Vad gör man när brödet tagit slut?

Bakar nytt så klart.

Det har jag gjort denna eftermiddag. Nu ska bara tvätten hängas och lite skolarbete göras, sen väntar sängen.

Till mor och far

Tack så mycket för skrivaren, den är oumbärlig och helt underbar. Har precis skrivit ut massa sidor till föreläsningen imorgon, i färg och allt. Nu är det bara en liten detalj som fattas; en häftapparat. Kanske något ni kan tipsa jultomten om?


Norrland - Here I come!

Seriöst, vem fan flyttar till Norrland?

Min kära vän Anna, tyvärr. Ikväll 21.24 (hoppas jag, men vem litar egentligen på SJ såhär på vintern?) sitter jag på natt-tåget för att åka långt, långt bort. Så långt att jag inte är framme fören vid elva imorgon förmiddag (hoppas jag, vem tror egentligen att SJ är i tid?). Jösses alltså.
Får se om min nacke klarar av en natt i SJ's liggkupé (vem tror egentligen att SJ är bekvämt?), annars kan det bli lite stelt imorgon när vi ska se på Harry Potter!


Kommer hem gör jag inte fören måndag morgon, och då blir det att hoppa på första bästa buss till SLU för en hel dag med föreläsningar, lite fint avrundat med projektarbete. Har i alla fall gjort det jag ska ikväll.

Kanske kommer dyka upp något blogginlägg under helgen, tidsinstället eller live, vem vet? Prio ett just nu är i alla fall att städa lägenheten lite och fixa frukost till imorgon (vem har egentligen råd att äta på tåget med SJ's priser?).

Ryktas om -20 grader celsius också. Hujedamig!

Dagens rapport avlagd

Har lyckats dra på mig sendrag i nacken och planen att städa rummet liksom dog ut där och då. Får väl glädjas åt köket som är väldigt fint efter rycket igår (än så länge i alla fall).

Imorgon kväll åker jag till Luleå för att hälsa på en vän, men datorn får tyvärr inte följa med. Måste packa lätt då jag behöver åka direkt från järnvägen ut till SLU på måndag, första föreläsningen började visst klockan nio...
Hoppas att jag kan sova bra på tåget, och att nacken inte blir värre!

Blir nog läggdags snart, morgonens etologistudie i stall kunde inte göras på grund av snö-ovädret så det blir att kliva upp 04.40 imorgon också för att hoppas på plogade vägar och mindre snö. Dock verkar det ha börjat snöa igen nu ikväll så man vet aldrig.. Massor att göra i skolan är det också, två prov och två arbeten ska vara klara innan jullovet börjat.

Ska bli skönt med lite semester från allt nu i helgen, håller bara tummarna för att det inte är allt för kallt där uppe (;

I juletid..

När man flyttar till andra sidan landet genom att knö in allt man vill ha i pappas stackars Volvo (tur att han precis hade bytt till kombi) mitt i sommaren (mitt i augusti i alla fall) så är adventsstakar inte längst ner i första kartongen, om man säger så.

Med andra ord fanns den inte med, för jag äger faktiskt en.


Lite tråkigt är det ju, man ska faktiskt ha en adventsstake att ha i fönstret. Då är det tur att man har lägenhet i ett vanligt hus istället för att hyra av opersonliga bostadsbolag.

Min tant kom nämligen med en adventsstake till mig, och eftersom jag är borta hela helgen det är första advent så har jag tjuvstartat..



En perfekt dag

Idag har nog vart en perfekt dag.

Sovmorgon, en liten tur på stan (handlat de första julklapparna till mamma), sen intressanta hundföreläsningar. FiQ efter skolan tillsammans med en vän, där kladdkakorna (som bara kostar en femma - med grädde!) kom precis ur ugnen och var varma. En bulle för en krona slank också ner.

Kommer hem, och får reda på att jag inte behöver betala full hyra i december och vips hade jag 800:- över (hyresvärden ska låna mitt kök i åtta dagar eller så, när jag ändå inte är hemma. Helt ok deal.). Loggar in på webben och ser att mattetentan som jag varit så orolig över blev godkänd. Sen väntade massa paket utanför min dörr, varav det ena var från mamma och innehöll det här:



En sak-kalender! Fastän jag egentligen är för stor och har flyttat hemifrån.. Ett julmirakel!

Ibland är det riktigt bra att vara mig.


Saknar


Årets första pepparkaka

Idag när jag vaknade fanns det en helt underbar doft i huset, tanten bakade pepparkakor!



I normala fall är jag inte så jätteförtjust i att äta dessa kakor, men den här smakade helt ljuvligt!

Har ni ätit pepparkakor än?


Fulsnygg



Igår fick jag hem mina nya skor, direkt till brevlådan (tack snälla brevbärare!). De är mycket mer rosa i verkligenheten (eller om man inte har så mycket skarpt ljus direkt på dem) och hur fulsnygga som helst. Utekvällen igår var väldigt rolig (måste berott på sällskapet, för så mycket alkohol inblandat var det ju inte. Nästan ingen alls faktiskt). Dock lyckades vi ju självklart pricka Norrlands när det hade vart gasque innan och därför entré värdig en nattklubb på Stureplan.

Liten missräkning, nationerna ska ju vara budget!

Gårdagens Uppsala



Uppsala igår. Idag är gatorna än så länge täckta med ett fint lager puder.

Dagens lektion kommer att hållas i ett försöksstall där vi ska studera sinsuggor. Med andra ord kommer vi frysa häcken av oss och kolla på grisar under tiden. Mycket nöje!

Att åka eller inte åka..

Idag har jag köpt busskort för nästan 800:- (hade en inflyttnings-rabattcheck på en femtiolapp, annars hade det gått över 800..) men har fortfarande inte riktigt bestämt mig för om jag ska börja åka buss eller inte.

Är det varmare än fem minus så kan jag faktiskt cykla, om det inte är snöstorm då. Å andra sidan, blir det fler än femton buss-dagar (om det alltså är för kallt eller snöstorm) så är det ju månadskort som gäller, och då vill man som student utnyttja det hela till max. Alltså skulle jag börja åka buss imorgon för att göra detta.
Men helt vill jag ju cykla, det är trevligare och billigare..

Jobbigt värre.


Ska nog maila ut min önskelista inför jul för att pigga upp mig själv lite :)

Sak-kalender

Under tiden jag fortfarande bodde hemma fick jag den första december varje år ett litet paket och så fortsatte det varje dag fram till jul. Min sak-kalender är världens finaste och jag sörjer fortfarande att ingen vill göra i ordning den till mig sen jag flyttat.. Försökte tvinga sambon första året vi bodde tillsammans men utan engagemang och kärlek bakom så blir det inte riktigt samma sak.

Tror ni då inte att jag blev glad när jag hittade denna roliga tävling?

http://evaspysselsida.blogspot.com/2010/11/vill-du-ha-en-alldeles.html

Här kan man vinna en sak-kalender, och jag hoppas på turen! :)

Att cykla eller inte cykla..

Förra veckan tänkte jag skriva ett blogginlägg om att det faktiskt kan vara väldigt trevligt att cykla även på vintern. Inte för många minus och vinterdäck så går det bra fastän det har snöat.

Idag håller jag inte med mig själv längre. Det småduggade när jag skulle till skolan idag, men det är väl inga problem? På med regnstället och sen ut på cykeln.
Värre var det när man skulle ta sig hem i en mindre snöstorm med blötsnö och piskande vind. Inte alls mysigt.

Just nu lutar det starkt åt busskort ändå...

Endel är guld som glimmar



Jag har en liten aning, som säger mig att om man är tjej så samlar man lätt på sig några smycken. Vissa fler, andra färre (och alla är ju inte tjejer) men att förvara dessa små juveler (äkta eller ej) kan vara en anledning till bryderi. Halsband får inte trassla sig, det ska vara lättöverskådligt och tillgängligt (hur skoj är det med smycken som inte används?).

Denna smarta förvaringslösning, där varje halsband eller armband har ett eget litet fack tycker jag är toppen. Man ser sina smycken, de trasslar sig inte och ganska många får ändå plats (men mamma hade nog behövt två, haha). Istället för att ligga i en låda så hänger nu mina smycken på insidan av min garderob.

Var har ni era?

Tillägg om björnen

Tänkte bara tillägga att han fick komma tillbaka till sängen sen, förhoppningsvis med lite färre bakterier. Och nu är min andra nalle nertryckt i en fryslåda.

Frusen björn



Här ser ni en ganska så frusen björn.

Ni kanske undrar varför han förtjänat denna kalla behandling? Jo, min kära före detta sambo tror att gosedjur är ohygieniska, och bör avskaffas. Jag säger att man kan frysa ihjäl eventuella bakterier, och att det är mycket sämre att inte dammsuga eller dammtorka.

Vem tror ni har rätt?

Hårt liv som student

..fast idag är väl kanske inte en exemplarisk dag om man ska beskriva det hårda studentlivet.

Hade gruppdiskussion från 9.15-12, men var klara strax innan elva. Cyklade hem, lagade lite lättare lunch och gick sen och la mig en stund. Inte så mycket trött som uttråkad dock.

Nu tror jag att jag ska ge mig iväg till Ica en sväng, trots regnet. Måste ju försöka hålla mig sysselsatt, och vad passar då inte bra om ett pirogbak? Det blir karelska piroger (fattigmansmat  - perfekt för studenter), om någon är intresserad så finns recept och beskrivning om hur man gör här: http://englandsaret.blogg.se/2009/september/karelska-piroger.html

Wulffmorgenthaler



Hur skoj som helst. Finns på aftonbladet och har såklart en egen hemsida; www.wulffmorgenthaler.com

Rubrik överflödig


Läshörna



Här sitter jag och läser Domestic Animal Behaviour and Welfare, medans det ser ut så här ute:



Snön fallar inte med mjuka flingor, nej, den snarare attackerar och yrar runt i häftiga virvlar. Dock blir det vackert, julkär som jag är ger detta förhoppningar om en vit vinter.

(hur jag känner imorgon när det är dags att bege sig till skolan är något vi får lämna lite öppet)

Ibland måste man städa

Och jag tror tyvärr att idag är "ibland".

Bara att sätta igång, etologiboken får bli kvällens avkoppling.

Hemma?

Uppsala i alla fall.


Finns massa saker jag inte är sugen på. Att packa upp är en av dem. Dock måste det göras, men först blir det nog kvällsmat och en kopp the.

Sista skriket

Imorgon är det matteprov. Idag ska jag ladda upp genom att kolla igenom mina anteckningar, skriva klart sammanfattningen och sätta lite post-it lappar på väl valda ställen.

Inte räkna ett enda tal, men äta ordentligt och gå och lägga mig i tid.


8-13 är skrivtiden, sedan åker jag direkt hem, hem till sköna västkusten och lilla Uddevalla.
Oavsett hur provet går så kommer det bli underbart att komma hem.

Och jag kommer då aldrig..

..skriva blogginlägg och vad jag har ätit och sen hur mycket jag var ute och sprang/tränade på gymmet/något-annat-jobbigt efteråt.

Mat kan jag skriva om, om det är något gott.
Träning kan jag skriva om, om det var något roligt eller jobbigt.


Men inte tillsammans. För jag skiter fullständigt i hur mycket du måste jogga för att ha samvete att äta lite lördagsgodis. Eller för att bota ångesten efter lördagsgodiset?

RSS 2.0