En jävel på pepparkaka

Jag vet inte om jag har sagt det förut, men jag är en jävel på pepparkakshus.

Ja, jag och mitt dream-team som består av en samling sockerdyrkande knäppskallar med en intet sinande kreativitet.Såhär såg vår allra första skapelse ut, temat var husbåtar och självklart fick vi den mycket hedrande förstaplatsen.

Det finns ingenting jag älskar så mycket som julen, ingen högtid som är så vacker och där vi har fått bort det kristna budskapet helt (resan går ju från hednisk till kristen till kommersiell). I vår familj gillar vi att fira och det firas ordentligt. När det gäller julen så är det all in och det bakas eget julgodis, görs knäck och pyntas med tomtar överallt. Själv har jag redan börjat göra egna julkort som ska skickas till släkt och en massa vänner - både här och i utlandet.


Förresten, då vi är aningens för gamla för att delta i vår gymnasieskolas pepparkakshus-tävling är vi öppna för andra tävlingsförslag. Annars så kör vi på skolans tema som vanligt, julen handlar trots allt om traditioner (;

Rickard Söderberg är min idolSå jävla bra. Undrar om han fick något svar.

Logiskt?

Jag tycker att det är alldeles för kort tid att åka hem bara över helgen om vi går heldag på fredagarna, men tydligen så går en tripp till Norrland alldeles bra. Bara ett dygns restid totalt eller något liknande.


Första advent åker jag upp, och troligtvis är det så kallt då att spriten fryser (;


Hur svarar man på anonyma kommentarer?

Såg den här kommentaren idag:

"Anonym om Pengar finns i olika former: Läste din komentar i kissies blogg, du inledde med
"Jag är verkligen inte feminist"..
Driver du eller? Tycker du alvarligt inte att tjejer och killar ska ha samma rättigheter? För det är det feminism i grund och botten handlar om. Om du (som många andra idioter) tror att det handlar enbart om lesbiska kvinnor som hatar män och trivs bäst med håriga armhålor borde du läsa på innan du använder ordet."


Nu är det tyvärr så här att du skriver till fel person, jag nämnde inte ordet feminist i min kommentar och du har helt enkelt klickat fel.
Skulle däremot rekommendera att inte kalla främmande människor för idiot på rutin, speciellt inte när man har fel. Det finns så mycket annat att bli arg och upprörd över, religion till exempel.

Pengar finns i olika formerNu förstår Tobias varför han inte får spela mina fina skivor.

Råkar nämligen också ha en första press av detta album, och för er som tycker att bilden är lite liten så kan jag meddela att högsta bud just nu är på 1025 sek.

Du vet att du är i Uppsala när..

...cyklar anses som ett problem.Tydligen är det något stackars kommunlager i stan som svämmar över av alla övergivna cyklar. Jaja, bättre det än att de tar plats i cykelställen tycker jag!

NachoKatt.

Dagens klantigaste...

Idag runt fyra-tiden köpte jag en ny mobiltelefon. En fin rosa Nokia med pekskärm.

Idag runt åtta-tiden hade jag lyckats ändra språk i en inställning till arabiska.Kanske borde lyssnat på pappa och aldrig köpt en ny telefon?

Hemma hos: Babe

Vissa dagar är det roligare att vara husdjursagronomstudent än andra, idag var en av dem. Trots riktigt ruskigt väder med blåst och regn hade vi det riktigt trevligt hemma hos de ekologiska grisarna.

Se och njut!Den allra första tiden bor smågrisarna ihop med sin mamma, men när de blir lite större bor de tillsammans med några andra familjer i en stor box. Livliga och lustiga djur, springer runt och leker och busar.Ekologiska grisar ska ha tillgång till utevistelse, men kanske var det själva plastskynket som döljer rasthagen som de här smågrisarna tyckte var allra roligast.. Kilade ut och in gjorde de i alla fall.Smågris solarium.Alla grisar stora nog att äta själv går ute, bökar i jorden och har det så bra som en gris kan. Ser det inte ganska härligt ut? Borde inte alla grisar ha det så? Finns bara ett sätt, köp ekologiskt!


SJ we love you (ibland)

SJ är nog det företag jag har störst hat-kärlek för. De är ju så himla bra när de funkar, och så himla dåliga när de inte gör det. Perfekt eller värdelöst, finns liksom inget mellanting när det gäller vårat statliga järnvägsföretag.

Idag är de bra. Jag sitter och ser på Bill Maher och hans Reigolous. Mobila bredbandet har bra täckning, det finns ström till datorn (för oss med kassa batterier) och jag kunde byta plats så att jag slapp åka baklänges och bli åksjuk. Way to go!
Dock ett byte kvar innan jag är hemma i Uppsala så jag kanske inte borde ropa hej fören jag är av sista tåget (;

För många eller för många?

Allt beror på betoningen, för många (alltså du vill ha många) eller förmånga (du fick fler än du ville ha).SLU har en ingen språkinstution. Kanske skulle det behövts? Själv hade jag skrivit den upplysande lilla texten så här: För många muggar? Tryck upp dem i skåpet igen!

Hur hade ni gjort?

Fönstershopping på en helt ny nivå

Och eftersom jag varit dödligt sjuk (eller ja, det har kännts så ibland i alla fall) har jag ägnat mig åt det många fattiga studenter ägnar sig till. Nätfönstershopping.

Det går till så här att man letar upp en bra webb-butik med ett innehåll man önskar sig, surfar runt och klickar allting man vill ha till varukorgen. Sedan stänger man ner sidan utan att beställa eller betala någonting, och voila! shoppingbegäret stillat något, utan att man behöver gå från datorn.

Billigare än så här blir det ju inte.

Förresten..

Så tror jag att jag har hittat något jag vill göra sen, om sisådär fyra-fem år och jag bor på rätt sida Sverige igen.

http://www.utbildning.gu.se/ViewPage.action?siteNodeId=427372&languageId=100000&contentId=-1&d=1&langCode=sv&subject=Biologi&detailViewSiteNodeId=427372&subjectParam=Biologi&subjectPageSiteNodeId=427373&courseId=info.uh.gu.BIO015

Evolutionsbiologi!

Förkyld student

En mycket förkyld student som sitter vid tangentbordet och snorar. Som tur var hade vi bara en lektion direkt på morgonen, och efter att ha handlat lite födelsedagspresenter till diverse familjemedlemmar och andra bra-och-ha-saker (typ pennor och bokstöd) bar det av hemåt. Har till och med lyckats sova lite på eftermiddagen, ändå är jag otroligt trött.

För trött för att plugga, men man måste ju ta vara på all tid så samtidigt som jag har suttit och slösurfat framför datorn har en hemtenta blivit gjort. Inget komplicerat, men likväl måste man få alla rätt på dessa deltentor för att ens få göra sluttentan och därmet ha en möjlighet till att klara kursen.

Höns var dagens ämne, och det var då bra mycket lättare än nöt och får. Eller så var det bara sämre variation mellan frågorna...


Nu blir det kvällsmat med thé och honung, sedan sängen. Imorgon ringer ingen klocka i min lägenhet, lördagar får man sova så länge man vill!


På bloggfronten någonting nytt

Här har det varit tomt ett tag, och jag kan faktiskt helt ärligt säga att jag har studerat den tiden istället. För det är sådant man skall göra som student.

Strax dags att sova, men tänkte visa lite inredningsdetaljer i min fina lägenhet innan dess. Titta och njut!Thure Varg, Färjestads BKs maskot återfinns ovanför min kniv- och pryllist.En gammal nyckelring som gått sönder flyttade från min datorskärm (där det, helt ärligt, inte är speciellt praktiskt att ha en häst boendes). Lilla hästen har hängt med sedan jag bodde på internat i England, och pryder nu mitt fönster här i Uppsala.

Ja, några detaljer från min lilla lägenhet, fler kommer (förhoppningsvis?).

RSS 2.0