Ett urval av födelsedagsbilderna

På det stora dagen

Själva födelsedagsbarnet på den stora dagen. Fotograf är den stolta brodern (trots att det är ett bevis på att han själv börjar bli gammal)



Tårtan, med massor av godis!



Min sköna faster (och gudmor) Kaarina, visst ser det härligt ut?!

Från mamma och pappa.

Presenten av mamma och pappa var en tavla av Jacquie Jones, en jätteduktig konstnär från Newmarket. Hon är f.d arbetsryttare och har sålt tavlor till bland andra Sheik Mohammed av Dubai, galopptränaren Sir Henry Cecil och det brittiska kungahuset!

Hurry Curry

Äta, jobba, sova, rida.

Ingenting mer händer just nu, men det är fullt tillräckligt. Hinner inte blogga, födelsedagsrapport kommer senare.

Idag då?

Idag har jag vart i Skeppsviken med Katarina och Fredrik. Underbart i solen med alldeles för kallt i vattnet.
Gick i till knäna ungefär, sen gav jag upp..
Inga bilder, vågade inte ta med kameran och min bikini ska upplevas, inte visas upp.

Träffade mamma lite också, kom lagom till förmiddagsfikat med nybakat bröd :)


Åt upp den mogna jordgubben när jag kom hem, den smakade ljuvligt!

Gårdagskvällen i bilder

Efter jag slutat jobbet igår kväll gick jag och Tobias och satte oss på Skansberget och kikade ner över staden.

De är trevliga på avstånd.

Fågel + teleobjektiv + sol.

När solen går ner kryper trollen fram.

Tobias vänner kommer smygandes bland träden. Eller är det två troll?

Där låg en båt.

Man ser de yttre delarna av hamnen från berget. Där låg denna båt.

Piprökandet är inte utdött.

Hobbiten Hartmann röker Tobias pipa. Dock såg han mycket coolare ut än var pipägaren själv gjorde, därför fick han vara med här.

Sedan ingick lite öl också, men jag har inte blivit sponsrad av något bryggeri än så det blir inga bilder på det.

Balkongens stolthet

Mina jordgubbar har denna vår utgett en stor del av min stolthet, och jag har hittills berättat för massor av människor att de har blommat rikligt, och därför vore det skamligt om ingenting mer skulle hända.

Någonting mer har hänt, blommorna har blivit till skenfrukter. Bildbeviset ser ni nedan:

Hur många kan ni räkna till?

Underbara gubbar i mångfald! Nu försöker jag soloptimera, och springer ut för att flytta krukorna efter solen...

Ibland blir man glad över att få röd gubbe (;

Jag ser rött! Lite till, och sedan ska den ätas!

Någon mer som odlar något? Det är otroligt roligt!

Alltid en taxi hem

Jag brukar nästan alltid gå till jobbet (om jag inte råkar vara väldigt sen), varesig det regnar, blåser småspik eller är strålande sol. Jobbar jag dag brukar jag gå hem också.

På nätterna däremot, blir det alltid taxi hem. Jag är ofta för trött för att köra (eller parkera i alla fall). Varför jag gör detta? Tja, man kan säga att det är för att få lite kolla på vilka chaufförer vi har, eller för att jag är lat, eller sällskapssjuk, eller för att mamma säger att jag inte får gå hem ensam..

Oavsett anledning blir det alltid taxi hem.

Taggad?

Lyckades komma en timma tidigt till jobbet idag, är så ovan att börja jobba 18.00. Jaja, var bara att gå hem igen och ta det lugt ett tag. Försöker bli lite taggad, men fulla nollåttor gör mig inte sugen direkt.

Jaja, jag brukar vara snabb så det ska nog gå bra.

Second skin

Igår var jag på Torp med Linda, tog en fika och kollade på kläder. Tobias har tjatat om att jag borde köpa fler jeans, så jag köpte ett par. På tok för dyra för min smak, men de satt verkligen som ett second skin. Lite rea var de på dem också, 999:- istället för 1299:-. Trehundra spänn är ändå alltid trehundra spänn.

Efter det hade jag inte råd (eller samvete egentligen) att köpa något mer, fast jag spenderade säkert en halvtimma att titta på fina underkläder..


Lagom till att jag borstat tänderna, tagit på pyjamasen och precis innan jag skulle stänga av datorn igår natt ringde Angelica från Taxi och undrade om jag kunde hoppa in. Visst sa jag, och fem minuter senare var jag på plats. Några slantar extra blev det ju.

Återvändarna

Jobb hela dagen idag också, men imorgon är jag ledig!

Åkte hem till mamma (de har äntligen kommit hem från Finland nu) och åt kvällsmat där efter jobbet, passade på att lämna tillbaka spikmattan också. Pappa var bara tvungen att testa lite, så han la sig på köksgolvet och somnade! Medans han småsnarkade lite så smög jag och mamma iväg till garderoben, och hon visade mig alla fina kläder hon köpt på deras Finlandsresa.
Mest avundsjuk är jag nog på den urläckra röda handväskan, i mörkrött. Skorna var inte heller så tokiga, synd bara att vi inte har samma storlek..

Imorgon är planen att baka bröd (jag är fruktansvärt trött på att köpa, det smakar helt enkelt inte lika bra) och stallet! HAr saknat lilla pållan, men som jag jobbat just nu har det helt enkelt inte funnits tid.. Jaja, imorgon är jag ledig!

Spikmatta och lakritsthé

Jobb från 7-15, sedan hem till mamma och pappa för att upptäcka att någon redan gjorde mitt jobb. Deras gamla granne Pia hade cyklat hem till oss (fastän hon visste att mamma och pappa inte var hemma) och såg att jag inte klippt gräset. Detta resulterade i att hon själv plockade fram gräsklipparen och satte igång. Istället för att göra en av mina pet-hates så fick jag flytta utemöbler, kratta lite och vattna växthuset. Ibland har man tur!

Släppte in katten och plockade några fästingar när jag ändå var där.

Just nu ser jag på Bones, dricker Friggs ekologiska ört-thé med mint & lakritssmak och äter Marabou-sommar.
Har haft lite närkontakt med spikmattan också, så nu känner jag mig skönt slö och sådär bra trött.


Sämre kvällar har man haft.

Jobba jobba jobba

Pojkvännen och familjen långt bort, jobbet alldeles för nära.

Efter tio timmar åkte jag direkt och handlade, nu ska det diskas och kanske gör jag lite köttbullar ikväll också. Annars får det bli efter jobbet imorgon. Skulle behöva städa massor och tvätta ännumer, något av det får Tobias göra när han väl kommer hem.

Svårt att sova inatt, ska lägga mig lite på spikmattan nu som jag snodde med mig hem från mamma..

Prisa gud, här kommer SKATTEÅTERBÄRINGEN!

Yesyesyes, ett par tusen rakt in på bankkontot utan krav på motpresetation.

Här ska sparas och shoppas litegrann. Gärna något klädesplagg eller två, lite nya saker till Tea och kanske smink eller så.

Stallet igår och i måndags, jobb idag och imorgon.

Trött trött trött. Svårt att vara kreativ när man sitter framför en datorskärm nio timmar i sträck.
Och imorgon försvinner pojkvännen på festival och lämnar mig helt ensam utan möjlighet att ta mig till stallet (läs: tar bilen och sticker). Bara det är ju lite deprimerande.



Men ingen sa det ju bättre än Broder Tuck i Robin Hood; Prisa gud, här kommer skatteåterbäringen!

Rapport från Bröllpet

Det var precis så vackert man tänkt sig, tårtan var precis så god som man hoppats och folk var sådär lagom fulla och glada.

Ris och bubblor

Ris och bubblor på kyrktrappan.

Ris och bubblor!

Kul tradition tänkte bruden innan, skaver i bhn tänkte hon efter.

Cadillac, så klart.

På väg till bilen, brudens far var stolt chaufför (och ägare till denna rosa Cadillac från-58)

Brudens bröder.

Brudens bröder. Den till höger lystrar till namnet Tobias och råkar vara min sambo :)


Tyvärr finns inga bilder på mig, då någon (han till höger!!!!) vägrade fota. Sorgligt, men sant.

En guidebok och en weekend i Paris

Vår present till brudparet var en guidbok över Paris och en Smartbox som ger dem en Weekend i samma stad. I Smartboxen är det hotell och frukost som ingår, men resan får de stå för själva. Riktigt bra present om ni frågar oss, Paris var nämligen staden där de förlovade sig.. Länge leve romantiken!

Rapport från balkongen

Som jag så vackert visade i ett tidigare inlägg, så står det nu tre krukor på min balkong - två med jordgubbar och en med smultron. Jag har hittat den soligaste platsen, försökt vindskydda, vattnat och älskat dem. Imorse fick jag belöningen, det har blivit bär!

Visst är de gröna än så länge, men snart så..

Jag är enormt stolt för dessa ljusgröna små klumpar, och hoppas nu på mycket sol så att de kan bli röda stora klumpar!



Mer blommor har jag också!

Finns några sånna också.

Smultronen är så klart mycket mindre och ser kanske inte lika imponerandeut, men smakar gott gör de i alla fall! Har tre bär på gång nu och hoppas såklart på tillökning..



Så, det var rapporten från balkongen. Rapport från bröllopet kommer, men jag måste åka och släppa ut brorsans katt först..


Också var det ju det här med val..

Jag ville verkligen rösta, och jag försökte faktiskt läsa in mig lite på det.

Hade fullt upp med att leta bröllopspresent och allt annat sånt dagarna innan, men igår tittade jag och Tobias igenom lite debatter på Svt-play, och vi försökte verkligen.

Tyvärr hittade jag ingenting bra att rösta på, och röstkortet låg fortfarande hemma hos mina föräldrar, så jag visste inte var jag skulle rösta heller. Det är lite pinsamt, men jag erkänner: Detta val var jag en soffliggare.

Ingen i min direkta närhet verkade bry sig om valet, mina föräldrar till och med flydde landet! Och att röstkortet från Finland kom före det svenska verkar vara ett tecken på att inte ens valmyndigheten bryr sig. Fast allt detta är bara bortförklaringar, jag hade nog inte röstat ändå.

För krångligt och för lite information, bara SD som besvärat sig med att stoppa något i brevlådan. Och vem vill egentligen gå ut och söka information själv?

Imorgon skall allt stämma

Den sjätte i sjätte fjortonnollnoll skall Tobias syster bli fru Olsson.

Idag har jag tagit en lång dusch, gjort en ansiktsmask och målat naglarna.

Presenten är fortfarande inte inslagen och jag misstänker att det kommer bli en ganska stressig dag imorgon, tills vi sitter där i kyrkbänkarna och väntar på bruden. Hår ska göras i ordning, sminket vara på topp och kläderna sitta perfekt. Pojkvännen skall i kostymen och presenten packas in och tas med. Familj och vänner kommer vara samlade och kärleken skall hyllas. Imorgon skall allt stämma och jag vill vara så fin som möjligt.

Vackrare än bruden kommer dock ingen att vara..


Student -08

Idag är det ett år sedan jag och mina klasskompisar sprang ut från Östrabos aula, en riktigt het och vacker dag.

Jag och Anna åkte Mustang, precis som riktiga häst-tjejer ska.

Jag och Anna, på väg till Champagne-frukosten. Annas pappa var chaufför och vad passar bättre till två häst-tjejer än en röd mustang?



Brorsan och jag.

Bagerierna gick nog bra den här dagen..

Den fruktansvärt passande tårtan. Riktigt god var den också..



Mörkt hår precis som för tillfället, fast då var det massa fränkar också! Sneda tänder har jag fortfarande.


Jag har världens största leende på alla mina studentbilder, och vilken härlig dag det var!


Duktig Katarina

Idag har jag vart i stallet, tvättat (BRS-jackan också!), diskat hela diskberget, städat toaletten (men fixa avloppet fick Tobias göra, och det var nog tur det..) och handlat mat till mamma.

Igår hjälpte Tobias mamma mig att sprätta bort banden på min klänning, och hålen sydde jag igen senare på kvällen.

Ensam som jag är ska jag försöka plocka i ordning lite hemma, med tvn som sällskap.

Shopping

Det har blivit ganska många turer fram och tillbaka till stan denna veckan, vi har letat bröllopspresent till Viktoria och Magnus (Tobias syster och hennes blivande man). Äntligen har vi hittat den rätta!

Presenten kan jag inte visa här, men mina andra inköp är inte så hemliga (;



Vit väska från Åhlens
Lite bodylotion från en av mina favoritaffärer; The Body Shop
Sedan nagellack från Nelly.com
Skavsårsplåster och jordgubbsansiktsmask (säg det tre gånger fort om du kan!)
Två nagellacksremover (en för lösnaglar och en vanlig, fast miljövänlig)
Nagelrepareringskit (har hunnit prova, och det är lite klurigt men kommer säkert bli väldigt användbart när jag fått kläm på det)
Sist men inte minst; en rouge+highlighter från The Body Shop, och en sminksvamp. Fotkrämen fick jag med som tester :)

Money Money

Idag tömde jag och Tobias våra spargrisar och gick till banken. Han vann sedelkampen (sätt stort, men han får ju dricks när han jobbar också) men jag har vart bäst på att spara mynt! Var dock inte i närheten av toppnoteringen på över 700:-.

Som vanligt går jag direkt från att ha satt in massa mynt och sedlar ut till bankomaten för att plocka ut ett par hundra (;

Sedan tog vi en glass, satte oss lite i Hasselbacken, letade bröllopspresent (utan att hitta något.. typ), besökte antikvariatet (och handlade lite såklart) för att sedan hamna på Harrys där vi åt middag och efterrätt (ja, jag åt efterrätt och Tobias drack Guinness).


På det stora hela har det varit en riktigt varm men trevlig dag.

RSS 2.0