de där kornblå gummistövlarna som hon brukar mocka skit i men som inte fick plats i väskan), tömmer fickorna, öppnar väskan, plockar ur laptopen och lägger allt i sånnadär fina korgar. Går igenom säkerhetsgrejen - och det piper självklart. Blir genomsökt av en tullmänniska - och börjar sedan plocka på mig alla kläder igen och lägga tillbaka laptopen i västan osv osv.

Inne vid gaten är hon både hungrig och shoppingsugen, men hinner bara köpa en smoothie som smakade äckligt innan hon kommer på att det kanske var dags att boarda planet.. Sedan visar det sig såklart att man måste åka tåg för att komma till rätt gate, hon blir ännumer stressad då klockan börjar bli ganska mycket, och fortfarande hungrig.
Hinner dock fram och hittar rätt, hinner köpa en tidning medans jag väntar på att kön ska bli kortare och ringa mamma.

Sedan sov jag första halvan av flygturen och läste Cosmo under resten.

Kontrasterna mellan stora Stansted och lilla Säve blev tydligast vid bagageutlämningen - på Säve finns bara ett band. Alldeles lagom att hålla reda på när man är trött och sleten.

Mamma och Pappa skötte jobbet att hämta mig på flygplatsen väldigt bra, mackor och saft var medtaget (helt enligt order), och sedan blev det en tur till någon småbåtshamn där matsäcken intogs medans vi väntade på att en badrumsbutik någonstans på Hisingen skulle öppna (där föräldrarna skulle hämta inredning till badrummet som håller på att renoveras).

Här blev det frukost, sådär vid tio-halv elva tiden på morgonen.

Vad gjorde hon då när hon kom hem till Uddevalla? Satte sig och såg på Mamma Mia the Movie.

Till min före detta rumskamrat Jenny

Jag har hittat något som du måste se; http://www.youtube.com/watch?v=LXUI5hAxFYI
Amie, eller Bettan eller någon med dator - se till att hon ser detta; hela detta.


Helt underbart!

Hembiljetten är bokad!

Rakbanan i kombination med nervösa hästar och en lärare som bara skriker fungerade inte riktigt.
All glädje försvann, kvar var bara rädsla och nervositet.

När någon skriker på dig från en bil att du rider så dåligt att hästen kommer att bryta ett ben, och att du måste hålla hästen när den skjuts eftersom allt är ditt fel så kommer inte riktigt motiveringen att fortsätta så lätt.

När du fått höra att du kommer att bli underkänd på ridprovet i en hel vecka innan, hur ska man då kunna tänka positivt?
Jag har ingen lust att gå tillbaka till gruppen under (och hoppa tillbaka typ 3-4 veckor), ingen större lust till 7-day assesment heller (då du måste prestera på topp under sju dagar - dygnet runt. Ridning, mockning, sopning, prov och allt annat vi gör). Misslyckas du med din 7-day assesment skickas du hem ändå. Det är faktiskt en väldigt stor skillnad på att åka frivilligt och bli hemskickad.


Tro nu inte att jag åker hem för att jag är rädd för att misslyckas, nej, det var bara inte roligt. Även om jag tagit mig igenom dessa två resterande veckor, så är det ju nio-tio månader kvar. Och om det inte känns rätt i magen, om det inte gör mig lycklig, varför ska jag då hålla på med det?

Det finns massa andra saker att göra med hästar, jag kanske tar Annas jobb sen när hon åker hem (;
Eller tar en amatörtränarlicens bara för skojs skull, eller ponnytränarlicens, eller börjar satsa på dressyr, eller körning, eller.. Det finns massor kvar att upptäcka!
Bestämt är i alla fall att jag följer med Unggalopp tillbaka i augusti när de gör sin årliga resa till Newmarket. Kommer att bli trevliga studiebesök och kära återseenden!


Jag har inte ångrat att jag åkt hit, men jag kommer inte ångra hemresan heller.

Englandsåret blev englandsveckorna?

Det har vart ett par dåliga dagar.
Väldigt dåliga dagar.

Just nu är jag bara sugen på att åka hem. Mycket är nog vår tränares fel, vi har vårt sista ridprov imorgon och allt jag fått höra är att jag kommer misslyckas (helt emot huvudtränarens taktik som är att vi ska tänka positivt). Idag när vi hade utvärdering kunde hon inte säga en enda positiv sak till mig. Tycker jag säger mer om henne än min ridning, för det finns alltid någonting positivt.

Har bett Mr Rayner (huvudtränaren) att prata med rektiorn (han som bestämmer på riktigt) om chansen finns att komma till ett stuteri istället. Det ser mörkt ut, men just nu är ridningen inte rolig. Det är absolut ingenting jag ser fram emot, utan mer fruktar. Och har man tappat glädjen har man tappat allt.

Jag ska göra provet imorgon i alla fall och göra mitt bästa (med en annan bedömmare än våran tränare), men just nu vill jag bara åka hem.

Jag saknar min lilla lägenhet, min pojkvän, föräldrarna och vännerna. Kanske till och med saknar jag stoet som blivit till ett monster. Ponnyn saknar jag i alla fall, vem kan motstå en ponny?


Det är en sak att ge upp för tidigt, och en annan att sluta i tid.

9/3 2009

Förmiddag: Taylor´s Tailor, Harlov och film. Eftermiddag: Skade-lektion, showing, flätning, farliga jockey-wannabees och fitness.
Eftermiddagen var helt klart bäst.

16.000:-

Det är så mycket det kostar att få hem Tulsa. Inklusive papperskostnader.

Sedan måste man ju få köpa honom också, om man nu verkligen vill det. Och allt annat krångel som måste ordnas. Men det är en trevlig tanke att det inte var så dyrt att transportera i alla fall.

Storshopping och födelsedagsfirande

Idag har jag storshoppat, men vi började med att fira Jennys födelsedag i efterskott. Detta gjorde vi (Jag, Jenny, Amie, Ronja och Elisabet) genom att äta på the Golden Lion. Det är en pub/restaurang som har stans godaste maträtt - Five cheese bacon pasta med tillhörande vitlöksbröd. Som efterrätt tog jag en Mint chocolate bomb som inte var så tokig den heller (framförallt var priset riktigt bra!)

Sedan blev det Gibsons, köpte säkerhetsväst (kom undan med en i barnstorlek och lyckades spara en massa pund), ny ridhjälm (är uppe i en tre stycken nu, men första jockeyhjälmen i alla fall), beställt hjälmöverdrag (blev ett maroon-färgat med stjärnor runtom och en stor  stjärna på toppen och broderad text därbak) och seatsaver (också specialbeställt för att matcha)

Just det, ett jättejättesnyggt diadem har jag också köpt, från Mark&Spencer. Och lite mat.

Annars har det inte hänt så mycket, travade Prince Dundee imorse och har mockat massa skit.

Trollet och jag

Fick Tulsa-trollet igen första turen, gick väldigt bra. Red Ring på andra turen gick inte heller dåligt.

Några av de andra svenskarna fick däremot känna på gräs under andra turen idag, först att trilla av var nog Elisabet, sedan flög Jenny, och sedan var det Ronjas tur. Från mitt lilla troll! Hon vet inte riktigt själv hur det gick till, och inget ögonvittne finns heller.. Men lika glad var hon för det, slog sig inte det minsta och fick sedan rida fort för att jaga ikapp ledhästen (och Tulsa är ganska rolig att rida ikapp på).

Annars har det inte hänt någonting speciellt, fick reda på av Amie att Godolphin tydligen hade precis samma färger som jag tänkt, så det är bara att hitta på något annat.. (Jag hade ju så klart kunnat köra på de ändå, men tråkigt att ha samma som ett så stort stall, och Sheiken är ju inte sådär jättepopulär i alla kretsar heller..)

Planen är i alla fall att shoppa massa på Gibsons imorgon, inköpslistan är alltför lång och består av mest dyra saker, men det kan ju vara bra att ha ridhjälm och säkerhetsväst sedan när man ska i väg och jobba..


Dagens roligaste var nog ändå att jag gjorde mål i innebandyn, enda målet vårt lag gjorde!

"Visst, ta honom bara!"

Andra turen idag var vi ute på rakbanan och cantrade, och miss Denness hade gett mig mitt lilla troll Tulsa.
Han är definitivt min favorit här, och även om Maria försökte skrämma upp mig med att säga att han säkert var helt annorlunda och mycket piggare på rakbanan så fungerade det inte. Tulsa är alltid Tulsa.
 
Ritten gick verkligen jättejättebra, vi galopperade en sträcka, travade en sträcka och galopperade sedan igen innan vi pullade upp. Galoppe n kändes så bra, han droppade huvudet och bara gjorde som jag sa. Traven var nästan ännu bättre "Jag har aldrig sett honom trava så fint under ryttare förut, bara i hagen! Du lär honom dressyr!" var kommentaren jag fick. Tror ni leendet räckte mellan öronen eller?!

Konstigt nog verkade inte Dennessan dela min uppskattning av Tulsa, när jag sa att jag ville ha med honom hem sa hon "Visst, ta honom bara!" Tydligen så tycker hon att han rör sig lite sådär, är tråkig att rida och inte tillräckligt fin att titta på..
Som om jag skulle bry mig om något så simpelt! Om en häst saktar av när jag ber honom, eller ökar när jag ber om det så har den mitt hjärta! Så bli inte allt förvånade om jag kommer hem med en brun lite halvstor sak som bara krubbiter lite grann och är kittlig överallt.Jag har bestämt mig för vilket hjälmöverdrag jag vill ha också, det ska vara vinrött (maroon), med en stor, vit stjärna på toppen. Det blir nog en såndär halvful rolig grejs på toppen också, och text på baksidan (The Great Kat / BRS 226) i vitt. Matchande seatsaver (sadelludd typ) ska jag också ha. Åh vad snyggt det kommer att bli!


Choklad efter frukost

När första turen gått dåligt brukar jag äta en bit choklad eller två efter frukost.
Så fick det bli idag.

Vi två var ingen Magic Combination. Tänker inte utveckla detta, mer än att det inte gick bra. Däremot tyckte inte Denness att det gick lika dåligt som jag tyckte, och det är ju alltid skönt att höra..

Ny dag - nya misstag

Bedevil idag igen, och det gick väl inte så bra nu eller. Jag gjorde i alla fall inte om gårdagens misstag, utan hittade på helt nya. Det egentliga problemet var väl egentligen att vi hade en ny ledhäst - som inte alls sprang så som Shinko och Amie gjorde igår. Pullade upp gjorde jag där jag skulle (eller ja, bra nära där jag skulle), men jäklar vad arg jag var tvungen att bli för att lyckas!

Tulsa gick bättre än igår, fick beröm av Miss Denness "Du rider ju helt enligt instruktioner!", tyvärr gjorde inte Kelsie det lika bra.. Så svårt är det inte att få de här hästarna att springa fortare!


Fitness som kvällslektion, görjobbigt som vanligt men väldigt nyttigt.


Och godiset mamma skickade smakade väldigt gott :)

Ingen sömn nu på ett tag, folk håller inte commom room snyggt och då får vi sena blockjobs som straff.. Som grädden på moset har någon tappat bort min mugg också!

Kalabalik

Första turen idag red jag Bedevil, och låg ungefär 5 cm bakom Amie på Shinko istället för 5 längder.. Däremot gjorde jag allt för att minska tempot, men ja, att luta sig bakåt och dra i tyglarna samtidigt som man inte får ta dem från hästens manke är fysiskt omöjligt och därför ganska svårt. Jag antar att Denness såg att jag försökte, för hon skällde inte på mig i alla fall.

Andra turen hade jag Tulsa (som trots namnet är en pojk), och jag red jättebra. Tyvärr red inte hon som var framför mig lika bra.. Den hästen gick alldeles för fort, och hon lyckas varva mig. Att få en annan häst som helt plötsligt dyker upp i en jäkla fart på ena sidan skrämde min lille pojk rejält. Han började resa sig lite/bocka/hoppa åt sidan och allt annat som de gör när de är rädda - i galopp. Det slutade med att vi hamnade upp på banken (dit man egentligen aldrig får rida upp), och då hon framför fortfarande inte får stopp så drar jag mig mot resten av gruppen som skrittar i mitten. Dit får man egentligen heller inte gå, men min stackare var så rädd så jag hade inget val. Tyvärr hoppade den andra hästen också upp på banken och sprang mot de andra - i full fart. Lite kalabalik, och ett tråkigt slut på en annars bra ritt.

Efter ridningen skulle jag och Ronja få vårat National Insurance Number, som man tydligen bara måste ha. Skönt att skolan håller ordning på sådant..


En av de engelska tjejerna fick massa paket - idag igen! Jag fick inte ens ett vykort.. :/


Blandade bilder

Långsamma hästar passerar?

Horses Crossing

Men visst ser det fint ut här?

På väg hem från stallet efter Waters up.

Och anslagstavlan gör mitt rum så mycket mer fägglatt och hemtrevligt!

Med massa vykort!

Så det är bara att fortsätta att skicka saker, det finns massa tomrum kvar!


The Equine Body

Så här ser vår klippbok ut:Om man klipper och klistrar lite så får man ett skelett.. Men tur att benen är bättre på att hålla sina positioner när de är i hästen!

Klipp klipp så har vi ett skelett!

Lederna är lite böjda, så att man ska kunna röra på dem. Väldigt pedagogiskt.

Och andra ben

Beginners och Blue Lagoon

Lördagar är av någon anledning alltid händelserika..

Det börjar med att våra kära beginners fortfarande står och mockar klockan nio när det är dags att gå till frukost. Inte ens vi var så sega i början, de hade då hållt på och mockat i en och en halv timma utan att få klart två boxar. Helt under all kritik. Vi lärde oss minnsann att man fick springa med mocksäcken om så krävdes!

Det blev frukost ändå till slut, och efter det åkte vi in till stan. Köpte en snygg Stella McCartney tröja på TK maxx - i ekologiskt fair-traid bomull från Afrika, och minst £5 per tröja skänktes till välgörenhet. Väldigt bra deal om ni frågar mig, sedan hade den ju the Beatles på också och det gjorde det ju inte sämre! Bettan köpte en likadan så nu går vi runt och är allmänt snygga.

Efter det blev det lunch på Waggon and Horses (köttfärsås och spagetti - riktigt gott!), lite mer shopping (köpte en klipp-och-klistra bok om hästens anatomi), och sedan avrundade vi på The Golden Lion - en annan av pubarna i stan.
Där köpte jag en efterrätt (Chocolate Brownie Sundae) och en Blue Lagoon.
Vi visste väl inte riktigt om man fick dricka sprit på den lediga tiden egentligen (på hostelet är det totalförbud), men vi bestämde oss för att en drink inte kan göra någon större skada (inte så att vi börjar mocka skevt eller så efter det direkt, och rider gör vi inte förens på måndag morgon ändå). Riktigt gott var det i alla fall!


Sedan slutade dagen med att några puckon som druckit alkohol hade blivit upptäckta (eller jag, inte individerna men alkoholen), Sinead (även kallad rumpan eftersom hon både har en stor och beter sig som en) fick en liten utskällning av mig eftersom hon är en lat (valfritt fult ord), jag skällde på några beginners som väsnades i korridoren, läste lite och sov.

Den vanliga lördagstraven på rundbanan med intensivkursen gjorde vi också, jag hade Flygaren igen och det gick lite mer vilt till än vanligt (Quiet Reading som ställde till lite bus), men ganska trevligt ändå :)


För övrigt så har våren kommit nu, solen värmer i ryggen och fåglarna kvittrar.

RSS 2.0