Fredrik Åkare

Ser på ett gammalt Doobidoo-avsnitt, där Pernilla Wahlgren och Joakim Cans sjunger Balladen om Fredrik Åkare och den söta Cecilia Lind. Detta får mig genast att tänka på att han nog har blivit ganska misstolkad genom åren. Egentligen var han, precis som de flesta andra av Cornelis skapelser, en ganska sorglig figur.

Tror du mig inte? Då är det Balladen om Fredrik Åkare du ska lyssna på.

Back in Newmarket?



Lite BRS-feeling här hemma när jag vaknade imorse.

Där torkades nämligen tvätten för det mesta hängandes på galgar, över skåpdörrar och gardinstången. Torktumlarna var inte helt hundraprocentinga där borta och något torkrum fanns inte..

Detta är dock resultatet av en panik-tvättning där tiden spenderades på annat (jag shoppade, Tobias lagade bilen) än att passa tork- och tvättider. Ser kanske inte så fint ut, men funkar gör det i alla fall.

Här vare tomt

Ja, det har vart tomt här ett tag. Sen Tea och jag gick omkull ungefär, och det har inget att göra med brutna armar eller något annat otrevligt.
Nej, det har mest inte funnits något att skriva om. Jobbar lite, ridit lite (men det är ju en annan blogg..) och pysslat med julklappar.
På tal om det så fick jag hem två stora paket idag, men det är så klart inget jag kan läsa här. Släkt och vänner kan ju titta förbi och jag vill inte förstöra julen!

En spontantripp till Ullared igår (höll mig inom budgeten och gjorde av med mindre än 1200:-!) med Rebecca, lite ridning av en annan häst än min egen på kvällen och jobb idag.

Denna eftermiddag har jag testat att lacka lite (kommer bli snyggt, men jag har inte riktigt fått till det helt än) och slagit in lite paket.
Nu ska jag snart fortsätta och smygtitta på Efterlyst lite då och då.


Avsittning med stil?

Idag har jag trillat av hästen, men hela historien finns på http://teaaftereight.blogg.se - ganska lustig faktiskt.
Nästan lika bra som Amies, som också finns där.

Annars händer inte så mycket. Bara stallet idag.

Comedy Fight Club

Jag ljuger om jag säger att detta program är enda anledningen till att jag är uppe denna sena timma, men ändå pausade jag allt annat och åt kvällsmat till tvn.

Killen i den vita kostymen är hatkärlek rätt igenom, medans tjejen faktiskt hade publikens hjärta fram till sista omgången - där hon efter att hela programmet ha skämtat om sin överklassmotståndare väljer dess synvikel. Där förlorade hon. Så enkelt är det.

Vi har en komikergud on the rise och hans namn är Messiah.


Ni som inte orkade se det live, spana in på http://www.tv3.se/play.

Diskat och klart

Blev nyss klar med disken, och även om det kanske inte är dagens roligaste syssla så piggar definitivt utsikten från diskhon upp en hel del.



En såndär Nyokki-figur som Foki skrev om för ett tag sedan, jag fick denna söta katten från en vän och jisses, det växer som gräs! I krukan bredvid står en novemberkaktus som jag fick av mamma strax efter att vi flyttat in förra året. Då blommade den och förhoppningsvis blommar den snart igen!
Har lyckats få knoppar på den en gång tidigare men aldrig så här stora, och denna gången ska jag inte misslyckas.

Imorgon blir den en tur till Rabbalshede med Katarina för att hälsa på Jessica med vänner. Kommer bli toppen som vanligt, älskar verkligen det där huset med dess lustiga invånare (;


Pointshop

Nu för tiden finns det ju massa olika gratissidor där man kan tjäna ihop till olika saker, men oftast går det ut på att värva massa vänner eller gå med på dumma erbjudanden. Ett ställe som jag faktiskt kan rekommendera är däremot pointshop, har inte värvat en enda vän och ändå fick jag hem ett presentkort på Bokia idag!

De har en smart funktion som heter pointblog, där man kan blogga och tjäna poäng varje dag utan att göra något mer. Läser man sen deras nyhetsbrev så har man snart det man önskar. Poängen med pointshop är också att man kan beställa de mest skilda saker, allt från godis till parfymer, presentkort och dvd-filmer.



Sugen? Bli medlem här! http://www.pointshop.se/?ref=822267

Utsövd

Efter att vart i stallet hela dagen igår var jag lite trött när jag kom hem, så jag gick och la mig. Klockan var väl runt halv åtta ungefär.. Skönt att få sova ut, fastän jag gick upp halv sju imorse för att tvätta.

Hunnit med en sväng hem till mamma har jag också gjort, hittade en knapp så att jag kunde laga Tobias byxor och mamma nålade in kappan så förhoppningsvis hinner hon sy lite denna veckan också.

En sväng ut till Torp har det också blivit, Tobias bror fyller 18 imorgon och självklart var vi ute i sista minuten, men presenter får han i alla fall :)

Makalös måndag

Igår firade vi pappa med trerätters middag - huvudrätt och två efterrätter. Plankstek med oxfilé, pannacotta med bärsås och rulltårta med grädde och strössel (persikohalvor till pappa och mamma) och idag blev det middag på Harrys. Vi fick ihop ett fint litet gäng på sju personer, för en gångs skull ville alla följa med! Det var jag och Tobias, mamma och pappa, Tobias mamma och hans syster med man. Nu blir det väl blodpudding och falukorv resten av månaden (;

Bäst av allt var nog ändå att vi kunde hämta bilen idag! Lilla söta bilen är hemma igen. Ganska många tusenlappar fattigare, men fy vad skönt det är! Jag ska fira med att åka till stallet utan att behöva låna någon annans bil eller bli skjutsad, och Tobias ska byta till vinterdäck. Låter väl lika roligt?

Impulsköp

Jag impulsköpte just en resa till England. Hade ett par dagar ledigt i början på januari och biljetterna var billiga.
Nu blir det nog inga mer inköp än julklappar de närmaste månaderna.. Ja, och bilen då så klart.

Annars har det bara vart Tea för hela slanten idag, och jag ska tillbaka till stallet imorgon igen innan vi firar pappa.

Presenterna är köpta, maten planerad och i vår familj älskar vi att fira! Det kommer bli en toppen kväll imorgon, trots att inte brorsan är hemma med oss..

Nu är det disken som kallar, jag är för upprymd för att skriva något vettigt ändå.

Powernap

Hunnit med att både vara på Torp och en sväng på stan idag i sällskap med Tobias och hans mamma. Nu blev det jobb i natt lite oväntat så jag ska nog sova lite nu.

Luggad!

Idag har nästan hela dagen spenderats på min mors frisörsalong, hennes elev behövde träna och fick klippa och färga mig. Blev lite kortare än vad jag egentligen vill ha, men man får ju ställa upp lite. En lugg fick jag också (även om jag mutat till mig en mini-plattång innan för att ställa upp) och visst blev det snyggt!

Lite värre sen när jag ska försöka göra om frisyren själv bara..

Gick med mamma hem sen också, vardagsmotion - check! Är ju så tråkigt att komma hem och laga mat ensam, Tobias hade ju redan knatat till jobbet när vi var klara. Blev pommes och pannbiff i stället, mycket trevligare! Passade på att byta väska också, tog ner min fina Beatles-väska från vinden så nu åker Björn Borg i soporna..




Min fina nya hästberlock fick också vara med på bilden, baglady från nelly.com


the Nightmare Returnes

Igår fyllde Tobias år, så det var fullt upp här hemma hela dagen. Först städade och handlade vi, sedan kom mina föräldrar på kvällsmat. Efter det firade vi igen, fast hemma hos Tobias syster.

Den av mina presenter jag är mest stolt över (och jag brukar vara väldigt bra på sånt) är denna t-shirt.



En väldigt ovanlig Alice Cooper t-shirt från The Nightmare Returnes-turnén 86-87. Perfekt i både storlek och skick! Ett riktigt fynd, visst är den läcker?

Rösta på mig!

Hjälp mig vinna en kamera, rösta på mig på www.fototurneringen.com! Jag har fotat bidrag nummer fyra - karusellen. Ni som röstar kan vinna en Spotifyinvite.

RSS 2.0