Bullar inte BullerHär i Uppsala är man tydliga. Rakt på sak. Och gillar bullar.

Fattig student

Nog för att äggkopp kanske inte är den största utgiften, så alla bäckar små..

Far min kom med den intelligenta idén att använda en kapsyl. Det fungerade utmärkt.

Såhär efter valtider, Hur sjutton tänker (Kd)?

En valaffisch från min hemstad, Uddevalla, där en lokalpolitiker fått det lite hett om öronen.Fast originalversionen, "Vem ska baka våra pizzor?" var mycket bättre, har dock inte hittat den på nätet..

Behöver jag säga att Kd gick bakåt i Uddevalla?

Såhär i valtider

Ser man ju affischer överallt. Den här stod Kommunistpartiet för.

 


Snälla Ica - inte nu!

Åter till min fina lilla Ica-butik, som än en gång gjort bort sig.Varför börjar ni skylta om Ballerina Pepparkaka?! Sommarvärme och bad är knappt veckor bort, och människor muttrar varje år tomtarna börjar dyka upp strax efter halloween-skyltningen. Vad händer nästa år? Semlor till julbordet kanske?

Är det inte lite tidigt med pepparkakor innan långkalsongerna tagits fram ur lådorna?

Gästparkering i UppsalaEtt extra cykelställ.

Pimp my rideAtt cykla omkring på en blå damcykel med cykelkorg därfram är man knappast ensam om i Uppsala, vilket lätt leder till problem på de större cykelparkeringarna. Det är här min dödligt snygga Färjestads-reflex kommer in, ett extra kännetecken samtidigt som det är ett bevis på var hjärtat egentligen hör hemma - inte för att någon kan eller vet något om hockey i den här staden - men i alla fall..

Om man inte vill eller kan pimpa sin cykel lika fint kan man ju kolla i fall nyckeln passar i låset också, då brukar det vara rätt.

Ica - inte bara för matens skull

För er som sett mitt tidigare inlägg om denna lilla butik tillhörandes den stora kedjan och tyckte att det var underhållande - här kommer en bild till!Vår lokala Ica-affär har alltså en anslagstavla innanför entrén, men en liten lista för skolungdomar så att de lär sig handla rätt. Hemkunskapen idag är ju något begränsad..

Ibland orkar man inte plugga..

Idag, efter fyra timmars matteplugg i skolan, var hjärnan inte på topp. Istället för att sätta mig och försöka förstå något svårt lagade jag lite mat istället.Första gången jag gjorde lasagne från grunden (ja, inte slakta-kon-själv från grunden, utan själv-utan-sås-på-påse från grunden). Hoppas det kommer smaka gott bara, tanken är att dessa två välinvesterade timmar kommer att resultera i matlådor som räcker i alla fall halva nästa vecka.

RAM i VästeråsFör er som gillar klassisk Heavy Metal, senaste plattan heter Lightbringer och är sjukt bra. Finns på Spotify, CDON och Ginza.

Du vet att du är i Uppsala när.....det är fler cyklar än bilar vid rödljusen.

Yes, de gäller även oss som tar sig fram via benkraft. Rusningstid i Uppsala, kvart över åtta på morgonen ungefär och själv är jag på väg till skolan.

RSS 2.0