Tjuvaktiga norskar

Idag fick jag en väldigt tråkig nyhet, Tobias bas har blivit stulen.

En Lado Moonstone, två av sitt slag fanns i Sverige, nu är en av dem i Norge - men i orätta händer.
Stulen från en låst bil i ett kameraövervakat hotellgarage. Kan man ha mer otur?

Ikväll spelar han med lånader grejor..

Alice-vem-då?

Såg på Doobiboo nyss, och under tävlingsmomentet "Sista minuten" kommer Alice Cooper upp.

Och människan passar! Hur kan man passa på honom? Poison, School´s Out, Trash, Billion Dollar Babies, No more mr Nice guy, listan kan ju göras lång!



The man himself in action. Lund 2007.

*poff* Borta!

Också var han borta igen, ny spelning imorgon i Oslo. Någon stor metal-festival och förband till Sodom, ingen illa resa han gjort på bara ett par månader..

Just när man nästan vant sig med att ha honom hemma igen, haha. Ikväll blir det jobb men börjar inte förens 22, imorgon blir det stallet alldeles för tidigt och sedan jobb igen.

Ingen långritt som jag och Rebecca hade hoppats, men kanske blir det en sväng på Lelången i alla fall?
Dags att sova middag nu, kommer ju inte bli så mycket i natt..


Jag kunde inte låta bli..

Jag har försökt undvika kryssa-i-listor av följande slag, men nu gick det inte längre.

Så, hur svensk är jag?

[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[x] Du har blåa ögon

[x] Du har tillgång till internet hemma
[x] Du har en egen mobil
[x] Du har ett eget rum

[x] Du har varit i Danmark
[x] Du har varit i Norge
[ ] Du har varit på Gotland

[x] Du vet vilken av Vänern och Vätten som är störst
[x] Du vet vad Vättern och Värnen är för något
[ ]Din familj har en husvagn

[ ] Du känner någon som har en husvagn
[x] Ingen av dina föräldrar röker eller snusar
[ ] Du har ingen släkt som kommer från andra länder
[x] Du idrottar minst 2 ggr i veckan

[ ] Du har / haft en hund / katt
[ ] Du får månadspeng / studiebidrag - lön ffs!
[ ] De flesta i din familj är blåögda

[ ] Du äter snabbmat       
[x] Du följer en serie på TV
[x] Du är kär

[x] Du är född i mars, april, juni, augusti eller december
[ ] Du är blond
[ ] Ditt efternam slutar på ... son, lund, holm eller gren

[x] Du vet någon som har samma förnamn som du
[ ] Du vet någon utanför din familj och släkt som har samma efternamn som dig
[x] I din familj är ni 2 barn

[x] Du bor i villa
[x] Du bor i en tätort
[ ] Dina föräldrar är mellan 35 och 50 år gamla

[ ] Din pappa är yngre än din mamma
[x]Din familj har en bil av ett svenskt märke
 
Antal kryss: 17
Multiplicera antalet kryss med 3
Jag är:  51% svensk



Och se, det stämmer! Eller ja, skrämmande nära i alla fall..


Naglar

För någon vecka sedan köpte jag ett paket med Konad-nailart och efter att ha kompletterat med lite mer saker satte jag igång och måla naglarna.

Det var mycket svårare än vad jag trodde, men efter lite övning så gick det allt :)
Målade med ett rosa underlack, och lärde mig ganska snabbt att jag borde haft ett ljusare eller mörkare.



Syns inte så jättebra, men det finns massa roliga mönster som man "stämplar" på nageln. Perfekt för oss som inte är så duktiga på att måla fina blommor och liknande. Dessutom kan man ju göra så mycket mer!



Såhär ser mina grejer ut, men mer är faktiskt på väg! Jag köpte mina saker via nelly.com, men vet att Välaboden också säljer..

Snart snart..

Igår var det sista spelningen på sambons Europaturné, och meningen var att de skulle börja hemfärden direkt.. Har jag tur kan jag alltså vänta honom hemma idag!

Det har dock lett till att jag lite smått panik-städar, ska dammtorka, dammsuga och snygga till lite här hemma hade jag tänkt. Jag vet inte riktigt när de kommer hem än (de vet de nog inte riktigt själva heller, haha) men förhoppningsvis är jag hemma.. Han har nämligen inga nycklar med sig, och jag ska jobba 16-20 ikväll.

Menmen, det löser sig alltid. Tillbaka till städningen nu, måste diska ockå.. Hela köket är verkligen fullt!

En heldag och lite till

Igår blev det en heldag i stallet, eller med hästar i alla fall..

Skulle följa med Rebecca på en liten clear round, men det blev inte riktigt som vi tänkt oss. Till att börja med hade jag självklart glömt att klockan skulle ändras, så jag kom hem till henne lagom till frukost :) Åkte aningens tidigt till tävlingen, och vi hinner göra allt vi ska utan att stressa. Sedan visade det sig att det var ungefär dubbelt så många som skulle tävla än vad som stod på hemsidan och vid sekretariatet, så det blev ett par timmars väntan. Självklart så regnade det också.

Hemma igen fixade vi ordning i våra stall, jag skyndade mig att rida lite och sen åkte vi hem till mig. Lagade underbart god tacos, såg på tv och bara pratade halva natten.. Blev en väldigt trevlig kväll, och morgon eftersom hon stannade över natten.

Riktigt lyxfrukost imorse, baugetter vi stekte i ugnen och mitt nya goda thé. Bäst av allt var att pappa betalade!


Kvällen har spenderats i pappas garage grejandes med någon motordel till min bil och tvättat fälgarna till hans. Helt ok för mamma bjöd på kvällsmat (som jag i och för sig bakat från början..)

Full pott!

Yes, jag fick full pott på högskoleprovet!

Eller ja, LÄS-delen i alla fall (; Om jag inte lyckats skriva av eller rätta fel.. Med reservation för ändringar, som man brukar säga.

Dagen gick faktiskt ganska fort, trots att vi samlades 08.30 och sedan höll på till 16.10. Träffade en gammal hästsport-kompis i andra pausen, och det var väldigt trevligt!
Vi lunchade tillsammans (jag var på Sibylla och köpte en funbox, haha) och uppdaterade varandra på vad som hänt sen vi sågs sist. Lite lustigt, för vi båda hamnade i England och jobbade med hästar ett tag :)

Sedan ringde Rebecca väldigt vältajmat så jag var uppe och red Nisse en sväng också. En ganska trevlig dag med andra ord, om man bortsåg från själva provet.



Högskoleprov och sällskap

Imorgon är det högskoleprovet, och jag är både lite nervös och ändå inte. Det är första gången jag gör provet, så egentligen har jag inte så väldigt höga förväntningar. Samtidigt kommer jag nog bli ganska besviken om det inte går bra. Tidig uppstigning imorgon och en väldigt intensiv dag väntar, så det är bara att hålla tummarna.

Idag har jag haft sällskap här hemma - MSN hör bön! (Jag heter för närvarande the Great Kat II - ingen som vill komma på besök?)

En gammal klasskompis kom förbi med en väldigt bra bok, typ "så lyckas du med högskoleprovet". Inte för att han själv hade läst den så noga, men jag bläddrade lite i den och det verkade ganska bra. Tyvärr är det ju som allt annat man ska lära sig - man måste plugga lite själv också.


En ljusning på bilfronten har också dykt upp - pappas arbetskamrats kompis (hrm, ja, något sånt i alla fall) har troligtvis en såndär sak som vi behöver. Om den passar, ingenting är säkert ännu. Inte heller vet vi hur dyrt det det kommer att bli.

Rockstjärneuppdatering: Grym spelning igår, idag någon skithåla i Belgien.


Helgens räddning, stallet på söndag!

Nyheter

Hej pojkvän! Här kommer lite nyheter som hänt här hemma, så att du känner igen dig.



Ny köksblomma! (Krukan och arrangemanget står mamma för, så det var inte så dyrt som det ser ut)



Kryddorna på balkongen är utbytta mot vacker och frosttålig ljung. (Tittar du ut genom det stora fönstret på dagtid kommer du troligtvis att märka dem)

Vad som hände med kryddorna? Vänta lite så ska jag berätta...

En helt vanlig morgon

Nu är jag hemma i lägenheten igen, och tänkte beskriva en helt vanlig morgon nu för tiden.

Klockan ringer, men jag vill verkligen inte gå upp. Snoozar ett par gånger (vilket är väldigt ovanligt för att vara mig) och går sedan till slut upp. Startar datorn och börjar laga frukost. Sätter på Comedy Fight Club på tvn och tackar min lyckliga stjärna att sambon envisades med att koppla ihop min laptop med tvn och förstärkaren. Det finns nämligen inget sämre än morgontv. Vi har Malou, några evighets-såpor och massa gameshows. Nej, här hyllar vi uppfinnaren av play-tv!

Efter maten plockar jag in, direkt (hörde du det Tobias, maten ska plockas in direkt!) och bäddar sägen.


Jag måste säga att det är ganska tråkigt att vara ensam, ingen som bäddar sängen åt mig, ingen att tvinga upp ur sängen på morgonen och ingen som stökar ner här hemma.

Idag spelar Tobias i Helvete, som tydligen ligger i Oberhausen, Tyskland. Break a leg!

Dags för slakt?

Då talar jag inte om älskade Tea, nej hon mår toppen och fungerar som hon ska.

Värre är det med bilen. Den står just nu helt kör-oduglig utanför en bilverkstad, och kan nog bli kvar där ett tag.. Uppenbarligen skall hela topplocket vara sprucket - inte bara packningen som vi trodde. För att göra det hela lite roligare så är det tydligen ett nytt topplock vara svindyrt och begagnade jättesvåra att få tag i. Så kul är det att ha en 2-liters turbomotor till en importerad Volvo 945 när den går sönder..

Att bilen är väldigt fin annars och i princip rostfri gör det ju att man gärna vill få den lagad, istället för att bara köra till skroten direkt.. Vi kommer bli ruinerade, det är då ett som är säkert. Om inte rockstjärnan till pojkvän har dragit in massa stålar nu då (;



Källan till våra be

Skördetid

Idag har jag skördat min persilja, hackat den lite försiktigt och fryst in. (Läste på någon sidan att iskuber var bra att frysa in i, men jag hade inga vanliga fyrkantiga.)

Såhär ser det ut, och jag vet precis vad jag ska använda den till! Förhoppningsvis kommer det bli väldigt uppskattat..! Nu är bara nästa utmaning att torka oreganon, någon som har några tips?



Blev en liten sväng på stan också, har köpt lite julklappar igen :)


Katt in action

Min brors katt, som tillfälligt har bott hos mamma alldeles för länge, hade alltid samma rutin när man släppte ut honom via ytterdörren. Han gick över gruset till slipersen, stannade där lite, och hoppade sedan över staketet till grannen.





Fast nu har katten flyttat hem till bror min i hans nya hus, och deras granne har inget staket..

(går)Dagens sms

Från min älskade sambo ute på Europa-turné:

"En rolig sak är ju dock att Helvetets Ports buss blev beslagtagen av die Polizei och åkte på böter - 18000. Jävla strul med dom nu. Puss"


Ja, vad säger vi om det?

Nytt hus, nya utmaningar

Min bror har blivit husägare, och igår var jag där för första gången. Det är ett mysigt litet hus som har havsutsikt (påstår de, det var kolsvart ute när vi kom dit så jag vet inte riktigt). Lite middag och tårta fick vi också, innan det var dags att åka hem och till jobbet. Sover hos mamma och pappa i helgen så att jag kan låna deras bil (inte så kul att gå hem från jobbet fyra på morgonen i minusgrader). Ingen är dock hemma här just nu, alla är ute i huset och grejar. 

Brorsans katt skulle ha flyttat in i det nya huset idag (eller aldrig bosatt sig hos mina kära föräldrar från början, om pappa hade fått bestämma), men än så länge ligger han i sängen (på pappas sida, så klart). Plockade en fästing på honom förut innan frukost, en hal liten rackare som inte bitit sig fast än. Inte många sådana som man hittar på en långhårig katt..


Ensam med dammråttorna

Nu är jag ensam.
Sambon är på väg till Tyskland, första spelningen är i Berlin, och sedan kommer det bara rulla på för honom.

Enda hållpunkterna jag har de närmaste två veckorna är jobb i helgen, sedan lämna in bilen på reparation på onsdag. Finns med andra ord ganska mycket tid att fylla.. Lite svårt att ta sig till stallet utan bil också, annars hade man ju kunnat spendera en förmiddag där utan problem.

Igår ägnade jag hela kvällen åt att diska och greja i köket, idag har jag vart ute på promenad med en gammal vän och sedan vädrat och dammsugit sängen. Vår lilla lägenhet kommer vara helt spotless när han kommer hem igen, att städa är verkligen ett bra sätt att döda tiden. Och det finns mycket att städa..


Synd bara att det ska vara så himla tråkigt!

De sista skälvande timmarna

Snart blir jag alldeles ensam här hemma, älsklingen ska dra ut på Europa-turné med bandet Ram.

Det ligger en halvpackad resväska på golvet, mobilen och kameran är på laddning. En bas ligger sådär nonchalant över hela soffan. Huvudpersonen själv ligger och sover, nej, förlåt - samlar krafter medans jag är på väg ut för att köpa tandborste. Allt som hörs är hur han andas.

Ett par stressiga dagar kommer för honom mynna ut i en jättehäftig upplevelse, men också mycket slit. För mig blir det någotslags antiklimax. Jag hatar verkligen att vara ensam.

Innan han kommer hem ska jag ha hunnit lämna in bilen (och förhoppningsvis fått den lagat för en inte allt för stor peng), gjort högskoleprovet, städat i lite garderober och torkat mina kryddor. Lite sysselsatt kommer jag allt vara, men jag tackar inte nej till besök!





Till pappa

Det här vill jag ha i julklapp. Skriv upp det på listan ögonaböj, eller ännu bättre, spring och köp direkt.

Finns på Expert på Torp.




Lowepro heter företaget, just denna modell är Computrekker AW - ryggsäck för säker förvaring.
Deras hemsida hittar du här: http://www.lowepro.se/products.html

Hembakat och hundar

Idag har jag firat ytterligare en födelsedag (tror det var tredje denna veckan), något försenad men med tårta och allt!

Det är alltid lite spännande att åka hem till Jessica, hon bor nämligen i skogen och det är väl en underdrift att säga att jag inte riktigt kan vägen dit.. Efter att ha ringt två gånger kom jag äntligen fram till det lilla röda huset med alla hundarna. Jessicas mamma föder upp helt underbara hundar, så de har en sju hundar eller så. Jättesnälla hundar, men de gillar att skälla (eller "pratar", som Jessicas mamma säger) och hälsa när det kommer nytt folk.


Hursomhelst bjöd Jessica på en jättegod taco-gratäng och sedan hade hennes syster bakat en nästan godare tårta. Vi var ett par stycken tjejer, och som vanligt var det jätteroligt! Vi åt och pratade och såg på en film och klappade hundar (de fanns ju som sagt ett par stycken att välja mellan). Längtar redan tillbaka till nästa stora tillställning i hennes kök - det årliga pepparkakshusbaket!


Tack för en jätterolig kväll, hoppas det var ett bra "i efterhands-firande"!





Såhär ser hundarna ut, och är ni mer nyfikna har de en egen hemsida! Kika in på http://storalvenskennel.com/

Födelsedag, igen



Idag är det pappas tur att fylla år, och detta är det paket han kommer att få av mig, Tobias, Brorsan, Malin och mamma. Undra om han är nyfiken..

Svt-humor

En seriestrip säger mer än tusen ord?



Den här seriestripen hittade jag upptejpad på en glasruta i Sveriges Televisions-kontor i Luleå. Jag har ingen aning om vem som besitter rummet, men stripen var som tur var vänd utåt.

Sparkad

Dagen började med att min sambo och jag hängde på låset till Konsum för att få oss lite frukost, så tomt var kylskåpet (eller ja, tomt på saker vi vill äta till frukost i alla fall). Lite mjölk och nybakade ciabata senare kändes det mycket bättre.

Efter det körde jag Tobias till jobbet och åkte själv till stallet. Mockade och fixade allt för Cruzan innan jag red ut med Rebecca. Efter den en och en halv timma det tog innan vi var tillbaka i stallet hade vi hunnit rida vilse på ett kalhygge och jag hade blivit sparkad på foten. De första 30 sekundrarna gjorde helvetiskt ont, sedan kom adrenalinet och allt blev (nästan) bra igen. Lite jobbigt att hoppa av hästen dock, och sedan fick Rebecca köra upp mig till Tea (som jag också skulle ridit, men inte kunde av naturliga skäl) och mocka åt mina hästar åt mig.

Tur att hon finns! Eller inte, eftersom det var hennes häst som sparkade mig (;


Middag hemma hos Tobias mamma sedan, och nu sitter jag här hemma med foten högt. Det och att äta praliner fick jag som råd av Teas ägare, som faktiskt är sjuksköterska.

Grattis lilla mamma!

Ikväll har vi firat mammas födelsedag. Hon fick kvällsmat (vi både plockade fram och tog bort allting!), sedan hade jag bakat en rulltårta och med hjälp av grädde och neverstop blev det till små bakselser. Både grädden och godiset var fint upplagt i mina vackra glasskålar, men det blev tyvärr inga bilder på det hela.

I present av brorsan och mig (ja, samborna var ju också med på presenten så klar) fick hon en ny brödrost, en såndär lyxig en som även kan tina bröd och har smullucka (vilket verkar väldigt praktiskt). Den gamla har fått en ny bostad här hemma hos mig och Tobias. Av oss två fick hon och pappa en canvastavla på en mås jag fotograferat, och den blev verkligen jättesnygg. Att göra tavlor av bilder ni har liggandes rekommenderar jag, själv använder jag mig mest av fujidirekt, oavsett vad jag vill göra med mina bilder.


Hela förmiddagen spenderades dock i stallet, så städat här hemma har vi inte gjort..




Inte så bra bild egentligen, men den enda jag hittade på denna datorn. Så här såg i alla fall jag och mamma ut strax efter att de hämtade mig på flygplatsen när jag kom hem från England.

Hem, stökiga hem.

Just nu är jag bara trött, trött, trött. Sängen väntar vilken minut som helst.

Jag har inte ens tänkt tanken att packa upp från helgens resa ännu. Smutskläderna ligger där i en påse, de nya fynden ligger i ett par andra och tandborsten är väl det enda jag kommer rota fram ur röran. Säkert är dock att jag och mor har haft en trevlig helg hos moster i Karlstad - trots att jag lyckades pricka in en bortamatch (men de vann ändå mot Luleå, duktiga pöjkar!). Till och med första julklappen har jag lyckats köpa (den är till dig brorsan, så bli lite nyfiken nu!)

Imorgon ska jag rida två hästar, slå in presenter, kanske baka något och fira mammas födelsedag, trots att jag firat den mer eller mindre tjugo gånger förut.



Bäst av allt med att komma hem var nog ändå att Tobias har varit duktig och diskat. Det eller den goda hämt-pizzan. Fast att jag äntligen fått ljus i min fönsterstake (som om ett par veckor är en vanlig adventsstake igen) smäller också ganska högt.

Packa pappas kappsäck?

Nej, men packa min egen i alla fall.

Pappa och brorsan är ju i Finland för att se på hockey, så snart åker mamma och jag till Karlstad för att hälsa på moster. Ligger lite efter och börjar bli aningen stressad, fastän jag inte åkte iväg med Ronja och red idag.

Får se om jag skriver något under helgen, annars är jag tillbaka på söndag igen!

Fullt upp, som vanligt

Dagen i korthet: Gå upp tidigt, frukost hos mamma och pappa. Åka till första stallet och ta hand om och rida första hästen. Innan klockan elva åka till stall nummer två och ta hand om Tea. Hem igen och laga mat - pannkakor går snabbt och bra. Iväg igen till mamma på salongen och en klippning. Hem igen, göra mig i ordning, köra sambo till jobbet. Till salongen igen och hämta mamma, köra till Volvo.

Äta korv på Volvo och stå i lång kö. Hem och lämna grejer och till stan för att äta ute - Höstmys ikväll med ät två betala för en. Alla restauranger fullbokade och middag blir på pizzeria. Äta, ta taxi hem.


Blir ju trött nästan bara av att skriva om den, tur att det är läggdags strax! Ska bara få en vägbeskrivning hem till Ronja först, ska nämligen iväg med henne och rida galopphästar imorgon :)
Blir dock ingen vila då heller, för fem i fem går bussen från Uddevalla och resten av kvällen ska jag och mamma sitta på ett tåg på väg mot Karlstad. Arbetslös ja, men inte går jag bara hemma för det..

RSS 2.0