Jobb, hästar och ingenting mer

Det är så mitt lov ser ut. Hästen och jobb. Knappt någon tid att träffa vänner (om de inte råkar jobba samtidigt som mig eller följer med till stallet) eller mannen jag bor med igen (tillfälligt, överger inte Uppsala de närmaste fyra åren!)

Imorgon är det nyårsafton, och förra året skålades det (dock i pommac) även på taxi vid tolvslaget.
Hur det blir i år är det ingen som vet än.


Efter jobbet framåt morgontimmarna åker jag till stallet, hästarna vill ha mat och komma ut i hagen och hästägaren vill ha sovmorgon. Det är hon värd.
Sen hem och sova några timmar för att åka tillbaka till stallet igen, rida och plocka in hästarna för natten.Någon som vill byta?

En snabb tillbakablick

Vi befinner oss i en butik i Uppsala, någon gång i december. Jag och Liv handlar för 200:- tillsammans och får då en lott i butikens julklappslotteri. Under tiden hon betalar fyller jag i namn och mailadress, och orden "vi skriver väl mitt namn, jag vinner alltid" flyger ur min mun. Inga protester hörs och så blir det.


Tillbaka till nuet. Uddevalla och mellandagarna. Jag läser min mail och nyhetsbrevet från ovanstående butik. Vem står som vinnare om inte bloggens ägare?
Ringer och väcker Liv med den glada nyheten.
Tur i både spel och kärlek.

Patellaproblem

Nu är det snart jul! Datorn fick rationaliseras bort i min packning så det kommer vara en ganska bildlös blogg tills jag når Uppsala igen (om jag inte skulle råka ta några nya bilder då, kameran är självklart med).
Troligtvis en ganska ordfattig blogg med, nu kommer nämligen julen att prioriteras!

Kanske den bästa tiden på året (i alla fall delad första plats med sommaren, då jag fyller år) och det finns massor att göra. Ikväll ska jag och kära far bege oss ut på landet för att hämta en julklapp, bland annat.

Massa jobb väntar också, och förhoppningsvis blir det tillslut pepparkakshusbak eller i alla fall en eftermiddag med tjejerna.


Först och främst måste jag dock försöka få tillbaka mitt knä i rätt position, det är något som inte stämmer helt på den fronten. Over and out.

Direkt in i hetluften

Idag var det dags för min utbildning så att jag skulle lära mig det nya systemet på jobbet. Planen var att utbildningen skulle vara 9-16, måndag till onsdag. Istället börjar jag 6.30 imorgon, på riktigt.


Direkt in i hetluften, med andra ord. Får se hur det går, är ju inte så snabb direkt..

Hejdå Uppsala, ses 2011!

Nu är vi inne på sista skriket för i år, jag och Uppsala. Städa, diska och packa den sista väskan. Äta mat med hyresfamiljen och sedan väntar sängen.

Vi börjar lära känna varandra, även om vi inte alltid är överrens om allting. Vardagskomiken är mycket högre än hemma i lilla Uddevalla, och jag tycker faktiskt inte att det är stressig stad. Kanske alla studenter lugnar ner hetset lite (så länge det inte är en tenta på gång då..), en småstad i en storstadsförpackning - eller är det tvärt om?
Andra saker är sämre än hemma, men egentligen är det mest människor, djur och minnen jag saknar, förutom havet. Bortskämd kustbo är jag van vid havet, början på det stora blå som sträcker sig ut över jorden. Början till allt liv.

Vi borde vara mer rädda om havet.Jag har tidigare sammanfattat stora händelser från föregående år, dock inte här i denna bloggen, men kanske borde jag göra det i år?

En enkel julklapp

Svårt att veta vad man ska köpa till jul? Har mottagaren redan en massa prylar, behöver inga fler och äter inte choklad? Varför inte en tidning?

Tidningskungen har massa Julklappar att välja mellan, ibland följer en trevlig premie med och julklappen räcker garanterat längre än godis! Prenumerationerna avslutas automatiskt, så man behöver inte oroa sig för att det kommer en räkning till julklappsmottagaren lagom efter jul (;

Själv kan jag inte annat än rekommendera http://www.tidningskungen.se/prenumerera-pa-tidningen-galoppmagasinet.asp - kanske den bästa hästtidningen någonsin! Full med fakta och fina repotage. Har ni ingen hästintresserad vän (eller spelintresserad, eller fotointresserad - ja, galoppmagasinet passar nästan alla!) så har de över 600 andra att välja på (enligt dem själva i alla fall, jag har inte orkat räkna).


Bra sista-minuten-grej om man inte vill trängas den 23e!
KebbabSLU kan det här med mat. Och stavning..

Kollektomat

Ursäkten att du inte har några kontanter på dig håller inte längre, Gud tar kort. Från Uppsala domkyrka.

Önskelista

Eftersom ingen har bett om det så kommer nu min önskelista inför jul. Märk väl att detta är en önskelista och ingen inköpslista. Den ska inspirera och vara ett stöd i julklappshandlandet (men om man köper något rätt från listan är det ju ingen nackdel ;)

Kläder
Mixer (gärna i någon rolig färg)
Ny mp3 (behöver inte vara så flashig, men gärna med AAA-batteri och inte sån med egen laddare till)
Hobbiten av JRR Tolkien på ljudbok (cd, INTE mp3)
Någon annan bra ljudbok på cd
Addicted to speed-linne (från Galoppmagasinets webshop; http://shop.textalk.se/se/shop.php?id=3422)
Nytt tandsmycke/ putsning av plast (enligt en tandläkare i Uppsala kostar det 250 + smycket att ta bort och sätta på ett nytt)
Någon av böckerna av Sally Swift (om centrerad ridning)
Lektion i centrerad ridning med Tea (http://www.lisajohansson.se/ - tränare från Orust, verkar ha kurser i Lane regelbundet)
Den själviska genen av Richard Dawkins (bok)
tjocka sockar
Någon bra (men ganska grundläggande) kemibok (Kemi A, ev. kemi B)
Någonting roligt från the Body Shops Vitamin C-serie
Ny rid-vinterjacka som jag kan ha när jag är ute på studiebesök också, gärna de med gula eller rosa med reflexer. Obs! Varm!
Häftapparat
Fina örngott (inget annat, bara de till kuddarna)
Någon fin FOTObok med hästar (alltså massa stora fina bilder på hästar, inte så mycket text. Av en fotograf, inte författare)
Hårinpackning (inte balsam, det har jag)
Hästtidningar, typ Ridsport special, Hippson och Equipage.
Nintendogodis (finns på coolstuff, frågetecken-lådan har jag)
Snygga block att skriva i (som inte har för starka linjer) eller whitelines-block
Cd med Jussi Björling där han sjunger på svenska (O helga natt ska helst vara med)
Iitala marimekko-skål (sån som jag har) i någon fin färg
Theburkar


Skriver ni önskelista?

Alla stockholmare är inte outbildadeEndel kan faktiskt geografi

Köksbordet just nuPaus från pluggandet och julkortsmakeri.

Ingen rolig födelsedagspresent

Idag köpte jag kemibok för mina födelsedagspengar från kära moster.

Känns lite tråkigt måste jag säga, men är man student så är man.. Bra mycket billigare än en ny bok var den i alla fall!

Tummen upp, SLU!

Välkommen som ny student till SLU i Uppsala!

Nu har du varit student här i drygt tre månader och jag hoppas att du trivs här, både på universitetet, Ultuna campus och med dina studier.

Jag vill att du som student ska känna ett engagemang och en samhörighet med SLU och vill därför välkomna dig med en SLU-tröja unik för 2010 års nya studenter. Det är en skön huvtröja i ekologisk bomull, producerad enligt Earth Positives standard! Jag hoppas att du gillar den och får användning av den under din studietid.

Jag önskar dig lycka till!

Bästa hälsningar,

 

 

Rektor Lisa Sennerby Forsse


Tenta på g

Har visst inte bloggat sen i helgen, märks det att tentorna närmar sig månntro?

Julklappsbloggare

Som fattig student (ja, i alla fall nästa år kommer jag vara fattig på riktigt) är julen en ganska stor (om än angenäm) utgift. Då gäller det att vara lite smart och leta efter billiga eller gratis saker. Därför blev jag väldigt glad när jag fick chansen att bli julklappsbloggare för Coolstuff. Här är några av de saker jag fått och som kommer att hamna i paket, men även endel som funnits tidigare år. Mina favoriter helt enkelt.

En gammal beprövad favorit är ju den automatiska julgransvattnaren, snyggt formad som ett paket. Helt enkelt toppen, alla borde faktiskt ha en (om man inte har plastgran, då är det en väldigt onödig pryl). Ni som inte heller gillar att böja er ner och krypa under massa barr (eller har för små/gamla barn för att kunna skicka ner dem bland allt stickigt) här är lösningen! http://www.coolstuff.se/Julgransbevatting

Finns till och med ett färdigt rim att sno.


Under kategorin http://www.coolstuff.se/tag/Julklappar-till-honom hittar jag något till min pojkvän, nämligen duschdraperiet från Psycho! http://www.coolstuff.se/Blodbad_Duschdraperi Tur att vi inte bor tillsammans längre, för jag vet faktiskt inte om jag vågar duscha med det...

Just nu sitter jag och äter Nintendogodis, i alla fall frågetecken-lådan är helt beroendeframkallande, så gott! Alla sorter finns nu i lager igen och det är bara att köpa till spelnörden. http://www.coolstuff.se/Nintendogodis
För er som undrar är burken i plåt.
Under kategorin http://www.coolstuff.se/tag/Julklapp-till-mamma hittar jag knasiga kakformar till ett trevligt pris. Dock måste jag såga denna julklapp lite. Formen är brun-grå istället för fräscht blå som på bilden, och framför allt - det är svårt att veta vilken form som föreställer vad eftersom det inte står på bilderna!
Att allt roligt är slut också (och har varit det länge) gjorde att jag bara tog någonting, och det var inte riktigt lika roligt som sandslottet jag drömde om, haha. Julklappen kommer dock kompletteras med lite roligt strössel så det blir nog bra tillslut ändå :)
Annars är det en väldigt bra present till baktokiga, om man orkar vänta på att alla finns inne.. Det blir ju trots allt roligare än en vanlig, rund sockerkaka! http://www.coolstuff.se/Knasiga_Kakformar

En annan tråkig sak är också att supersöta (och förhoppningsvis jättebra) http://www.coolstuff.se/Sock_Ons bara finns i färgerna blå, rosa och vit.. Nu kanske jag är lite gnällig men jag vet inte könet på barnet som ska få dem och de färgerna är ju så.. könsbundna. Hade hellre köpt ett par gröna eller gula sock-ons. Faktiskt.


Nu är Nintendogodiset snart slut (ge mig alla! Frågetecken-kuben har jag redan, men en svamp eller två skulle sitta fint) så jag tror att jag ska äta frukost istället...


På det stora hela gillar jag verkligen Coolstuff, men fick jag bestämma borde inte frakten vara så dyr, köper man bara en småsak kan det bli dubbla priset eller mer..

Dagens bön?

Kristna vill ju gärna framstå som vänliga och att det har något med en icke-existerande gud att göra, men ber de verkligen för vad som helst?Isåfall önskar jag en bön på ämnet "varför vi inte bör ha religion", kanske det är sättet man får igenom sin vilja på?

Lappmani

Det finns väldigt mycket roliga lappar i vårt samhälle, och sedan man fick kamera i mobilen går de nu att dokumentera utan större ansträngning. Här kommer en som jag hittade under min Norrlandsvistelse.Min personliga åsikt är nog mer av den att antingen är ett objekt halkigt eller så är det inte. Här finns dock en möjlighet för egna upplevelser.

Norrland levde upp till förväntningarna (nästan iaf)

Och SJ höll hårt på sin policy att aldrig komma i tid. Var försenade över två timmar på vägen upp (alla pengar tillbaka dock) och 55 minuter (inte ett öre tillbaka) på väg ner.

Norrland var kallt och mörkt, precis som man väntat sig. Av det man vill se i Norrland (snö, renar och norrsken) prickades två av tre. Här kommer bildbevis.

Äkta och levande ren. Fast jag hade nog hellre sett norrskenet...

RSS 2.0