Den cyklande staden

Till hösten är det ju Uppsala som gäller, och där cyklar man. Alla, överallt.

Trots att det är ganska platt så har latmasken i mig slagit till ett par gånger, och jag är faktiskt lite sugen på en elcykel. Det som tyvärr har avskräckt mig har vart priset, men nu har jag hittat till http://www.re-cykel.nu
Deras billigaste cykel kostar bara 6000 kr!

Jag tycker faktiskt att elcyklar är en väldigt bra idé, speciellt på de städer - likt kära gamla Uddevalla, har mycket backar. Finns inget som tar musten ur mig så som sista backen hem..Ganska snygg, eller hur? Här hittar du den modellen http://www.re-cykel.nu/products/1?locale=sv


Enda nackdelen är väl att man måste ha riktigt bra lås, antar att de är ganska stöldbegärliga..


Nya boendet?Köket. Diskhon finns mitt emot spisen, i en liten garderob typ. Där är även skåp för porslin.Matplatsen, ligger i köket. Dörren som syns till höger leder ut till den lilla hallen med toalett och dusch.Själva rummet. Säng, stort skrivbord och stor garderob med spegeldörrar. Brevid dem finns en liten läshörna med fotölj och lampa. Det som är bäst med lägenheten är nog att den är väldigt ljus och fin, finns fönster både till köket och framför skrivbordet.

Brand utan batteri

Stor brand på Kapelle, och perfekt utsikt över röken och lågorna från balkongen. Då vill inte systemkameran med teleobjektiv vara med längre, utan klagar bara på dåligt batteri.

Sicken kompis.

Sommarlov för vissa,

sommarskola för andra.

Ja, igår startade jag igång min sommarkurs "Harry Potter och hans världar" och vi får väl se hur det går. 7,5 högskolepoäng och mycket mer seriös än vad jag väntat mig, haha.

Bara att börja planera lite och ignorera den där uppsatsen på 10-13 sidor som visst ska in i augusti.

Dagen

Idag var jag lurad till Göteborg för att umgås med lite utlandssvenskar. En har visserligen precis flyttat hem, men är väl inte helt aklimatiserad ännu.
De slåss för gula bilar (och de mer brandgula arbetsfordonen som tillhör vägverket, men guldfärgade fordon räknas visst inte) och pratar med lustiga meninguppbyggnader.

Bad stod på programmet, och eftersom det regnade i Göteborg trodde jag hela tiden att de menade i badhus. Ungefär när det stod tre flickor och frös på en klippa gick det upp för mig att de faktiskt skulle i havet. Vänligt men bestämt avböjde och fick istället ta hand om kamerorna. Bildbevis finns (även om jag inte har några av dessa bilder).

Sedan blev det elvans spårvagn tillbaka till civilisationen igen och promenad i Haga. En fika och varm choklad tinade upp frusna lemmar.

Lite shopping, och tåget till landet igen. Väldigt trevlig dag, vi är ett gött gäng tjejer från BRS.

RSS 2.0